0
Wandel naar een gezonder leven
1

Zo kom je wel aan die 10.000 stappen per dag

B
News

Wandelen is een goedkoop alternatief voor een fitnessabonnement. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 10.000 stappen per dag je gezondheid drastisch kunnen verbeteren.

Met ons suuuuper druk leven (lees: instagrammen en veel online shoppen) is het niet zo makkelijk om elke dag 10.000 stappen te zetten. Time is money dus we nemen allemaal graag de wagen, het openbaar vervoer of de fiets. Toch zijn er enkele bijzondere manieren om makkelijk aan dit aantal stappen per dag te geraken. Watch and learn!

Maak een citytrip

Niks beter dan ... een goede citytrip naar een bestemming van je dromen plannen. Op reis wil je zoveel mogelijk zien en dat kan het beste door een stad te voet te verkennen. Verwijder dus ter voorbereiding je Uber app en smeer de kuiten alvast in.

Extra pluspunt: je verbrandt misschien net genoeg calorieën om ‘s avonds guilt-free te genieten van een lekker diner in je favoriete stad.

Word model

Modellen zijn getraind om ellenlange catwalks af te stappen en dat bovendien op stiletto’s, goed voor een paar extra ministapjes. Twijfelde je nog over een modellencarrière? De 10.000 stappen challenge zou voor jou de doorslag moeten geven.

Shop till you drop

Winkelen is een sport, dàt is algemeen geweten. Houd tijdens de volgende shoppingspree het doel voor ogen om zoveel mogelijk winkelstraten te bewandelen. Het enige wat misschien minder goed is voor je gezondheid, is de hartaanval die je krijgt bij het zien van de rekening op het einde van de dag.

Maak een romantische strandwandeling

Nog op zoek naar de perfecte date voor jou en je lief? Kies voor een romantische wandeling aan de kust met je lover. Een beetje gezonde zeelucht, een zonsondergang en de persoon die je het liefst ziet aan jouw zijde, moeten je genoeg kunnen motiveren om je wandelschoenen aan te trekken.

Kies voor een trouwe viervoeter

De hond uitlaten gaat meestal gepaard met een stevige wandeling en is daarom ideaal om het aantal dagelijkse stappen naar een hoger niveau te tillen. Heb je geen hond? Wandel eens met de Fifi van de buren of geef een hondje uit het dierenasiel een nieuwe thuis #goedekarma.

Neem deel aan de mol

Wanneer je naar dit seizoen van de Mol keek, zag je vast dat er heel wat wandelingen aan te pas kwamen (en zelfs een heuse triatlon). Bovendien krijg je er nog een gratis reis bovenop en als het je een beetje meezit sleep je een mooi bedrag in de wacht (hiervoor moet je gewoon even winnen).

Altijd al eens willen meedoen? Dan is nu het ideale moment, want VIER zoekt nog kandidaten voor een gloednieuw seizoen.

Oh ja, ben jij 65+? Dan hoef je maar 8000 stappen per dag te zetten, lucky you. Alé hop met die beentjes!

16.05.2018
Geschreven door Rubylie Van Loo
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten