0
Belmodo @ Shu Uemura
9

Bye-bye Shu Uemura!

B
Skin care

De Shu Uemura-boetiek in Antwerpen verdwijnt, en daarmee ook het enige verkooppunt van Shu Uemura skincare & cosmetica in België. Sad news voor beautylovers!

Shu Uemura Beauty Boutique sluit de deuren

Shu Uemura geniet bij ons misschien niet de bekendheid van pakweg Bobbi Brown of M.A.C, maar het is een merk waar menig beautyfanaat een boon voor heeft. Zo staat het vooral bekend om zijn reinigingsolies, maar ook de iconische wimperkruller, uitgebreide collectie valse wimpers en assortiment hoogwaardige make-upkwasten zijn echte beautyfavorieten. 

Groot was dan ook onze verbazing toen we te horen kregen dat de enige Belgische Shu Uemura Beauty Boutique, in Antwerpen, er na 25 jaar abrupt mee ophoudt. Volgens Manou Van Treeck, eigenares van de boetiek, een beslissing van L’Oréal, dat sinds 2003 hoofdaandeelhouder van het Japanse merk is. 

De make-up en skincare van Shu Uemura zullen ook niet meer verdeeld worden in België. Naar de reden waarom blijft het voorlopig gissen. Verder is ook niet geweten of je deze producten wel nog gewoon online zal kunnen scoren. 

L’Oréal laat wel weten dat Shu Uemura’s haarverzorgingslijn, Art of Hair, gewoon beschikbaar blijft en zal blijven in een dertigtal Belgische kapsalons. Oef! 

shu-uemura-eyeshadow-belmodo
9
Foto © Shu Uemura
Shu-uemura-lipsticks-belmodo
9
Foto © Shu Uemura

Shu Uemura, celeb darling

"Shu Uemura? He’s a darling!" - Marilyn Monroe

Mr. Shu Uemura was een Japanse make-upartiest die in de jaren 50 furore maakte in Hollywood. O.a. Frank Sinatra & Marilyn Monroe waren grote fan!

In 1964 opende hij het eerste make-upinstituut in Tokio, waar een paar jaar later zijn eerste eigen make-up- & skincarecollectie in de rekken ligt. 

Al in 1967 bracht hij een cleansing oil op de markt, Unmask, die hij speciaal ontwikkelde voor hollywoodsterren die door de dikke lagen make-up en agressieve reinigingsproducten last kregen van een overgevoelige huid. 

Ook vandaag nog zijn de reinigingsolieën een beauty favourite onder sterren, bloggers en beautyredactrices. Zo zijn Madonna, Katy Perry en Kim Kardashian helemaal verknocht!

Shu Uemura Beauty Boutique in Antwerpen
9
Foto © Stef Poortmans
Cleansing oils
9
Foto © Stef Poortmans

Beauty sale @ Shu Uemura Beauty Boutique Antwerpen

Krijg je spontaan last van hamsterdrang? Dit zijn de producten die je volgens ons nog snel op de kop moet tikken voor de boetiek definitief zijn deuren sluit!

Valse wimpers met veertjes
9
Foto © Shu Uemura
Shu Uemura valse wimpers
9
Foto © Shu Uemura
Eyelash Curler
9
Foto © Shu Uemura
Shu Uemura Cleansing Oil Premium A/I
9
Foto © Shu Uemura

Het enige lichtpuntje in dit treurige verhaal? Sinds 14 juni 2016 houdt de Shu Uemura Beauty Boutique een grote beauty sale, zolang de voorraad strekt. My best guess? Dat dat wel niet bijster lang zal zijn! Now if you’ll excuse me, ik moet nog een aantal vullingen voor mijn calligraph liquid eyeliner gaan halen! 

 

Shu Uemura Beauty Boutique, Nieuwe Gaanderij (Huidevettersstraat 38 winkel 59), Antwerpen.

27.06.2016
Geschreven door Kora-Lee Lust
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten