0
Virtuele wereld wordt de echte wereld

Virtuele wereld wordt de echte wereld

E
Edito

1
15.01.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

“Virtuele wereld wordt de echte wereld…” met deze uitspraak pakte gisteren onze brunette gone blond medewerker Mister Larsie Boy uit.

Het VTM-nieuws had het dan weer over ‘digibesitas’, veroorzaakt door het overmatige gebruik van digitale media waardoor we op zoek gaan naar manieren of komaf te maken met dat verdomd verslavend schermpje – enter de Nokia 8210!

Na onderzoek blijkt ook dat 1 op 3 Belgen 3 uur per dag aan de smartphone zit… It wasn’t me, denk ik dan, helaas volstaat een kleine rekensom en een check van mijn ‘battery usage’ om te constateren dat ook ik met een klein probleem zit.

Toegeven, ik spendeer meer tijd dan mij lief is aan mijn geliefde smartphone waardoor inderdaad die virtuele wereld soms mijn realiteit lijkt te worden. Ik lijk mensen minder te missen omdat ik ze zo vaak zie passeren op Snapchat en IG waardoor ik soms niet besef dat we elkaar in een eeuwigheid niet meer hebben gezien. Bij nader inzien is dit pure waanzin, toch?!! En oké, inderdaad, ja het klopt… de online wereld is mijn wereld en ook mijn business, maar ook al heb ik een zwak voor Snapchat Face filters en hou ik van de nodige likes. There’s so much more to life than this!   

Manlief en ik hebben net voor Kerst aan elkaar beloofd om het mobieltje aan de kant te houden in de wagen. Want aan het vluchtig lezen van mails achter het stuur heb ik mij ook vaak schuldig aan gemaakt. In ons huishouden hebben we de gsm gebannen van tafel en de ‘zetel area’ vooral in elkaars aanwezigheid. Mijn nachtelijke ‘social media escapades’ blijven echter stand houden. May the force be with me en hopelijk lukt het mij weldra om te herstellen van mijn ‘bitter sweet addiction’. 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten