0
Getest: Livia's stopknop voor pijnlijke menstruaties
1

Getest: Livia's stopknop voor pijnlijke menstruaties

B
Skin care

Livia bracht onlangs een handig apparaatje op de markt dat een ‘stopknop voor pijnlijke menstruaties’ zou zijn. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wij testten het voor je uit.

Je hebt twee soorten vrouwen als het aankomt op regels: zij die het telkens opnieuw besterven van de pijn en zij die er helemaal geen last van hebben. Ik behoor zelf tot die eerste groep. Ik lig dagen in mijn bed met een kersenpittenkussen op mijn buik en een take-away pizza ín mijn buik. Voor mij gaan dagelijkse activiteiten zoals even naar de winkel gaan of in de les zitten onvermijdelijk gepaard met letterlijk in elkaar krimpen van de buik- en rugpijn. Om nog maar niet te spreken van de hormonale rollercoaster waarin ik mij bevind. Dan heb ik het over het uitvliegen tegen de kasten waaraan ik mij stoot en het wenen bij de winnaarsuitreiking van Komen Eten, I’m not even kidding.

Ik was dan ook het uitverkoren redactielid om het nieuwe apparaatje van Livia dat krampen zou verhelpen, te testen. Spannend!

Zo werkt het: Je bevestigt het toestelletje aan je broekzak en de gel pads plaats je op je buik. Aan de hand van elektrostimulatie worden vervolgens de pijnsignalen die normaal gezien naar je hersenen worden gestuurd, verstoord.

Pro's

  • Vanaf het moment dat je het apparaatje aansluit, voel je dat de krampen wegebben. De schokjes voelen eerst ietwat vreemd, maar wennen snel.
  • Je kan je broek of rok gewoon sluiten en over de flower pads dragen zonder een vervelend gevoel. Het apparaat zelf hang je daarna gewoon aan je broek. Oversized t-shirt of wijde blouse erover en niemand merkt het toestel nog op. 
  • Zelf heb ik het meeste last van buikkrampen, maar ladies met rugklachten tijdens hun regels kunnen de Livia pads ook op hun onderrug plakken. 
  • Je kan de kracht van de schokjes steeds handmatig opdrijven. Je kiest dus zelf een stand waar je je goed bij voelt. 

Contra's

  • Het apparaatje heeft een flikkerend lichtje dat door beide blouses die ik droeg zichtbaar bleef. Vooral in donkere ruimtes kan dat wel eens vervelend zijn, zoals een bioscoopzaal of een feestje terechtkomt en dan oplicht als een kerstboom
  • Wanneer ik de Livia-knop loskoppelde, voelde ik mijn buik meteen weer ineenkrimpen. De effecten zijn dus niet blijvend.
  • Voor een optimaal effect, moet je elk half uur het toestel met een stand opdrijven. Vanaf stand vijf voelde ik mij echter een beetje ongemakkelijk door de schokjes en zag ik dat er zenuwtrekjes tevoorschijn kwamen op mijn onderbuik. Een gek gevoel, maar kijk, geen pijn is geen pijn.

 

Het verdict? Ja, de Livia-knop is voor mij zeker en vast effectief. Als dubbelcheck liet ik het apparaatje nog testen door een tweede proefkonijn en goede vriendin, Kaat, die ook erg last heeft van pijnlijke krampen tijdens haar menstruatie. Zij ervoer net als ik dat de pijn sterk verminderde. Zeker wanneer je het toestelletje afzet, voelde zij ook hoezeer de pijn weggenomen werd voordien.

Ik laat die pijnstillers vanaf nu aan de kant liggen als ik de mogelijkheid heb om mijn Livia aan te sluiten. Er bestaat dus wel degelijk een knop om je regelpijnen af te zetten. Is dit het begin van mijn carrière als huppelende enthousiasteling met flowy wit jurkje in een tamponreclame?  

Ontdek hier waar je de Livia pijnknop kan verkrijgen in de winkel of bestel hem gewoon online and let it work its magic.

Klaar om nog meer menstruatiesnufjes uit te proberen? Wij testten ook de menstruatiecup uit! 

08.08.2018
Geschreven door Anna Strauwen
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten