0
The Brow Files: Fabels en feiten
1

The Brow Files: Fabels en feiten

B
News

09.07.2018
Geschreven door Amélie De Rycke

Worden je wenkbrauwhaartjes nu echt donkerder door te epileren? En klopt het dat goedgevormde wenkbrauwen hetzelfde effect hebben als een facelift? Wij vroegen het aan brow expert Naomi van Brow Wax Bar.

Deze zomer staan wenkbrauwen centraal op Belmodo. We maken komaf met fabels, vertellen je wat je bij het epileren altijd al fout deed, helpen je bij het zoeken naar een oplossing bij te dunne wenkbrauwen en vertellen je zelfs een aantal feitjes over wenkbrauwen die je nog niet wist. 

We gingen hiervoor ten rade bij wenkbrauwexperte Naomi van Brow Wax Bar. Zij strijdt al een aantal jaar voor gespecialiseerde brow bars die zich door hun expertise onderscheiden van de all round schoonheidsinstituten. “Je wenkbrauwen zijn zo’n belangrijk onderdeel van je gezicht, laat ze alsjeblief enkel onder handen nemen door zij die er dag in dag uit mee bezig zijn en perfect weten wat ze doen.”

Je mag de bovenkant van je wenkbrauw niet epileren

= FABEL

“Sommigen zeggen dat je de bovenkant van je wenkbrauw niet mag epileren omdat je dan de vorm van je wenkbrauw verandert. Dat klopt op zich wel, maar bij epileren – zowel boven als onderaan – pas je sowieso de vorm aan tot de perfecte wenkbrauw verkrijgt. Wat wél klopt is dat je best niet zelf bovenaan epileert omdat je er bij jezelf vanuit een verkeerd perspectief naar kijkt en zo ‘kapjes’ kan maken. Dat is ook de reden dat wij niet, in tegenstelling tot heel wat schoonheidsspecialisten, achter onze klant gaan staan om te epileren, maar recht voor het gezicht.”

Bij epileren komen haartjes donkerder terug

= fabel

“Wenkbrauwenharen komen bij epilatie niet donkerder terug, dat is enkel het geval bij donsharen, de haartjes op je bovenlip bijvoorbeeld. Daar epileer je dus beter niet meteen. Vraag advies aan een specialist over hoe je die haren best aanpakt.”

Bij overplucking kunnen haartjes voor goed wegblijven

= feit

“Wanneer je elke dag epileert, omdat je fan bent van een dunne wenkbrauw bijvoorbeeld, zullen de haarfollikels op termijn zo beschadigd zijn dat de haargroei stilvalt.”

Een goed geshapet stel wenkbrauwen kan hetzelfde effect hebben als een facelift

= feit

“De kracht van wenkbrauwen wordt nog al te vaak onderschat. Vooral bij oudere vrouwen en mensen met een bril kunnen netjes geëpileerde wenkbrauwen een heel groot verschil maken in het gezicht. De brows trekken als het ware de aandacht naar de ogen.”

Als je je wenkbrauwhaartjes knipt, worden ze langer

= fabel

“Wij knippen de wenkbrauwhaartjes van onze klanten meestal bij wanneer we epileren, en geloof mij, die worden er écht niet langer door!”

Iedereen heeft een weerborstel aan het begin van zijn/haar wenkbrauw

“In het voorste stuk van je wenkbrauw groeien de haartjes inderdaad naar boven, maar dat betekent niet dat je een weerborstel hebt. Pluk er zeker niet teveel aan, want een wenkbrauwaanzet groeit niet makkelijk terug.”

Keep in touch, snel volgt een nieuw artikel boordevol handige tips en weetjes over je brows!

Een afspraak maken bij Brow Wax Bar kan hier

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten