0
Zelfbruiner: how to do it yourself
6

Zelfbruiner: how to do it yourself

B
Skin care

We kennen het allemaal: zelfbruiners die strepen achterlaten en na enkele dagen weer als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. We geven je de perfect guide voor een mooi egaal kleurtje!

Een zongebruind kleurtje krijgen is niet gemakkelijk hier in het grijze België. Spraytans en zonnecentra to the rescue? Niet als het van ons afhangt! Wat we zelf doen, doen we beter. Right girls? Tover je badkamer om in een spa en maak je klaar voor een ontspannende verwenbeurt die je achterlaat met een egale tan à la J-Lo.

Goede voorbereiding

Het gebruik van een zelfbruiner vraagt voor een goede voorbereiding. Het perfecte excuus om uitgebreid de tijd te nemen om je lichaam eens goed in de watten te leggen! Start met je huid te zuiveren met een ontspannende scrubbeurt. De Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin van Clarins ontdoet je van oude huidcellen. Hello glanzende huid! Door het bovenste laagje van je huid te scrubben, zal je met de zelfbruiner een mooier resultaat verkrijgen.

Zelfbruiner: how to do it yourself
6
Foto © Clarins
Zelfbruiner: how to do it yourself
6
Foto © Clarins

Hydrateren is de key voor een glowing skin. Een droge huid leidt al snel tot die bruine strepen die we koste wat kost willen vermijden. Gebruik een bodylotion net na het douchen voor een zijdezacht velletje. De Moisture-Rich Body Lotion van Clarins is ideaal voor alle skin types. Moisturize je huid altijd voor het gebruik van een zelfbruiner zodat je kleurtje mooi zal glanzen én langer blijft. Maak er een schoonheidsritueel van om elke ochtend en avond je huid in te smeren met een bodylotion. Je huid zal je dankbaar zijn!

How to DIY

Zo, nu is je lichaam klaar om de self tan aan te brengen. Investeer in een goede zelfbruiner zoals de Radiance Plus Golden Glow Booster van Clarins. Het merk ontwikkelde een nieuwe formule om je gezicht en body natuurlijk te bruinen, met alle voordelen van hun typerende skin care verzorging. Nog een pluspunt: Clarins geeft je een kleurtje zonder de typische self tan-geur!

Zelfbruiner: how to do it yourself
6
Foto © Clarins
Zelfbruiner: how to do it yourself
6
Foto © Clarins

Gezicht

Mix in de palm van je hand twee tot drie druppels van de zelfbruiner met een gezichtsverzorgingsproduct van Clarins en breng gelijkmatig aan. Hoe intens je het kleurtje wil, heb je – letterlijk – zelf in de hand. Herhaal deze methode elke 2-3 dagen om je tan te behouden. Gebruik één tot drie druppels om je teint te behouden of om een donkerder kleurtje te krijgen. De zelfbruiner kan je mixen met alle dag- en nachtverzorging van Clarins: zowel moisturizers als anti-rimpelproducten. Vergeet zeker de gouden regel niet ladies: was na gebruik je handen grondig met zeep en water.

Zelfbruiner: how to do it yourself
6
Foto © Clarins

Body

Om je lichaam te bruinen mix je vier tot zes druppels van de Radiance-Plus Golden Glow Booster for Body met een lichaamsverzorgingsproduct van Clarins. Geef je lichaam het hele jaar lang een mooie gouden glow door regelmatig de zelfbruiner te smeren. Je kleurtje kan je zelf aanpassen door minder of meer druppels te gebruiken.

Tips en tricks

Om ervoor te zorgen dat jij een self tanning-expert wordt, geven we je nog enkele tips en tricks. Trust me, nu kan het écht niet meer fout lopen.

  • De belangrijkste tip: neem je tijd! Snel zelfbruiner smeren loopt nooit goed af. Help strepen en vlekken!
  • Let op met je kniëen, enkels en ellebogen. Masseer de zelfbruiner op deze plaatsen goed in om geen vlekken of strepen te krijgen.
  • Was je handen grondig met zeep en water na het gebruik van de self tan. Vergeet niet tussen je vingers te schrobben!
  • Wacht eventjes met je aan te kleden totdat de zelfbruiner helemaal is ingetrokken. Kies losse, zwarte kleding om erna aan te doen.
  • Gebruik niet te veel self tan als je van nature heel bleek bent. Een natuurlijke teint staat je zoveel mooier dan een donkerbruine huid.
  • De dagen nadat je de zelfbruiner hebt gebruikt, heeft je huid een mooie egale bruine kleur. Daarna vervaagt de kleur omdat je huid zich vernieuwt en dit zorgt vaak voor vlekken. Om je egale kleur te behouden, smeer je best de dagen erna ’s morgens en ’s avonds je lichaam in met bodylotion.
  • Als je huid terug wat lichter wordt, breng de zelfbruiner dan opnieuw aan zoals eerder beschreven. Scrubben en hydrateren is hier weer top priority!

Heel wat werk voor een mooi kleurtje, maar so worth it!

04.06.2017
Geschreven door Melissa Ceusters
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten