0

I am Brussels

E
Edito

1
25.03.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Deze week geen frontrow avonturen of verhalen over mijn vestimentaire capriolen, ik wil het niet hebben over mijn guilty pleasures of over Kim’s derrière want het lachen is me vergaan en heeft plaats gemaakt voor een reeks gevoelens die ik in de nasleep van de terreur een plaats probeer te geven.

“You’re only here for a short visit. Don’t hurry, don’t worry. And be sure to smell the flowers along the way.” – Walter Hagen
“You’re only here for a short visit. Don’t hurry, don’t worry. And be sure to smell the flowers along the way.” – Walter Hagen

Sinds dinsdag 22 maart 2016 heeft het leven weer een andere dimensie gekregen en het collectief verdriet dat ons in de greep houdt, is aandoenlijk en hoopgevend. Ik heb zelf op momenten onophoudelijk geweend, ik heb troost gezocht in de helende muziek van StuBru, ik heb mij vaak misselijk gevoeld door de beelden die ik te zien kreeg en ik voelde enorm veel verdriet voor de mensen die deze beelden werkelijk hebben meegemaakt. Ik ben nog steeds heel erg aangedaan door deze aanslagen op onze ‘zin voor het leven’ en ook boos en soms een tikkeltje in de war met al die hersenspinsels die in mijn brains draaien.

Ik weiger namelijk plaats te maken voor gedachten die het wantrouwen tegenover mijn anders gelovende medemens voeden. Ik vraag me wel af hoe geloof in staat is om haat zo te laten woekeren dat het je aanzet tot dergelijke uitgedokterde daden van terreur. Tot ik weer besef dat dit niets met geloof te maken heeft. Dit draait gewoon om een bende bandieten die angst proberen te zaaien in onze maatschappij en die plaatsen waar mensen samenkomen om van het leven te houden, met harteloze en laffe daden.

Ik spreek ook over ‘boeven en slechteriken’ als mijn meisjes vragen wat er aan de hand is, want ik wil en mag geen enkele vorm van discriminatie permitteren.

We leven in een wereld met verschillende godsdiensten en culturen en als we allemaal een beetje respect & empathie voor elkaar kunnen opbrengen, dan kan het alleen maar de goede richting uitgaan.

Ook respect voor hoe je deze zwarte dinsdag verwerkt, want elke mening is het luisteren waard, zelfs al komt die niet overeen met jouw gedachten.

Ik heb deze week ook het verdriet even aan de kant gezet voor de verjaardag van Eloise en ben met haar en haar vriendinnetjes naar de cinema geweest. Dit was afgelopen woensdag, de dag na de aanslag en ja, ik heb mij ook even afgevraagd of ik dit wel kon maken? Maar ik vond geen valabel excuus om mijn dochter teleur te stellen om iets waar ze weken naar had uit gekeken. Kung Fu Panda 3 en een XL popcorn zak waren voldoende om haar van oor tot oor te zien glimlachen - worth everything - en en passant leerde ik van Po over ‘chi’; de kracht die vloeit door alles wat leeft. Die kracht is enorm en maakt komaf met alles wat negatief is wanneer het gebundeld wordt en uit het hart komt van heel veel gelijkgestemde zielen. Prachtig en wat mij betreft volledig toepasbaar op real life, toch?

We mogen kortom niet vrezen, want zoals mijn papa het zo rationeel zegt; is de kans dat je omkomt in het zinloos geweld van deze harteloze individuen, procentueel onbestaand tegenover de gevaren die je loopt wanneer je je auto instapt. Dus laten we durven, laten we lachen, laten we samen ook kwetsbaar zijn en laten we vooral houden van elkaar en het leven.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten