0
1

No shit: meditatie is goed voor de huid

B
News

02.12.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Mediteren is trending. Bijna alle celebs doen het en geen lijstje over gezond leven dat het er niet over heeft. Tijd om stilte te maken in je ziel want meditatie blijkt ook goed te zijn voor je huid. Voortaan hoef je dus geen fortuin meer uit te geven aan beautyproducten, maar gewoon dagelijks twintig minuten te mediteren.

Van rush naar rust

We willen allemaal minder stress, gezonder eten en meer bewegen. Mediteren blijkt de manier te zijn om geest en lichaam te ontspannen. Je trekt je even terug uit wereld waardoor je helemaal tot rust kunt komen.

Gedurende twintig minuten per dag je hoofd volledig vrij maken brengt je weer in balans waardoor je bepaalde problemen en situaties vaak helderder ziet. Je ademhaling vertraagt, je spaart zuurstof waardoor je even stressvrij bent. Iets wat niet vaak meer het geval is in de huidige maatschappij.

Dit bericht bekijken op Instagram

??????????

Een bericht gedeeld door M?d?????o? & ??f? ??????????? (@meditation_inspiration) op

Mooi vanbinnen, mooi vanbuiten

Maar er is meer. Mediteren heeft ook een positieve invloed op je huid. Doordat je minder stresshormoon aanmaakt, blijft je huid gespaard van onzuiverheden, rimpels, acne en wallen. Bovendien worden veelvoorkomende huidproblemen zoals psoriasis, eczeem en vitiligo in de hand gewerkt door chronische stress. Het proberen waard, toch?

Hoe start je met mediteren?

Mediteren wordt vaak geassocieerd met een kamer vol wierook en zweverige muziek. Dat hoeft nochtans niet per se. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een manier die past bij jouw ritme en persoonlijkheid. Ben je een ochtendmens? Mediteer dan ’s ochtends voor je gaat werken en begin de dag met een helder hoofd. Ben je een bezige bij? Mediteer dan bewegend door bijvoorbeeld langzaam door het bos te stappen.

Merk je dat je het moeilijk vindt om je te focussen en aan niets anders te denken? Maak dan gebruik van hulpmiddelen. Er zijn verschillende apps die begeleide meditatie video’s aanbieden. Meer info over de apps vind je hier.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten