0
De menstruatiecup getest
1

Voor u getest: de menstruatiecup

B
News

08.04.2018
Geschreven door Astrid Zwaenepoel

Maandstonden, regels of ‘de tijd van de maand’. Noem het hoe je wilt, we hebben ze allemaal en ze komen al-tijd ongelegen.

Toen miss Elfi De Bruyn mij contacteerde om de beautyproducten van Lamazuna te testen, sprong er eentje tussenuit. Ik had wel al eens van de menstruatiecup gehoord maar ken toevallig niemand in mijn omgeving die er een gebruikt. Nieuwsgierig bestelde ik een exemplaar en dan was het wachten … Niet per se op mijn pakketje maar ook op ‘het juiste moment om te testen’, if you catch my drift.

Na een zorgvuldig gepland verjaardagsweekend kon ik eindelijk aan mijn experiment beginnen. Even voor the sake of the story – en laat ons eerlijk zijn, zo goed kennen we elkaar nu ook niet lieve lezer – ik háát het om mijn regels te hebben. Je herkent jezelf niet door die mood swings, je hebt pijn, je moet altijd zorgen dat je een tampon meehebt en die moet je dan gênant proberen meegrissen … Vreselijk!

Ik moet ook toegeven dat ik iemand ben die mijn pil snel eens doorneemt als het me gewoon niet uitkomt (lees: bijna altijd). Klassiek voorbeeld van een spoiled millennial? Waarschijnlijk wel maar ook de ideale testpersoon voor zo’n menstruatiecup!

Nog even kort uitleggen wat dat precies is zo’n cup want ik durf wedden dat jij vragen hebt. Die had de hele Belmodo-redactie ook … veel vragen! Zo zijn er bijvoorbeeld twee maten: eentje voor vrouwen die nog geen kinderen gekregen hebben en eentje voor zij die wel al hun eigen kroost op de wereld gezet hebben. De details ken ik niet helemaal (omdat ik bij de eerste groep hoor) maar ik kan me er iets bij voorstellen! Ik vond het niet echt intimiderend die cup maar ik kan me inbeelden dat zo iets voor iedereen anders is. Het inbrengen ging vrij makkelijk en na een tijdje dacht ik zelfs niet meer aan de cup want je mag die tot wel 12 uur laten zitten

Allemaal goed en wel maar een experiment zonder uitdagingen is best saai. Tijd voor enkele challenges!

Ultieme test nummer 1: de sauna

Soms zit er een lek (pun intended) in mijn planning. Afgelopen maand was dat het dubbelboeken van dit experiment met een saunabezoek met vriendinnen. Uiteindelijk heb ik mij over mijn slechte planning gezet en ik kan je verzekeren: je hoeft de leuke dingen in je leven echt niet rond je maandstonden te plannen. Het 3-uur durende bezoek was heerlijk, ontspannend en ik heb zelfs niet aan die cup gedacht. Als ik een tampon nodig had, had ik waarschijnlijk afgezegd en waarom zou je jezelf nu zo iets ontzeggen, right

Je hoeft de leuke dingen in je leven echt niet rond je maandstonden te plannen.

Ultieme test nummer 2: de nieuwe boxspring van mijn mama

Voor iedere neat freak die een hartaanval krijgt bij het lezen van deze titel: de nacht is vlekkeloos verlopen. Veel kan ik eigenlijk niet zeggen over deze test behalve dat ik heerlijk geslapen heb in dat nieuwe bed en toch stiekem een beetje opgelucht ben dat er geen ongelukjes voorgevallen zijn. Oef!

Ultieme test nummer 3: joggen

En voel je dat dan zitten?” was een vaak voorkomende vraag uit mijn omgeving. Viel best mee, zélfs tijdens het lopen. Ik had al verhalen gehoord van mensen (lees: vlogs die ik op YouTube bekeken heb) die plots de cup voelen ‘poppen’. Daar heb ik totaal geen last van gehad maar misschien is dat wel een kwestie van die diep genoeg durven steken?

De conclusie

Als ik iets onthouden hebben van vier keer alle seizoenen van Gilmore Girls te bekijken dan is het wel dat je geen conclusies kan trekken zonder een degelijke pro-con list.

De nadelen

  • Het is gewoon wennen.
  • Ik heb me wel even over het bloed moeten zetten.
  • Eén keer ben ik best lang moeten proberen voor ik de cup eruit kreeg. Bleek dat het aan mijn techniek lag. Oefenen dus!

De voordelen

  • Je bespaart enorm veel geld uit!
  • De cup is herbruikbaar waardoor je enorm veel afval uitspaart. Wie echt iets wil doen voor het milieu maar niet goed weet waar begonnen: halloooo!
  • Je kan hem lang inhouden (tot wel 12 uur) en hoeft dus ook niet tussendoor gaan ‘checken’.
  • Ik heb de hele periode (blijft grappig) geen enkele lek gehad. Werkt dus prima en de hoeveelheden vallen echt (nee: écht) wel mee hoor.

Voor wie het gemist zou hebben: ik ben fan en kan iedereen deze cup aanraden. Als ik toch niet al jouw vragen beantwoord heb, mail, PM, bel, … me of laat gewoon een berichtje onderaan het artikel na. 

Menstruatiecup van Lamazuna, € 26,30. Te koop via deze link

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten