0
De tropische trouwgeheimen van Anne Poelmans
9

Anne van Bio’ty Lab: power lady van bij ons

B
Skin care

21.11.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Op 1 januari 2018 nam Anne Poelmans de fakkel over bij beautywebshop Bio’ty Lab. Alles wat je altijd wilde weten over een eigen webshop runnen, lees je hier.

Hoe ben jij bij Bio’ty Lab terechtgekomen?

Bio’ty Lab bestaat al sinds 2008. Sophie Mommaerts was toen echt een pionier, niet alleen in België maar in heel Europa. Dan was het nog niet zo vanzelfsprekend om met natuurlijke verzorging bezig te zijn en zij heeft die markt echt afgetast.

Sophie is een krak in cijfers maar kon een helpende hand voor marketing wel gebruiken en zo zijn wij beginnen samenwerken. Ik was wel al een trouwe klant en helemaal overtuigd van natuurlijke cosmetica en verzorgingsproducten. Vorige jaar in oktober was Sophie zwanger van haar vierde kindje en wilde ze zich minder focussen op haar zaak. Uiteindelijk waren er drie potentiële kopers en ik ben zo blij dat ik Bio’ty Lab in de wacht heb kunnen slepen. Vanaf 2018 ben ik er vollenbak mee bezig.

Meer dan je verwacht had?

Ja toch wel, het was even heavy maar ik doe het graag. Het is zonder twijfel een van de beste beslissingen in mijn leven tot nu toe!

Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab
Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab

Hoe doe je dat dan concreet zo’n business overnemen?

Ik heb de producten die Sophie verkocht, behouden. Hier en daar heb ik er wel iets uit het gamma gehaald waar ik zelf minder van overtuigd was. Ik wil namelijk alleen maar producten verkopen waarvan ik weet dat ze doen wat ze beloven, zelfs al verkopen ze goed. Alle producten werden dus wel degelijk door mij getest

Elke misstap die je zelf begaat, moet je ook betalen

In het begin maak je wel eens een foutje en daar moet je gewoon op letten want elke misstap die je zelf begaat, moet je ook betalen. Daarna maakte ik mijn pakketjes toch net iets meer gefocust. Beetje bij beetje leer je bij en in het begin was het echt dag en nacht werken. En dat mag je best letterlijk nemen. Al is dat lang niet zo dramatisch als het klinkt. Wanneer je bedrijf je eigen baby is, dan doe je dat met zoveel plezier. Ik heb nachten gehad dat ik hier om 02:00 de deur achter me dichttrok en dacht: “Moet dat nu echt dat slapen?

Hoe zit het bij jou dan met die befaamde balans?

Dat is opnieuw een evenwicht zoeken hé, zeker met twee kleine kinderen. Die laptop zeul ik ook altijd mee en die gaat steevast om 20:00 opnieuw open. Kijk, ik werk ook gewoon liever dan dat ik naar tv kijk. Al is het wel even aanpassen hoor. Mijn kinderen moeten plots iets langer in de opvang blijven en soms neem ik een babysit zodat ik ‘s avonds bestellingen kan opvolgen en pakjes kan maken. Ik denk ook dat dat misschien de beginperiode is en ik geloof dat ik daar opnieuw een balans in zal vinden. Hulp inschakelen is daarom ongelofelijk belangrijk.

Wat vind je tot nu het leukste aan je nieuwe job?

Homesales zijn altijd een belangrijk onderdeel van Bio’ty Lab geweest en ik merk dat ik dat erg tof vind. Ook nieuwe producten testen is een leuke uitdaging en het is zo belangrijk omdat je uiteindelijk wel grote investeringen doet. Zo wil een make-upmerk snel dat je een breed gamma aankoopt en dan heb ik het echt over duizenden euro’s. Als ik iets nieuws introduceer op de webshop, moet ik echt wel overtuigd zijn.

Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab
Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab

Hoe ben jij zelf met natuurlijke producten in aanraking gekomen?

Het eerste merk dat ik leerde kennen, tijdens een homeparty van Sophie trouwens, was Trilogy en ik was meteen hooked. Toen ik enkele jaren geleden zwanger was, ben ik me gaan verdiepen in natuurlijke beauty en sindsdien gebruik ik alleen nog natuurlijke producten. Ik probeerde me zo goed mogelijk te informeren tijdens mijn zwangerschap en van bepaalde informatie was ik echt volledig in shock. Wist je bijvoorbeeld dat de baby van iemand die niet biologisch eet of natuurlijke producten gebruikt, geboren wordt met wel 300 chemicaliën in z’n lijfje?

Mijn keuze was snel gemaakt en ik vond het totaal geen opgave om al mijn oude producten los in de gootsteen te kappen. Het nadeel is dat je je shampoo niet meer in de supermarkt kan kopen maar zo ben ik uiteindelijk wel bij Bio’ty Lab terechtgekomen. O ja, en we waren daarvoor ook al vriendinnen, haha!

Wat is het grootste verschil dat je zelf merkt nu je enkel organische producten gebruikt?

Alles wat je smeert, komt meteen in je bloedbaan terecht. Je lichaam is best een aardige oppervlakte dus als je daarover gaat nadenken, was er voor mij gewoon geen andere keuze.

Mijn huid is echt wel verbeterd. Al die onderhuidse, witte puntjes en viezigheid, die gaan allemaal weg wanneer je enkel organische producten gebruikt.

Bovendien zijn natuurlijke merken niet per se duurder dan een ander beautylabel. Zo liggen de prijzen van de verzorgingsproducten tussen de € 20 à € 30. Valt toch mee, niet? Mensen denken dat organic duurder is maar het is vaak net goedkoper omdat je niet meer betaalt voor dure campagnes met celebs bijvoorbeeld.

Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab
Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab

Wat zijn de belangrijkste toekomstplannen voor Bio’ty Lab?

Ik wil Bio'ty Lab echt groot maken

Ik heb een duidelijk doel en dat is marktleider in België, Nederland en Luxemburg worden. Frankrijk mag er ook nog bij. Ik wil dit echt groot maken. En dan heb ik het zowel over uiteindelijk het uitbreiden qua personeel als over het aanbieden van meer verschillende producten. Het uiteindelijke doel is zonder twijfel mijn eigen merk lanceren.

Heb je om af te sluiten nog advies voor iemand die zijn of haar eigen baas wil worden?

Er worden vaak beslissingen genomen op basis van cijfers, potentiële groei, Excel-tabellen en noem maar op maar op een dag moet je echt een beslissingen durven nemen en moet je kiezen met je hart.

Op een dag moet je kiezen met je hart

Want als je iets met je hart doet dan voelen mensen dat en dan gaat je bedrijf sowieso marcheren. Enthousiasme en liefde voor je product zijn heel aanstekelijk en een klant voelt dat. Laat dus zeker niet naar beneden halen door negativiteit uit je omgeving want als jij erin gelooft dan gaat het werken, daar ben ik zeker van!

Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab
Anne Poelmans Power Lady BiotyLab organic skincare Belmodo
9
Foto © Bioty Lab

En gelijk heeft ze die Anne want mijn Bio’Ty Lab-winkelmandje zit helemaal vol … nu nog klikken op ‘bestellen’! Wist je ook dat je Bio’ty Lab kan ontdekken op de Belmodo Beauty Night? Ontdek hier wat naast Bio’ty Lab nog allemaal kan beleven op de Belmodo Beauty Night!

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten