0
1

Die bultjes op je bovenarm, wat zijn ze en wat doe je eraan?

B
Skin care

29.11.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Vaak last van ruwe bultjes op de achterkant van je arm? Maar liefst ¼ van de Belgische bevolking heeft er in meer of mindere mate mee te kampen. Wij onderzochten wat die bultjes precies zijn en hoe je ze doet verdwijnen.

Goose bumps

De rode, ruwe bultjes worden in vaktaal Keratosis Pilaris genoemd. Het is een onschuldige maar veelvoorkomende huidaandoening die ontstaat doordat een haartje niet goed kan groeien. De bultjes kunnen zowel voorkomen op je bovenarmen en benen als op je rug. Jonge mensen met droge huid zijn hier over het algemeen gevoeliger aan.

be patient

Ondanks dat het om een onschuldige aandoening gaat, kan het toch vervelend zijn. Zeker als je net voor dat feestje een jurk met open rug of korte mouwen wou aantrekken.

Jammergenoeg bestaat er geen behandeling die de bultjes doet verdwijnen. Naar de dokter of dermatoloog gaan is dus overbodig… Het wordt meestal vanzelf beter naarmate je ouder wordt. Er zit dus niets anders op dan wachten. Probeer ondertussen wel je huid vettig te houden en zo veel mogelijk ongeparfumeerde producten te gebruiken. Deze maatregelen kunnen het proces versnellen.

Wil je meer te weten komen over skincare? Kom dan op zaterdag 1 december naar de Belmodo Beauty Night en leer hoe je je huid het best kan verzorgen. Tot zaterdag!

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten