0

Het was sterker dan mezelf …

E
Edito

1
17.06.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Voor de zoveelste keer in mijn leven ben ik nog maar eens volledig over de schreef gegaan.

Ik heb het niet over mijn benevelde escapades op een zwaan in het Portugese Faro of over mijn bijzonder artistieke dansprestaties in het Zuiderse Puglia, maar om het zoveelste paar schoenen dat ik in de heilige naam van fashion onmisbaar achtte in mijn garderobe.

Het incident maakte mij wederom ettelijke euro’s lichter en van de hemelse schoenen is er nog geen spoor want die zijn namelijk via ettelijke schoonbroers, neven en nichten die als koeriers fungeerden, nu in handen van de ‘mama van’ die in het mondaine Knokke woont en zich waarschijnlijk afvraagt of die gekke fashionista nog van plan is om haar rare schoenen te komen oppikken.

Het verhaal gaat als volgt: Kirilove spot geweldige schoenen tijdens fashion week, wordt verliefd, vervolgens ook uitgelachen door haar BFF’s om haar eigenaardige schoenensmaak. Na enige research ontdekt ze dat het om een paar catwalk shoes gaat van het Amerikaanse Proenza Schouler … droom wordt meteen aan diggelen geslagen, Kirilove weet immers zeer goed dat de lieverds van Proenza van pittige prijskaartjes houden.

Na ettelijke weken afkicken, neemt Kirilove vrede met de filosofie dat ze zonder deze architecturale pareltjes zal moeten leven en focust op de gewone dingen des leven zoals de ‘Ik open mijn mond NIET voor eten’ policy van baby Otilia en de dagelijkse little drama's van kind nummer 2 Eloise.

Maanden houdt ze het vol en net wanneer ze de pumps haast vergeten is en haar centen dan maar gespendeerd heeft aan een paar Miu Miu ballerina’s - want ze had toch wel héél wat geld uitgespaard door de Proenza’s niet te kopen - wordt ze weer brutaal vaak geconfronteerd met de schoenen van haar leven!

De hel breekt los, alle stoppen slaan door en na de zoveelste aanvaring met eerder beschreven must-have, besluit Kirilove om in een moment van blinde fashion razernij over te gaan tot aankoop.

Uiteraard blijkt het paar in kwestie inmiddels wereldwijd uitverkocht, wat de drang naar alleen nog maar aanwakkert. Ettelijke telefoontjes en mails doen Kirilove bijna overgaan tot een wanhoopsdaad, maar gelukkig kan ze nog rekenen op de hulp van fashion speurneus M., die binnen het uur de schoenen weet op te sporen in de rayons van het Parijse walhalla van Le Bon Marché.

Eind goed al goed, want via via wordt Parisian friend J. ingeschakeld die de Proenzaatjes aan de haak slaat en via via verstuurt … inmiddels staan ze ergens te blinken in het huis van J’s mama.

Dit weekend zal ik ein-de-lijk herenigd worden met de schoenen van mijn dromen, deze emotionele ontmoeting zal ik ongetwijfeld delen via mijn Snapchat dus wees erbij, ongetwijfeld een ontroerend moment … of wat een fashionista niet lijden kan!

That shit cray!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten