0
De Konjac-spons onder de loep
6

De Konjac-spons onder de loep

B
Skin care

De Konjac-spons is een opvallende nieuwe, uit Azië overgewaaide, skincare trend. Wij testten hem voor je uit!

Wie door Korea of Japan reist – lucky you! – en de lokale, met perzikhuid gezegende, bevolking hoort kirren over cognac grijpt best niet meteen naar de fles. Het is niet het Franse digestief dat je huid zo mooi maakt, maar wel de gelijknamige lokale konjacplant

Ondertussen hebben skincare lovers van overal ter wereld de Konjac-spons ontdekt, die gemaakt wordt van de wortels van de konjacplant, met extatische reacties tot gevolg. Het gejuich werkte aanstekelijk en omdat we bij Belmodo onze job als trendreporters heel serieus nemen, hebben we’m voor je getest.

Wat is een konjac-spons?

First things first: het is nooit een goed idee om je gezicht te reinigen met gelijk welke spons die je in de winkel tegenkomt, dus een korte Google-consultatie is wel op zijn plaats. De almachtige zoekmachine leert ons dat Konjac-sponsen van natuurlijke origine zijn en dat ze worden gemaakt van de wortelknol van de konjacplant. Je kan zowel je gezicht als je volledige lichaam wassen met deze Aziatische uitvinding, maar vooral de facial sponges maken momenteel furore. 

Wat doet een konjac-spons?

Konjac sponges beloven je gezicht efficiënt te reinigen en lichtjes te scrubben, zónder je huid uit te drogen. Je gebruikt de spons zowel om je make-up eraf te halen als om vet en dode huidcellen te elimineren, en je kiest zelf of je dat doet mét of zonder hulp van je favoriete cleanser

Een droge Konjac-spons doet een beetje denken aan een hard stuk puimsteen waar je je gezicht allesbehalve gentle mee kan wassen, maar trust me: van zodra je de spons een halve minuut onder (lauw-)warm water hebt gehouden, wordt hij zo zacht als boter. De Konjac-spons maakt bovendien al je cleansers super bubbly en schuimerig. A plus in my book

Is een konjac-spons iets voor jou?

De meeste productontwikkelaars mogen dan wel fier claimen dat Konjac-sponsen voor echt élk huidtype de juiste keuze zijn, mijn eigen ondervindingen maken me iets kritischer.

Na het wassen voelde mijn (onzuivere maar niet-vette) huid lichtjes trekkerig, en ik kan me voorstellen dat dat droge gevoel versterkt wordt wanneer je van jezelf al een droge huid hebt. Last van een gemengde of vette huid, acne of onzuiverheden? Dan is de Konjac-spons ongetwijfeld wel iets voor jou! 

Waar koop je de konjac-spons?

Ik viel zelf als een blok voor de ‘Hot in Korea’-stempel op de verpakking van de Konjac-spons bij een recent bezoekje aan Sephora, maar ook bij & Other Stories, Juttu, Ici Paris XL, Honeysu en verschillende (online) apotheken zit hij ondertussen in het assortiment.

Schrik niet wanneer je plots een heel arsenaal gekleurde Konjac-sponsen spot op een van bovenstaande locaties. Alle Konjac-sponsen zijn in principe dezelfde, maar aan sommigen werden nog extra actieve ingrediënten toegevoegd. 

De Konjac-spons onder de loep
6
Foto © Juttu
De Konjac-spons onder de loep
6
Foto © Juttu
De Konjac-spons onder de loep
6
Foto © Juttu
De Konjac-spons onder de loep
6
Foto © Juttu
De Konjac-spons onder de loep
6
Foto © Juttu

Aan de zwartgrijze Konjac-sponsen werd steenkool toegevoegd om nog beter geschikt te zijn voor acnepatiënten, de roodroze sponges krijgen Franse klei als extra bestanddeel en zijn daarom ideaal voor gevoelige, oudere en droge huid, en de groene Konjac-sponsen detoxen je huid met groene klei. 

De toevoegde ingrediënten kunnen echter per merk verschillen, dus vergeet niet de ingrediëntenlijst te checken voor je met je Konjac-spons naar huis gaat. Twijfel je? Onthoud dan: less is more en ga voor wit, zonder toevoegingen. 

Maar koop er gerust wél meteen twee! Om alles hygiënisch te houden, gebruik je je Konjac-spons best niet langer dan twee maanden, én geef je hem wekelijks een badje in kokend water.

De volgende keer dat iemand je vraagt waar jij je mooie huid aan te danken hebt, kan je zonder schroom “Ah, gewoon twee keer per dag een cognacske,” antwoorden! 

16.04.2017
Geschreven door Yasmine De Wilde
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten