0
Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6

Zo overleef je een jaar zonder alcohol

B
Skin care

Tis the season om je leven te beteren. Met een gloednieuw jaar voor de deur begint het weer volop goede voornemens te regenen. Na wat wilde oudjaarsfeestjes zal ‘nooit nog een druppel alcohol drinken’ zeker een populair doelstelling zijn. Eentje die je snel weer vergeet, wanneer de hoofdpijn over is, maar als je even stilstaat bij alle voordelen, blijf je misschien toch wat langer weg van dat glas … 

De evolutie die je lichaam ondergaat vanaf het eerste uur dat je vaarwel zegt tegen alcohol tot de daaropvolgende dagen, weken en maanden, ... is met het blote oog zeker zichtbaar. Het begint meestal met een kater op dag 1, maar na een week zou je slaappatroon al verbeteren, na 2 weken mag je gewichtsafname verwachten en binnen de maand zal je huid (je grootste orgaan en het eerste slachtoffer van het dehydraterend effect van alcohol) een betere teint en elasticiteit vertonen.

En de trein blijft maar gaan, na 4 tot 8 weken zal de schade, die alcohol je lever heeft toegebracht, zijn teruggedraaid. Tenslotte zou je na 12 weken merkbaar meer energie moeten hebben. Als al deze gezondheidsvoordelen je nog niet over de streep en uit de bar kunnen trekken, hebben we nog een laatste, zeer overtuigend punt. Lees maar door.

Geen alcohol meer drinken gaat gepaard met gewichtsverlies, want die glaasjes die je gezellig achterover giet, zitten boordevol calorieën. Om je een beeld te geven:

  • pintje bier: 154 calorieën
  • glas wijn: 128 calorieën
  • martini: 295 calorieën, …

Maar het zijn niet enkel de calorieën die snel aantikken, je spendeert op jaarbasis ook astronomische bedragen geld aan drank. Om je een beeld te geven, zullen we die bedragen even vertalen in de leukste hebbedingen voor 2017.

Stel je laat je 1 keer per week verleiden door afterwork drinks, dan spendeer je gemakkelijk € 20 aan ongeveer 2 cocktails. Tijdens het weekend laat je je waarschijnlijk nog ietsje meer gaan, een aperitiefje, een goede fles wijn tijdens het diner of mimosa’s bij de brunch, een gemiddelde van € 30, zal zeker niet overdreven gerekend zijn. Dat is dan € 50 per week voor een nog redelijk gematigd alcoholgebruik. Eens kijken wat we daar in 2017 mee kunnen aanvangen!

Week 1

Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6
Foto © Bottlegreen
Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6
Foto © Bottlegreen
Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6
Foto © Bottlegreen

Denk oplossingsgericht, want hoe ga je die drankjes in je leven vervangen? Enter Bottlegreen, de Sparkling Pressé drankjes zijn het perfecte alternatief voor je bubbels. De sapjes zijn gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten, bevatten geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of zoetstoffen. Je kan kiezen uit heerlijke frisse smaken als Elderflower, Ginger & Lemongrass, Cox’s Aplple, Pomegranate, … Ideaal om je detoxkuur mee in te zetten dus, santé!

Week 2

Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6
Foto © Necessities

Bravo, als je er in geslaagd bent 2 weken geen alcohol te drinken, heb je ten eerste al een sterk karakter. Want iedereen met een sociaal leven, komt onder grote druk te staan om een glaasje mee te drinken. Bovendien ben je nu misschien al een kilootje kwijt, maar vooral je hebt al ongeveer een bedrag van € 100 uitgespaard. Dat mag beloond worden, wat dacht je van een flesje alcohol in de vorm van een nicheparfum? Iets duurder, maar je hebt het verdiend, bovendien ga je er veel langer van genieten dan die vluchtigere alcoholvormen.

Week 4

Knap, een hele maand sober, neem je huid maar eens grondig onder de loep! Zie je het verschil? Normaal moet het verschil merkbaar zijn. Met de € 200 die je ondertussen hebt uitgespaard, kan je je lichaam nog eens extra laten verwennen met een luxueuze wellnessbehandeling

Of ga je nog een tijdje door met sparen en onthouding? Het loont zeker de moeite …

Week 8

Zo overleef je een jaar zonder alcohol
6
Foto © Wouters & Hendrix

Ondertussen is je lever helemaal ontgift, dat is op zich de hele inspanning, die je ervoor gedaan hebt, waard. Bovendien zit je nu budgetgewijs al aan een mooie spaarpot van rond de € 400!

Damn, I’m a dangerous woman with some money in my pocket,’ maar hou in je hoofd hoe hard je hiervoor gewerkt hebt. Spendeer het best enkel aan iets waar je lang vandaal genieten! Een tijdloos juweel bijvoorbeeld. Met deze 18k gouden ring van Wouters & Hendrix voor ogen zou ik al een tijdje aan die cocktails kunnen weerstaan …

Week 12

Barst je van de energie? Perfect, je portefeuille barst ondertussen ook van die € 600.

You go girl! Barst je van de energie? Perfect, je portefeuille barst ondertussen ook van die € 600. Blijf je verder sparen of ga je de overwinning vieren met een weekendje Londen met Eurostar? Daar kan je je al eens goed laten gaan met zo’n bedrag, zeker als je richting Hackney trekt, waar je fantastische outlets vindt.

1 jaar

Hou je vast, stel dat je een jaar geen acohol aanraakt en al dat geld netjes opzij zet, dan heb je een spectaculaire € 2.600 gespaard! En je dacht dat je geen designer handtas kon kopen? Ik ga dit jaar toch wel twee keer nadenken, voor ik weer een royale cocktail bestel …

04.01.2019
Geschreven door Isabelle Leempoels
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten