0
Dankzij deze DIY lip scrub zijn jouw lippen extra kissable.
7

DIY lipscrub voor zachte lippen

B
Skin care

Suiker mag dan wel op je zwarte lijst staan, als we het over lipverzorging hebben, is het een must. Deze DIY maakt je lippen weer kissable!

Net wanneer onze lippen 24/7 kusproof moeten zijn – wat doe je anders tijdens de feestdagen? – worden ze droog en schilferig.

Je kan naar de winkel rennen om je lievelingslipscrub, maar waarom je zuur verdiende centjes uitgeven aan een lipverzorger, als je alle ingrediënten voor een DIY lipscrub toch al in huis hebt? Het is goedkoop, puur natuur en simpel, maar het allerbelangrijkste: het is daadwerkelijk goed voor je lippen en houdt ze ultra kissable tijdens de feestdagen!

Door het regelmatig scrubben met een natuurlijke scrub, worden de dode huidcellen verwijderd en wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor kunnen hydraterende producten als lippenbalsems beter inwerken en worden je lippen zijdezacht. Ook je favoriete lippenstift blijft hierdoor langer zitten.Yes!

Dit heb je nodig voor jouw DIY lip scrub.
7
Foto © Mathilde Van Hoof

WHAT YOU NEED

  • Een kom
  • Een lepel
  • Een klein potje met deksel
  • 1/2 theelepel honing
  • 1 theelepel olijfolie of kokosolie
  • 2 theelepels rietsuiker
  • Kaneel
Stap 1
7
Foto © Mathilde Van Hoof
Stap 2
7
Foto © Mathilde Van Hoof

Stap 1 & 2:

Giet de olijf- of kokosolie in een kom en meng de honing er doorheen. De olie heeft een vochtinbrengende functie, terwijl de honing ervoor zorgt dat de scrub een dikke textuur krijgt en tegelijkertijd voedend is.

Je hoeft je uiteraard niet aan olijf- of kokosolie te binden. Andere plantaardige oliën als zonnebloem-, walnoot-, sesam-, amandel-, en jojobaolie, werken even goed. Ook ahorn- en agave-siroop will do the trick!

Stap 3
7
Foto © Mathilde Van Hoof
Stap 4
7
Foto © Mathilde Van Hoof

Stap 3:

Strooi er wat kaneel overheen voor extra smaak en geur. Het kaneel zal ervoor zorgen dat je lippen licht beginnen te tintelen en dat er een betere bloeddoorstroming is Hierdoor zullen je lippen lichtjes zwellen. Als je dat liever niet hebt, kan je het ingrediënt makkelijk weglaten.

No worries trouwens, ze geven je niet de de extreem gezwollen Kylie Jenner-lippen!

Stap 4:

Voeg er wat rietsuiker aan toe en mix alles goed door elkaar met een lepel. De suiker exfolieert de lippen en alle dode huidcellen (die vervelende velletjes) worden verwijderd. Natuurlijk kan je verschillende soorten suiker of zelfs zout gebruiken. Afhankelijk van de grootte van de korrel kan je de lipscrub zo fijn of dik maken als je zelf wil.

Tip: Bruine suiker is zachter voor je lippen dan zout.

Stap 5
7
Foto © Mathilde Van Hoof

Stap 5:

Giet de lipscrub in een klein bokaaltje en bewaar op een koele plaats. Je kan het relatief lang bewaren, al zou ik je aanraden om het in kleine hoeveelheden te maken. Zo blijft je product altijd vers.

Stap 6:

Neem een beetje tussen je vingers en masseer je lippen zachtjes gedurende één minuut. Laat het vervolgens twee minuten intrekken. Spoel af met lauw water en grijp naar je favoriete lippenstift. Voilà, instant kissable lips en dat heel de winter lang!

13.12.2017
Geschreven door Mathilde Van Hoof
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten