0
SOS: Winterkwaaltjes
3

SOS: Winterkwaaltjes

B
News / Skin care

Tijdens de winter kampen we al snel met een droge huid, een loopneus of een verkoudheid. Met deze Belmodo-tips krijgen winterkwaaltjes geen kans!

Verkoudheid

Een verkoudheid is een vervelend beestje dat vooral in het najaar zijn gang gaat. Niemand houdt van een loopneus, een hinderlijk hoestje of barstende hoofdpijn. Maar hoe kom je er snel van af?

What (not) to do?

 • Het snuiten van je neus zorgt voor druk in de neusbijholtes, probeer het dus zo weinig mogelijk te doen. Als je toch je neus snuit, doe dit dan zachtjes en gebruik zo vaak mogelijk een schoon, papieren zakdoekje.
 • Een hoest is hinderlijk en kan ontzettend vermoeiend zijn. Vermijd rokerige ruimtes en spendeer voldoende tijd in de buitenlucht. Zo nu en dan een frisse neus halen tijdens een boswandeling (met weliswaar de warmste sjaal rond je hals), is dan ook een goed idee.
 • Een verstopte neus of loopneus spoel je het best af met lauwwarm water. Warm water kan er immers voor zorgen dat je bloedvaten beschadigd worden en koud water resulteert dan weer in een vernauwing van de bloedvaten. Lauwwarm water is dus the way to go!
  Meng het water met zout of citroensap om je loopneus nog beter te bestrijden. Spoel ook regelmatig je neus – zelfs wanneer je geen last hebt van een loopneus. Beter voorkomen dan genezen, right?
 • Hygiëne is altijd belangrijk, zeker wanneer je je beroerd voelt! Was je handen na een hoest- of snuitbui en probeer je ogen en gezicht niet te vaak aan te raken. Begin de ochtend met een warme douche om je lichaam te ontspannen. Let wel op dat je niet te lang onder de waterstralen staat, want dit zorgt meer voor een droge huid dan een snellere genezing.
 • Drink water. Veel water! Het helpt je lichaam om ziektes te bestrijden en je geneest er dus sneller van. Kamillethee doet ook wonderen!

Koorstblaasje

Een koorstblaasje breekt uit door het herpes virus. Koorstblaasjes komen vooral voor rond de mond, maar kunnen ook op vingers of tenen verschijnen. Eens je er last van hebt, is het haast onmogelijk om er snel vanaf te raken. Gelukkig zijn er enkele methodes die het bestrijden van koortsblaasjes wat draaglijker maken.

 • Een goede hygiëne is essentieel. Een koortslip is extreem besmettelijk, dus aanrakingen zijn uit den boze en na afloop vervang je best je tandenborstel of washandje aangezien ook daar sporen van het virus zijn achtergebleven.
 • Het is verleidelijk, maar lippenstift laten we best even achterwege. Het virus verspreidt zich op die manier immers gemakkelijker en ook de pijn slaat alleen maar toe. Van zodra je een koortblaasje voelt opkomen, maak dan gebruik van de Herpotherm-lippenstift, die zal de pijn en tintelingen meteen doen wegnemen. 
 • Bij ernstige zaken kan jouw huisarts antivirale pillen voorschrijven die de duur van de symptonen doen afnemen.

Droge huid

SOS: Winterkwaaltjes
3
Foto © La Roche-Posay

Gebarsten lippen, schilfertjes op het gezicht of jeukende handen… Een droge huid is verschrikkelijk vervelend. Dankzij de volgende tips zeg je hello tegen de winter, en goodbye tegen een droge huid.

 • Bij lage temperaturen is onze huid heel erg gevoelig. Gebruik daarom altijd lauwwarm water wanneer je je gezicht of handen wast. Een droge huid is even gevoelig als de huid rondom je ogen, dus ga er mild en fijn mee om.
 • Scrub je huid één keer per week om schilfertjes te vermijden. Schilfertjes zorgen er namelijk voor dat je poriën verstopt raken en je huid droger wordt.
 • Een moisturizer is een must wanneer je last hebt van een droge huid. Ga daarom voor een moisturizer die echt doelt op een rijke hydratatie en breng het dagelijks aan. Droge handen zacht houden, doe je met een goede handcrème.
 • Gebarsten lippen, iedereen heeft er wel eens last van. Verzorg winterse lippen met een lipbalsem of maak je eigen lipscrub.

Donkere kringen

SOS: Winterkwaaltjes
3
Foto © Remescar

De winter is het seizoen van vriestemperaturen, ramen krabben, korte nachten en alsof dat nog niet genoeg is krijgen een hoop aantal studenten er nog examens bij. Wat je in de zomer gemakkelijker kan verbergen, werkt in de winter minder goed. Onze huid is bleker en gevoeliger, en onze donkere kringen zijn duidelijker waar te nemen. So… how do we stop this?

Remescar

Gebruik géén dagcrème onder je ogen. Het doel van dagcrème is voornamelijk om je huid te hydrateren en de dunne huid onder je ogen zal dit vocht opnemen, met als gevolg… wallen. Breng in plaats daarvan de Remescar Wallen & Donkere Kringen aan op je wallen en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

DIY

Ken je de tip van het lepeltje in de diepvrieser? Het werkt écht. Laat twee lepels een hele nacht vriezen in je diepvriezer, wikkel ze de volgende ochtend in een doekje en leg het onder je ogen: een oud ritueel dat meteen voor een verschil zorgt.

Een masker maken voor de ogen op basis van kurkuma is heel simpel. Kurkuma is een specerij dat je huid volop verwent. Meng het met karnemelk, dep het op rond je ogen, en na enkele keren merk je al een verandering! Doe dit meermaals per week voor een optimaal resultaat.

Tot slot; haal de warmste sjaal uit je kast, neem rust, drink voldoende water en die winterkwalen vergaan in no time.

Feel better soon!

27.01.2017
Geschreven door Madina Yandiev
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten