0
Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6

Help, ik ben 32 en heb een pukkel!

B
Skin care

25.05.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Pukkels: soms kondigen ze zichzelf dagenlang aan en soms komen ze uit het niets – pop – midden op je kin tevoorschijn. Maar van waar komen die vreselijke ondingen toch?

Een paar weken geleden was ik op een evenement met een – in mijn hoofd – knoert van een puist op mijn kin. Je weet wel: zo’n exemplaar waarvan je denkt dat iedereen er de hele tijd naar aan het staren is. Dat had ik ook zo toen ik met make-upartieste Gladys Ferro aan het praten was:

Ik: “Sorry voor die vreselijke pukkel op mijn kin.”
Zij: “O op je kin, eet je veel zuivel?”
Ik: “Ja dûh, kaas is mijn lievelingseten.”
Zij: “Aah typisch, dan komt dat daarvan.”

BAM: eyeopener!

Zoals ik meestal nodig heb, moest ik deze nieuwe informatie even laten zakken. Deze week belde ik clean skin lover Gladys om hier wat uitleg over te krijgen en ik beloof je: sommige dingen zijn zo verhelderend!

Over Gladys

Gladys is een make-up artist met een obsessie voor skincare. Goeie combo! En volgens haar zou het allemaal niet zo moeilijk moeten zijn:

“Er is tegenwoordig zoveel online te vinden over allerlei maffe ingrediënten maar ik geloof nog steeds in niet roken, veel water drinken, genoeg slapen en evenwichtig eten. Al leef ik zelf op take-away want mijn leven is chaos. Dat laatste moet ik zelf nog fiksen!”

“Al die vreemde dingen zoals tandpasta, bakingsoda of harde scrub op je huid smeren, daar geloof ik niet in. Zelf een maskertje maken met wat honing of aloë vera in lijkt me onschuldig maar als iets piekt, blijf er dan van weg. Iemand zei ooit tegen mij: beschouw je huid is als je eerste designerhandtas. Daar zet je toch ook geen schuurpapier op?”

“Volgens mij is het tenslotte belangrijk om je eigen huid te leren kennen, zeker als het over face mapping gaat. Als ik een puistje krijg probeer ik te denken wat ik daarvoor gegeten zou kunnen hebben, of ik een grote shoot heb die eraan komt of ik gewoon mijn regels moet krijgen. Eens je dat wat begint te begrijpen, kan je sneller ingrijpen en de pukkels gaan verzorgen. Geloof dat is voor iedereen een proces van trial-and-error.”

Over face mapping

Waar je een puist hebt, maakt wel degelijk verschil uit. Gladys legt ons uit wat de verschillende zones zijn:

T-zone

Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6
Foto © Vieh

Een klassieke zone om last te hebben van puistjes, zeker in de pubertijd. We hebben er allemaal last van (gehad) en je moet er gewoon door. En bij de een is dat erger dan bij de andere maar dit is echt gewoon een fase.

Voorhoofd

Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6
Foto © Vieh

Ben je door die pubertijd en heb je toch nog last van puistjes op je voorhoofd? Grote kans dat jij lekker aan het stressen bent over van alles en nog wat. Genoeg slapen en jezelf wat rust gunnen zijn de beste remedies.

Kin

Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6
Foto © Vieh

Een typische zone om last van te hebben wanneer je maandstonden eraan komen. Helaas: ook weinig aan te doen. Kan op wijzen op een teveel aan zuivelproducten. Let hier eens op en wie weet is deze tip wel jouw nieuwe lifesaver.

Deze zone kan doorlopen tot aan de neusvleugels.

Wangen

Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6
Foto © Vieh

Bedenk hoeveel je je gezicht aanraakt op een dag. Inderdaad, stop daar gewoon mee. En dé grote boosdoener is die vreselijke smartphone hé. Je maakt je laptop schoon maar doe dat ook met je telefoon of bel handsfree. Vervang ook tijdig je kussensloop en was altijd je gezicht ’s avonds, ook als je geen make-up op hebt gehad.

Zwarte puntjes

Face mapping tips van Gladys Ferro Help, ik ben 32 en heb een pukkel!
6
Foto © Vieh

Dit zie ik vaak wanneer ik mensen opmaak die beweren dat ze zich elke avond voor het slapengaan wassen. Die puntjes op je neusvleugels en in je haarlijn liegen niet hoor.

Conclusie?

Je huid verzorgen is zo belangrijk en dat hoeft zeker geen fortuin te kosten. Als de basics goed zitten dan volgt je huid vanzelf.

Illustraties: Vieh

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten