1

90's kid

E
Edito

03.06.2016
Geschreven door Tiany Kiriloff

Ik heb de 90’s zonder al te veel kleerscheuren overleefd en achteraf bekeken, kon ik niet dankbaarder zijn om het geweldig decennium waarin ik opgroeide. Ik heb de walkman en discman meegemaakt, de beeper aan de lijve ondervonden.

Ik groeide op met grunge en met iconische films als 'Clueless', toen nog dé fashion movie bij uitstek en dus ook een grote inspiratiebron voor mijn eigen garderobe.

Twintig jaar later blijkt Cher Horowitz - die mij het belang leerde kennen van Alaïa - nog steeds een invloed te hebben op fashion en zijn we weer helemaal in de ban van platforms, chokers, topjes over T-shirts, deux-piece ensembles en scrunchies … Ik droom nog steeds van haar ronddraaiende designerkast. Nu nog de vraag of ik inmiddels niet te oud ben geworden voor de rest… ‘As if!’, zou Cher ongetwijfeld zeggen.

Ik was erbij als de eerste mobiele telefoontjes mainstream werden; toen nog gigantisch grote toestellen met antennes die je moest uittrekken om iets of wat verstaanbare conversaties te kunnen voeren. Mijn eerste Samsung kon ik ook als wapen gebruiken om mij te verdedigen van loslopend wild. Dat was dan ook het prille begin van mijn liefde voor multifunctionele voorwerpen.

Back in the days sleurden we op woensdagnamiddag met een gehuurde moviebox (een draagbare vhs speler) en keken we naar Trainspotting, Silence of the Lambs, Pulp Fiction, Seven en Empire Records met mij 90’s idool Liv Tyler. God she looked hot in that movie! Wij aten geen granola bars of slurkten aan healthy juices, maar waren de generatie Coke (Taste the Feeling) en Doritos. We hadden Beverly Hills 90210, Buffy the Vampire Slayer, Friends en het begin van de meest iconische fashion serie ooit Sex and The City, toch echt te gekke jaren, niet?

De 90’s waren de bakermaat van Girl Squads avant-la-lettre, denk aan de Spice Girls, aan Destiny’s Child en TLC, maar ook aan supermodels als Naomi, Cindy en Linda.

De 90’s waren werkelijk perfect voor een fashionista als mezelf en als ik herinneringen begin op te halen, kan ik niet anders dan heerlijk gniffelen met wat ik allemaal heb beleefd. Inmiddels geniet ik volop van herkenbaar moois en waag ik mij hier en daar aan een slipdress, een choker en een platform!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaH&M x Belmodo Monday: win een ontbijt met exclusieve trendworkshop door Tiany Kiriloff

Deelnemen


Win een gloednieuwe garderobe vol Belgische mode en accessoires

Deelnemen


Win € 400 shoppingbudget en personal shoppingsessie bij Docks Bruxsel

Deelnemen


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

Guest editor

Elisa Mol

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


H&M x Belmodo Monday: win een ontbijt met exclusieve trendworkshop door Tiany Kiriloff

Deelnemen


Win een gloednieuwe garderobe vol Belgische mode en accessoires

Deelnemen


Win € 400 shoppingbudget en personal shoppingsessie bij Docks Bruxsel

Deelnemen


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo