0
Korean beauty: masquerade party
12

Korean beauty: masquerade party

B
Skin care

Deze maskers zullen je leven veranderen, een veelbelovende uitspraak, maar de Belmodo redactie heeft dan ook een echte K-beauty connaisseur in zijn midden. Tijd om mijn donkerste geheimen met je te delen! 

Once you go Korean…

Sinds ik in Seoel verbleef, ben ik hooked on K-beauty. Ik ben vertrokken zonder make-up of skincare en teruggekomen met een koffer vol. Je zou kunnen zeggen dat ik een beetje overboard ben gegaan…

Mijn grootste obsessie? Maskers! Maar op een dag... I hit the pan! Gelukkig vond ik mijn redding online, bijna alles wat mijn hartje begeert en dat met gratis verzendingskosten. Beautyproducten online bestellen blijft uiteraard ingewikkeld, je koopt toch niets zonder het eerst eens te testen? Nu zijn die zorgen verleden tijd, ik neem je mee op ontdekkingstocht doorheen mijn favoriete maskers

Sleeping pack

Mijn all-time-favourite is meteen ook het eerste Zuid-Koreaanse product dat ik leerde kennen, nog voor ik in Seoul aankom: de sleeping pack van Laneige. Het was eigenlijk stom toeval dat ik op dit merk botste. In Zuid-Korea worden klanten binnengelokt met staaltjes, het ideale aas voor mij en blijkbaar ook voor mijn papa. Hij bracht dit staaltje mee naar huis na een bussinesstrip. Het werd meteen mijn holy grail. Eens toegekomen in Seoel was ik een on a mission: de volle pot kopen!

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Lupe Baeyens

Na je night routine breng je deze crème rijkelijk aan voor je gaat slapen. De volgende ochtend – no lie –  is je huid zo zacht als zijde! Dit product was dan ook mijn grootste redding tijdens de wintermaanden. Ook in de zomer doet dit blauwe goedje the trick, het is heerlijk verkoelend. Je merkt het misschien, ik ben iets te enthousiast over dit product dus ik hou het kort: het is ge-wel-dig

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Lupe Baeyens

Sheetmask

Sheetmasks hebben de voorbije maanden ook hun weg naar België gevonden en zijn intussen hyperpopulair. Jammer genoeg zijn het niet de Zuid-Koreaanse maskers die het tot onze kaptafel gemaakt hebben, hoewel net die de beste zijn. Bovendien kunnen deze maskers ook prefect dienst doen als Halloween-kostuum!

Zuid-Koreaanse sheetmasks kosten nog geen euro en bevatten de gekste ingrediënten. Denk geitenmelk, slakkenresidu, placenta … name it and hey have it. Hoewel slakkenresidu op het eerste gehoor misschien vreemd klinkt, zijn die maskers uiterst hydraterend. Uiteraard bevatten die maskertjes ook de traditionele ingrediënten.

Het aanbrengen van zo’n masker spreekt voor zich: je plaatst het – in de mate van het mogelijke – op je gezicht en laat het daar liggen tot het opdroogt. Het overige product strijk je op je hals.

Maskers voor elke huid! Hier is een korte gids:

Voor de gevoelige huid

Als je een teer velletje hebt en snel verbrand, raad ik aloë vera aan. Je brengt zo’n masker minstens één keer per week aan, in de zomer gebruik ik standaard aloë vera of komkommer

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Tony Moly
Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Innisfree

Voor de problematische huid

Is je huid rood, heb je last van acne of is voelt je gezicht gewoon ronduit puffy aan? Sheetsmasks maken komaf met al deze symptomen. Numero uno is een masker met groene theeGroene thee staat bekend voor zijn werking tegen acne waardoor de roodheid tijdelijk verdwijnt. Bovendien word je er ook wakker van, al zit dat misschien gewoon in mijn hoofd...

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © The Saem
Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Tony Moly

Voor de doffe huid

Een doffe huid, het klinkt misschien wat raar, maar ik ben zeker dat je je er iets bij kunt voorstellen. Het komt erop neer dat je huid er niet glowy uitziet. Mijn go-to product voor een stralende huid zijn maskers met rijst! Vele Koreaanse producten hebben een brightening- of whitening-effect, maar laat je dat niet afschrikken, ze zijn alles behalve bijtend. Als ik eerlijk ben, zijn de Zuid-Koreaanse producten de minst agressieve producten die ik ken. Ik wijk af dus, een brightening- of whitening-effect geeft je huid gewoon een frisse en dewy teint. 

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Missha
korean beauty: masquerade party
12
Foto © The Face Shop

Beautynight

Voor een beautynight met een twist haal je je sheetmasks boven! Lachen geblazen want de maskers lijken nooit écht te passen. Er is altijd wel iemand die teveel of te weinig masker heeft.

Naast de standaard witte – en very scary – maskers zijn er ook sheetmasks met allerlei figuurtjes. Panda’s, varkens, draken, kerstmannen, goud, zilver of met steentjes… Er is voor elk wat wils.  

Personal Favorite

Mijn absolute favoriet is de Blueberry sheetmask van The Face Shop (en geen ander merk!), waarom deze? De geur! Het masker is even hydraterend als alle andere Koreaanse varianten, maar als iets letterlijk op je gezicht ligt, wil je toch dat het zalig ruikt?

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Lupe Baeyens

Gel Mask

De bovenstaande maskers zijn allemaal microfiber sheetmasks, deze zijn – vind ik – het meest hydraterend

Maar op mijn laatste avond in Seoel, voor een lange vlucht, wou ik mijn huid nog een laatste keer verwennen. Ik had enkel nog een hydrogelmasker liggen – opnieuw een staaltje –  en my mind, welja mijn gezicht was blown! Op de luchthaven kocht ik halsoverkop nog een pak hydrogelmaskers. Dit masker is super hydraterend maar vooral verkoelend, ideaal dus voor van die puffy days

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Nature Republic

Wash off mask

Waarvoor is de Zuid-Koreaanse beautyindustrie gekend? Hun egale, dewy en gave huid. Gelukkig is dit voor jou ook in handbereik dankzij dit masker. 

Het goedje is een beetje brokkelig maar tegelijkertijd ook fluffy. Het is een beetje zoals slagroom maar dan met korrels rijst, niet super appetijtelijk misschien maar ik zweer dat het wonderen doet. Dit masker moet je eerst zo’n vijftal minuten inmasseren, vandaar die korrels! Nadien laat je het 10 à 15 minuten intrekken en dan was je het gewoon af, deze keer duikt er geen knalrood hoofd op na het afdrogen maar een gekalmeerde en glowy huid! 

Korean beauty: masquerade party
12
Foto © Lupe Baeyens

Die Korean glow is nu al een tikkeltje dichterbij, stay tuned voor meer K-beauty geheimen. 

18.05.2017
Geschreven door Lupe Baeyens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten