0

Het geluk zit in de Belmodo Fashion Days

E
Edito

1
22.04.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Elke fashionista weet dat de beste remedie tegen een groot verdriet een goede portie shoppen is …

“I was sad and then I bought something”
“I was sad and then I bought something”

Nu ik een heel-klein-beetje-veel-verdrietig ben om de dood van mijn idool Prince kan dit weekend niet beter uitvallen, het zijn namelijk Belmodo Fashion Days en dat betekent eindeloos veel shoppen tot je weer helemaal happy bent.

Just in case je nog niet helemaal mee bent; tijdens de Belmodo Fashion Days kan je koopjes doen en intens gelukkig worden van de deals en de 'uitgespaarde' centen (vrouwelijke logica). Tijdens de Belmodo Fashion Days shop je zogenaamde 'overstocks', aka collectiestukken uit vorige seizoenen. Vaak vind je ook zogenaamde 'samples' van zaken die nooit in productie zijn gegaan … dit zijn de schaarse pareltjes die ik steeds probeer te scoren omdat ze uiteraard uniek zijn. De endorfine die vrijkomt tijdens deze zoektocht kan een fashionista zoals mezelf intens gelukkig maken. Toegeven: het werkt verslavend en voor je het weet sta je om de 6 maanden in de rij voor een stukje Dries, A.F. Vandevorst of Haider. Je bent dus gewaarschuwd! 

Voor de BFD-groentjes onder jullie heb ik een aantal redenen opgesomd om dit weekend even afstand te nemen van je veilige thuishaven en  je te wagen aan de BFD. Hierbij ook enkele tips om in stijl (en zonder kleerscheuren) de 'battle field' van deze populaire dagen te overleven.  

Dankzij de BFD word je eigenlijk een goed mens, een barmhartige fashion Samaritaan, omdat je de lokale markt economie ondersteunt, door je kapitaal aan Belgische modecreaties te spenderen. Er wacht vanaf nu een plaats in de Belgische designerhemel op jou. Je stelt je open voor nieuw talent, maakt kennis met Belgische kwaliteit en bespaart tonnen geld op designer goodies, wat zoals eerder vermeld voor heel wat gelukzalige momenten kan zorgen. 

Opgelet: laat je 'fashion beast' achter slot & grendel en hou het netjes en beleefd, het is echt not done om als een wildebras tekeer te gaan om dat ene designertopje. Wens je medefashionista veel geluk met dat mislopen item en geef haar/hem desnoods je nummer in het geval ze zich zou bedenken. Denk gewoon “it was not meant to be” en wees blij, want dit uitgespaard budget kan je weer aan iets anders besteden! Geluk zit hem in de kleine dingen …

Ook niet onbelangrijk is de lingerie die je ’s morgens aantrekt. Als manlief dit weekend raar opkijkt omdat je meer aandacht besteedt aan je dessus, verwijs hem dan door naar deze post. Het zit namelijk zo dat je bij de meeste ontwerpers in een gemeenschappelijk pashokje belandt (denk stedelijk zwembadtoestanden) waar borsten en billen naar hartenlust ontbloot worden tijdens arbeidsintensieve pasbeurten. Trust me … hier wil je niet tussen staan in een kanten string of een shabby bh. Been there, done that en het zal me nooit meer overkomen, want ondanks de gêne die vervaagt in deze momenten van fashionwoede, is het uiterst beschamend om in je haast blote derrière wat te staan passen.

Achteraf blijkt ook dit aspect van de Belmodo Fashion Days een therapeutische werking te hebben omdat je plots beseft dat je niet alleen bent in je strijd tegen cellulitis en dat er wel meer vrouwen zijn die kampen met zogenaamde 'armpit flabs' (het gruwelijke stukje vel/vet/vlees je-ne-sais-qoui tussen oksel en bh). Je zelfbeeld stijgt met de seconde wat nog meer bijdraagt tot je algemeen geluk en mij bij deze nogmaals doet constateren dat de Belmodo Fashion Days beter zijn dan je average shrink … wederom bakken geld uitgespaard, toch?
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten