0
Pukkelpraatjes: droogt tandpasta je puist echt uit?
2

Pukkelpraatjes: droogt tandpasta je puist echt uit?

B
Skin care

Tandpasta op je puist smeren om ze te laten uitdrogen is een oeroud trucje. Maar werkt het ook echt? Wij gingen op onderzoek uit.

Wanneer je talgklieren teveel talg produceren, verstoppen je poriën en ontstaan er puistjes. Barbara K. van Huidtherapie Zuid in Antwerpen legt uit dat tandpasta inderdaad puistjes uitdroogt, maar dat er ook een aantal stoffen inzitten die erg schadelijk kunnen zijn.

“Er zitten in tandpasta verschillende ingrediënten die niet alleen bacteriën aanpakken maar ook een uitdrogend effect hebben. Als je tandpasta op je puist smeert, is de kans dan ook groot dat je puistjes inderdaad zullen uitdrogen. Daardoor zijn ze meteen minder zichtbaar en krijg je het gevoel dat tandpasta werkt tegen acne.”

“Maar in tandpasta zitten ook een aantal stoffen die erg schadelijk kunnen zijn. Menthol kan brandplekken veroorzaken en fluoride is giftig. Als je dus ’s avonds tandpasta op je gezicht gaat slapen, is de kan groot dat je er ’s morgens negatieve gevolgen van ondervindt. Je kan wakker worden met kleine brandplekken in je gezicht en nog meer huidirritatie dan voor je ging slapen.”

Pukkelpraatjes: droogt tandpasta je puist echt uit?
2
Foto © Unsplash

Hoe hoort het dan wel? Om van je puistjes of acne af te geraken, volg je best een aangepaste skin care routine. Niet enkel een product dat je puistjes uitdroogt, maar ook een hydraterende crème en cleanser. De komende weken kom je te weten welke producten wij aanraden!

Hier lees je meer skin care artikels:

10.08.2018
Geschreven door Nina Slap
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten