0
S.O.S. Cellulite
6

S.O.S. Cellulite

B
Skin care

90% van de vrouwen – en sommige mannen – heeft vreemde bultjes die zijn of haar billen teisteren. Belmodo leert je hoe je voorgoed vaarwel zegt tegen je appelsienenhuid.

Weet je echt niet waarover we het hebben, prijs jezelf gelukkig want zelfs de fitgirls met de meest indrukwekkende bodies hebben hier last van.

Eerst en vooral, weet dat het menselijk is! Zelfs J-Lo heeft het en wie is nu niet jaloers op haar benen?

Wat is het?

Who’s to blame? Adipocyten! Hun guilty pleasure is suiker en vet. Ze slaan dit op en nemen hierdoor toe in omvang, en alsof dat nog niet genoeg is, vermenigvuldigen ze zich zodra hun opslagcapaciteit is bereikt. Mocht onze kleerkast dat nu ook eens doen, … 

Voordat we de adipocyten op de brandstapel gooien, moeten we ook even de goede eigenschappen belichten! Als je gebalanceerd leeft, lees: niet meer eet dan je verbrandt, dan slaan die adi’s geen vet op maar geven ze het af waardoor jij meer energie hebt! Bye bye koffie. 

Dus eigenlijk zijn die adipocyten – kan je het nu al goed uitspreken? – lieve dingen. Maar ze worden kwaadaardig als je te veel eet.

1. Voeding

70% van je dieet is afhankelijk van je voeding. Het eerste wat je dus moet doen, is gezond eten, klinkt simpel niet? Naast eten moet je je lichaam natuurlijk voldoende hydrateren, hoe je daar een goede gewoonte van maakt, kan je hier lezen.  

Aan de slag dan! Er zijn veel apps op de markt die je calorie-inname bijhouden, soms moet je maar een halfuurtje wandelen om perfect in balans te zijn. Geef toe, dat is toch echt geen extra moeite.

Denk nu niet dat je door gezond te eten komaf maakt met die hardnekkige cellulite, de vermenigvuldiging blijft uit maar er zal nog meer werk aan de winkel, wel ja benen, zijn.

2. Bewegen

De overige 30% van je dieet is sporten en sommige onder jullie zullen dit graag horen. Sporten is in de strijd tegen cellulite namelijk een beter wapen dan voeding. 

Het is een fabeltje dat sporten die je lichaam ‘door elkaar schudden’ zoals joggen slecht zijn voor je cellulite, dus shake it baby! Je kiest het best voor duursporten zoals fietsen, zwemmen, joggen, wandelen, …

Bonus-tip: Als je dit na je eten doet, bevordert het ook nog eens je spijsvertering, twee vliegen in één klap.

S.O.S. Cellulite
6
Foto © Clarins

Naast cardio kan je je billen ook egaal maken door een aantal spieroefeningen te herhalen. Geen tijd? Doe ze dan tijdens ‘s avonds voor de televisie. Brittany Spears, the queen of the comebacks, zweert bij muurtje-zit, dan heb je zelfs nooit meer een stoel nodig. 

Als je liever lui dan moe bent, stretch dan gewoon iedere avond dat verstevigt je benen ook! 

Van al dat sporten komt er bovendien endorfine vrij, waardoor je gelukkig rondloopt en wie weet stoor je je zelfs niet meer aan je cellulite. 

Anti-cellulite verzorging

Na je work-out is het tijd om te smeren. Ga zo voor de 200 procent! 

Clarins ontwikkelde een specifieke afslankende verzorging zowel tegen cellulite als hardnekkige rondingen.

Stap 1: Scrubben

Eerst moet je alle dode huidcellen verwijderen, hierdoor worden je benen meteen steviger én zachter. Gebruik de exfoliating body scrub of de iets mildere Tonic Body Polisher. Opgeblonken benen in no time! 

S.O.S. Cellulite
6
Foto © Clarins
S.O.S. Cellulite
6
Foto © Clarins

Stap 2: Body Fit

Nu je tweede huid zichbaar is, breng je de Body Fit aan. Hoe je dat doet, lees je hieronder. Deze gelcrème is niet alleen zalig verkoelend op je oververhitte spieren maar bestrijd actief je cellulite met zijn natuurlijke ingrediënten. 

Hun geheim? Kweepeerbladextract! Dit plantaardig extract heeft een opmerkelijk effect op je cellulite, bevordert de vetverbranding en de vetopslag.  

Om de natuurlijke contouren van je lichaam te benadrukken, gebruik je beter de body shaping cream. Deze crème slankt af, verzacht en maakt je huid super strak. Het goedje smelt op je huid waardoor je het zonder probleem kan inmasseren. Een goed lichaam uit een  potje, every woman’s dream! 

S.O.S. Cellulite
6
Foto © Clarins
S.O.S. Cellulite
6
Foto © Clarins

Stap 3: masseren

Je brengt deze producten best aan volgens de Self-Massage Body Contouring Methode, met zo’n mooie naam kan die methode niet anders dan wonderen verrichten. 

  • De eerste stap is het verlichtend masseren, dat doe je door op je achterste te gaan zitten en je huid glad te strijken van je enkels naar je dijen toe.
  • Vervolgens masseer je verminderend. Plaats je voeten naast elkaar en duw je knieën uit elkaar. Ben je nog mee? Ok, dan oefen je druk uit op je spieren en concentreer je vooral op de binnenkant van je dijen! Wrijf die cellulite maar weg. 
  • Ten slotte masseer je modellerend. Ga in een brug-positie liggen – dus voeten en schouders op de grond en achterste in de lucht. Maak van je hand een vuist en ‘masseer’, of peinig jezelf, door die in je dijen te duwen. Een workout en massage in één. 

Begin maar al te sporten en te smeren zodat je deze zomer de show kan stelen met je sexy benen, hoewel dat niemand zich zal storen aan een putje hier of daar! 

15.05.2017
Geschreven door Lupe Baeyens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten