0
Guest Editor Christine D’ Ornano
3

Sisley: een echt familiebedrijf

B
News

09.07.2018
Geschreven door Christine d’Ornano

Beauty zit in Christine’s DNA en haar hele familie is geëngageerd in het bedrijf. Maar hoe is het eigenlijk om dag in dag uit zo nauw samen te werken met je familie?

Christine d'Ornano Belmodo Guest Editor family
3
Foto © Sisley

Mijn vader was niet aan zijn proefstuk toe wanneer hij in 1976 Sisley oprichtte. Dit was immers het derde beautybedrijf waar hij zijn schouders onderzette en vanaf dag één was het duidelijk dat dit een familiebedrijf moest worden. Het was voor hem ontzettend belangrijk dat mijn moeder mee in de zaak stapte. Mijn broer grapt soms wel eens dat wanneer onze ouders samen een uur in één kamer zitten, ze elke minuut een briljant idee bedenken. 

Mijn ouders hebben ons steeds ons ding laten doen. Toen de tijd rijp was, zijn zowel mijn broer Philippe als ik een prominente rol gaan spelen binnen Sisley. Voor sommige mensen lijkt het niet evident om zo nauw samen te werken met je familie maar wij zijn ermee opgegroeid. We hebben elk onze sterktes en die proberen we samen te brengen zodat we één team vormen. Mijn vader zorgde er ook voor dat er geen sprake was van competitie. Niet onbelangrijk!

Guest Editor Christine D’ Ornano
3
Foto © Francis Vanquickelberghe

Mijn broer is inmiddels CEO van het bedrijf en ik werk heel graag met hem samen. Hij luistert altijd naar mijn adviezen maar neemt wel de eindbeslissingen, dat is gewoon nodig in een groot bedrijf. Iemand moet uiteindelijk een keuze maken. Mijn moeder is dan weer echt het DNA van het merk! Zonder haar zou het niet hetzelfde zijn. Ze houdt er wel van om steeds te luisteren naar de meningen van anderen en respecteert die telkens.

Wie in een familiebedrijf stapt, blijft daar volgens mij ook.

Ook mijn kinderen zijn – nu al – erg met Sisley bezig. Toch wil ik hen aanmoedigen om hun eigen weg te vinden en eerst iets anders te gaan doen. Wie in een familiebedrijf stapt, blijft daar namelijk meestal.

Maar als mijn dochter me glunderend komt vertellen dat een masker van ons tot beste product werd verkozen op Snapchat, ben ik uiteraard trots. Ze is zelfs gedreven om de ‘slechte’ huid van haar vriendinnen aan te pakken (lacht), voor de verjaardag van een vriendinnetje gaf ze haar Sisley-producten cadeau!

Zo zie je maar, dat valt best wel mee om zo close samen te werken met je familie. In mijn volgende artikel heb ik het met veel plezier over mijn carrièrepad. Tot dan! 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten