0
Skins Cosmetics & Le Labo in Gent
3

Scoop: Skins Cosmetics & Le Labo in Gent

B
News / News

Attention all beautylovers & parfumjunkies: Skins Cosmetics, het Nederlandse beautywalhalla & nicheparfumparadijs opent deze zomer nog een vestiging in Gent!

 

Als ik in Amsterdam of Rotterdam ben, staan 2 beautyshopbestemmingen steevast op mijn to-dolijst: De Bijenkorf en Skins Cosmetics. Groot was dan ook mijn vreugde toen ik - quasi per ongeluk! - ontdekte dat Skins nog voor het eind van de zomer naar België komt! En niet naar Antwerpen of Brussel, die meestal met de primeur gaan lopen, maar naar de stad waar ons eigenste Belmodo-hoofdkwartier gevestigd is: Gent.

Skins Cosmetics & Le Labo in Gent
3
Foto © Kora-Lee Lust

Het Oud Postkantoor op de Korenmarkt

Waar, vraag je je af? Op de Korenmarkt, in het statige Oud Postkantoor. Ik weet waar je me vanaf de zomer zult kunnen spotten tijdens de 'lunch'-pauze…

Het 3000 m²- tellende Oud Postkantoor in Gent staat momenteel nog leeg, maar niet voor lang meer: in de kelderverdieping is al een Albert Heijn, de eerste verdieping zijn ze al aan het ombouwen tot boetiekhotel en op het gelijkvloers komt o.a. een Pain Quotidien, een Sissy Boy-winkel en een Men At Work. Maar wat ons hart pas echt sneller doet slaan is de 120 m² grote Skins-boetiek, eveneens gevestigd op de gelijkvloerse verdieping.

Eigenlijk had de nicheparfumerie niet meteen plannen om een vestiging te openen in België, vertelt medeoprichter Philip Hillege, maar Skins werd gevraagd om in dat prachtige oude postgebouw een winkel te openen, en zoiets kan je maar moeilijk weigeren. Bovendien wisten ze al dat Skins in België populair was: ze kregen in hun hoofdboetiek in Amsterdam al heel wat van onze landgenoten over de vloer en ook online werden veel Belgische bestellingen geplaatst.

Zouden Brussel of Antwerpen dan geen logischere steden zijn voor een eerste boetiek in België? “In Brussel en Antwerpen heb je al nicheparfumerieën als Senteurs d'Ailleurs, Verso en Cosmeticary, die veel van de merken verkopen die wij zelf ook verkopen. In Gent heb je natuurlijk Fin du Jour, maar in Gent worden nog heel wat van onze merken niet verkocht, dus daar lag een mooie markt voor ons open.”

Le Labo-corner

Merken als Frédéric Malle, Aedes de Venustas, Liquides Imaginaires, Dr. Vranjes en Laura Mercier zullen voor het eerst ook in Gent verkrijgbaar zijn, maar daar houdt het niet bij op.

Want hier is de échte scoop, dames en heren: in de Gentse Skins Cosmetics komt ook een heuse Le Labo-corner, waar de parfums van Le Labo speciaal voor jou gebotteld zullen worden. Jep, je leest het goed: LE LABO KOMT EIN-DE-LIJK NAAR BELGIË! Ook de vaste parfums, lichaamsproducten en geurkaarsen van Le Labo zullen daar te koop zijn.

Erg exclusief, want meestal kiest Le Labo voor de hoofdstad van een land, wanneer het ergens een eerste corner wil openen… Maar mark my words: het is maar een kwestie van tijd voor de hele Gentse fashion scene naar Santal 33 zal ruiken!

Skins Cosmetics & Le Labo in Gent
3
Foto © 10 Best

Exclusieve merken

Le Labo is overigens niet het enige parfummerk dat voor het eerst in België verkrijgbaar zal zijn. Skins gaat er namelijk prat op een soort gemengd platform te bieden aan zowel grote spelers in de nicheparfumerie (denk: Diptyque, Byredo, By Kilian) als aan de kleinere, eerder onbekende, maar vaak minstens even mooie merken.

Parfumista’s zullen blij zijn te horen dat Skins merken als D.S. & Durga, Nomenclature, Mirko Buffini, Mark Buxton en Buxtons Le Cinema Olfactif met zich meebrengt.

Uniek is ook het parfum van sweaterdesigner Zoe Karssen. “Zoë is grote fan van Skins, ze woont om de hoek van onze boetiek in Amsterdam en komt vaak langs. Ze heeft echt een passie voor parfums. We hebben haar uiteindelijk in contact gebracht met parfumeur Mark Buxton, met wie ze dan uiteindelijk haar parfum heeft ontwikkeld [Unicorn Tears, nvdr].”

Ook skincarejunkies komen bij Skins Cosmetics aan hun trekken: van de cultreinigers van Eve Lom tot de bioskincare van Estelle & Thild en Susanne Kaufmann, voor je het weet stap je hier blut weer buiten.

Al helemaal zin om te gaan beautyshoppen? Een precieze openingsdatum ligt nog niet vast, maar Belmodo houdt je uiteraard op de hoogte!

06.05.2016
Geschreven door Kora-Lee Lust
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten