0

Wist je dat deze beautymerken Belgisch waren?

B
Skin care

1
18.09.2017
Geschreven door Eva Van de Sompel

Wij vrouwen beginnen zo stilaan anders tegenover beauty te staan: we verwachten meer en meer dat onze smeersels authentiek, duurzaam en kwaliteitsvol zijn. Deze beautymerken schieten succesvol uit de Belgische grond.

Cîme

Oprichters Walter en zijn dochter Anke kregen de smaak te pakken in de prachtige Himalaya. De unieke bergplanten met hun ongeëvenaarde extracten en oliën inspireerden hen om samen met vriendin Isabel een lijn huidverzorgingsproducten te ontwikkelen met kwalitatief hoogstaande en biologisch gecertificeerde producten.

Waarom moet je Cîme kopen? Een deel van de opbrengst van het product dat je koopt, gaat naar het Little Doctors-programma van de NGO Nepal Trust. De schoolkinderen krijgen op die manier de kans om bij te leren over hygiëne, gezondheid, eerste hulp en voeding, waardoor ze problemen kunnen herkennen in hun omgeving en hulp kunnen inschakelen.

Close Brussels

Tineke en Charlotte koesterden al lang een beautydroom alvorens een volwaardig merk op de markt te brengen. Uiteindelijk kwam Close Brussels: authentieke, maar betaalbare luxeverzorgingsproducten en make-up die je makkelijk via Planet Parfum kan krijgen. 

Waarom moet je Close kopen? Elk product onderging een grondig onderzoek en er werd vooraf ook minutieus nagegaan hoe ze kunnen blijven vernieuwen en wat de consument verwacht. Het merk bevat een goede dosis belgitude: ruimdenkend en innovatief, neemt zijn onderzoeken heel serieus, maar brengt producten met een gezonde portie humor. Verwijder je make-up met Shake It, Get Naked of Silky, Milky, Super Star.

Delbôve

Roger Delbôve was eigenaar van upscale kapperszaken tijdens de jaren 50 en merkte dat huid- en haarverzorging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zijn interesse werd aangewakkerd en hij ging zich meer en meer verdiepen in biochemische huidmechanismen. De toen beschikbare producten voldeden niet aan zijn verwachtingen dus besloot hij om samen met zijn vrouw Marion de beautysector in te duiken.

Zo ontstond in 1965 Crème Sorcière. Best bescheiden, maar met verbluffende resultaten. Al snel volgde Eau Sorcière, de ideale aanvulling voor je beautyritueel. Daarna kwam er nog een schoonheidscentrum en werd het Sorcière-gamma uitgebreid. Uiteindelijk besloot ene Gina dat het merk zo veelbelovend was dat het toegankelijk gemaakt moest worden voor het brede publiek. Sinds mei 2013 vind je in Elsene de Delbôve shop.

Waarom moet je Delbôve kopen? Roger Delbôve weet alles van biochemische huidmechanismen. Hij kent je huid vanbinnen en vanbuiten – letterlijk dan.

JYB Cosmetics

JYB Cosmetics haalt het beste uit de natuur – op milieuvriendelijke wijze – en ontwikkelt verantwoordelijke, positieve biocosmeticaproducten die afgestemd zijn op ons leven in de stad.

Door een nauwkeurige selectie van de ingrediënten, hebben de producten geen vette texturen en dringen ze snel je huid in. 0% overbodige dingen, 100% plezier: JYB Cosmetics produceert in kleine hoeveelheden – zo ben je zeker van verse producten – en verkoopt zonder overbodige verpakkingen.

Waarom moet je JYB Cosmetics kopen? Zowel jij als je lief/zus/mama/papa/roomie kunnen je producten van JYB Cosmetics gebruiken, want ze zijn unisex en geschikt voor alle huidtypes.

Líkami

We maakten al kennis met Marianne Priem, de oprichtster van Líkami. Ze zit al een tijdje in de modesector, maar kent ook alles van beauty waardoor het merk ontstond. De voornaamste inspiratiebron achter het merk is Ijsland. En dat blijkt terecht te zijn: puur, krachtig en natuurlijk. Volgens Marianne moet alles wat je op je huid smeert, ook eetbaar zijn. Vandaar het motto: superfood voor je huid. Eenvoudige producten die doen wat ze beloven.

Waarom moet je Líkami kopen? De natuurlijke ingrediënten, de neutrale geuren en de werkzame bestanddelen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Líkami is noch goedkoop, noch exclusief, je krijgt gewoon waar voor je geld.

Nieuwe dagcrème nodig? Ga dan voor een Belgische, want we kennen er blijkbaar alles van.

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten