0

Maak kennis met mijn rijdende garderobe

E
Edito

1
01.07.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Deze week had ik in Berlijn te maken met een ware aha-erlebnis! Dit toen ik als passagier wilde instappen in de wagen van PR friend Carola…

Zichzelf verontschuldigd met schaamrood op de wangen maakte ze wat voetruimte vrij en verplaatste ze een halve garderobe naar de achterbank zodat ik mijn derrière kon neervlijen. Ik van mijn kant stelde ze meteen gerust, verwelkomde haar tot mijn ingebeelde orde-der-rijdende-garderobe-houders en pakte uit met een “oh you should see my car, it’s worse”.

Door Carola ben ik mij existentiële vragen gaan stellen als “is een geëxplodeerde wagen inherent aan vrouw-zijn?” en daarom lieve vrienden, analyseer ik ditmaal mijn haat-liefde verhouding met mijn teerbeminde vierwieler die al jaren geleden werd gepromoveerd tot mijn rijdende garderobe/designer dumpster. Ik geef toe dat mijn V60 onmisbaar is geworden, maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat mijn lieve auto ook wel aan een soort paria-bestaan leidt.

Mijn man durft amper voet te zetten in mijn wagen, hij is er namelijk heilig van overtuigd dat mijn auto een biotoop is geworden waarin nieuwe soorten organismen in gedijen die vroeg of laat tot de aanval zullen overgaan. Ik ben dus gewaarschuwd. Als iemand mij om een ritje vraagt (zeker als deze persoon mijn schoonmama blijkt te zijn) word ik eerst overmand door een lichte paniekaanval en schakel ik vervolgens over op ontruimingsmodus ... De volledige inhoud van de passagierszetel wordt dan naar de achterbank gekegeld, waar het vervolgens door de kids gekatapulteerd wordt op de bodem. Daar blijft het enkele weken rusten tot de mini-me weer munt uit mijn noodsituatie besluit te slaan en overgaat tot een zogenaamde opruimactie. Uiterst interessant zijn de vondsten die ze daarbij doen.

De wil is er steeds om mijn auto ‘nickel’ te houden, maar elke keer opnieuw verval ik in hetzelfde stramien. Elke nieuwe wagen beloof ik mezelf plechtig om de boel netjes te onderhouden, maar dat duurt welgeteld 2 weken voor ik weer volledig de bocht uitvlieg: koffietasjes, mascara, pumps en sneakers, blush, een haarborstel, dafalgan en keelpastilles, natte doekjes, een verse luier, vergeten flesjes jus d’orange, slim jeans, baggy broeken, een baby body en 3 verschillende jassoorten. De Vogue, Feeling en Milk Magazine, slippers, haarspeldjes en rekkers leven allemaal in perfecte harmonie in mijn wagen. Voeg daarbij 3 kids aan toe die al etend ook heel wat waardevolle bezittingen steeds weten binnen te smokkelen in mijn geliefde vierwieler, om maar te zeggen dat het niet alleen aan mij ligt … yeah right!  

Gelukkig heb ik deze week kunnen constateren dat ik niet alleen ben en blijkbaar lijden heel wat vrouwen aan het ‘zigeuner-bestaansyndroom’ waarbij je voortdurend on the road bent met zowat je hele hebben en houden. Ik stel daarom ook voor dat we ons organiseren en verenigen en daarbij ook nog eens een ‘clubke’ oprichten om ons zelf zekerder te voelen in ons ambulant bestaan … Het moet kortom gedaan zijn met ons te schamen over ons teerbeminde 2de habitat.      
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten