0

Healthy mind, healthy body. Right, Arnaud?

B
News

5

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Wij vroegen personal trainer en public speaker Arnaud Debremaeker wat die leuze nu precies inhoudt.

Op zaterdag 27 mei 2017 vond de tweede editie van de Belmodo Fit Summit plaats. Naast een uitgebreid aanbod aan workouts kon je er ook heel wat bijleren over je lichaam tijdens de infosessies. Eén van die infosessies werd gegeven door Arnaud Debremaeker, amper 25 jaar en al eigenaar van een eigen gym waar hij personal coaching aanbiedt.

Wat houdt jouw job juist in?

“Ik ben een international trainer en public speaker. Ik heb mijn eigen gym waar ik trainingen geef en ga vaak naar seminaries waar ik mensen inspireer, motiveer en stimuleer om naar de beste versie van zichzelf toe te werken. Om een lichaam in vorm te krijgen moet je veel meer doen dan enkel bewegen. Je moet je ook vanbinnen goed voelen. Om fit te zijn moet je je gezond voelen in je lichaam én in je geest. Het belang van gezonde voeding speelt daarin ook een grote rol. Daarom ga ik ook telkens een gepersonaliseerd voedingsplan opstellen voor mijn klanten. Ik doorloop eigenlijk verschillende stappen. Het eerste wat ik doe is bekijken hoe de fysieke conditie van mijn klant is. Daarna bespreken we zijn of haar eetgewoonten en gaan we samen een voedingsschema opstellen. Daarnaast geven wij ook seminaries om mensen te inspireren, motiveren en stimuleren om een gezonde levensstijl aan te leren. Tenslotte hebben we een boek geschreven: ‘Van unhealthy naar healthy’ die mensen de nodige tools, tips & tricks meegeeft om een healthy lifestyle aan te nemen.”

Hoe ben je in de sportwereld gerold?

“Toen ik wat jonger was, heb ik een moeilijke periode gehad. Ik overdreef met alcohol, experimenteerde met drugs... Gelukkig ben ik toen echt gaan beseffen dat het zo niet verder kon en heb ik besloten een bocht van 360 graden te maken. Ik ben toen heel bewust met mijn lichaam bezig geweest. Ik heb de hele wereld rondgereisd met één doel: het vinden van de ultieme formule voor een gezonde levensstijl. Je vond mij dagelijks in de gym waar ik zeer gefocust te werk ging. De mensen die rondom mij trainden begonnen mij toen beetje bij beetje raad te vragen. De eigenaar van de gym sprak mij hierover aan en ik ben daarop een opleiding gaan volgen om personal trainer te worden. Ik heb toen van mijn passie mijn beroep kunnen maken en ben daar nog steeds zielsgelukkig mee!”

Healthy body, healthy mind. Right, Arnaud?
5
Foto © Jana Germanus
Healthy body, healthy mind. Right, Arnaud?
5
Foto © Jana Germanus

Ga je ook bij mensen thuis langs of help je de klant enkel in de gym verder?

“Ja, ik ga ook soms thuis bij de klant om hen te helpen bij de oefeningen. Ik ga ook mee naar de winkel met klanten om te helpen bij het samenstellen van gezonde maaltijden. Vanaf september ga ik niet alleen individuën maar ook volledige multinationals gaan coachen. Door middel van trainings en sessies over gezonde voeding wil ik samen met het management van die multinationals de gezondheidscultuur binnen hun bedrijven verbeteren De bedoeling is om bedrijven vol te pompen met positieve energie en een healthy lifestyle te introduceren zodat ze ook beter werk kunnen leveren. Dit kan variëren van een lezing tot een bootcamp, het bedrijf kiest uiteraard zelf hoever ze hierin willen gaan.” 

Welk publiek komt er bij jou over de vloer? Zijn het atleten die hun conditie willen finetunen? Klanten die kampen met overtollige kilo’s?

“Mijn publiek is enorm divers. Zo heb ik klanten uit elke leeftijdscategorie. Mijn jongste klant is 12 jaar en mijn oudste 61 jaar. Vaak krijg ik wel zakenmannen over de vloer die even stoom komen uitblazen na een vermoeiende werkdag. Maar ik heb ook enkele klanten die met topsport bezig zijn, en uiteraard ook mensen die een paar kilo willen afvallen.” 

Healthy body, healthy mind. Right, Arnaud?
5
Foto © Arnaud Debremaecker
Healthy body, healthy mind. Right, Arnaud?
5
Foto © Arnaud Debremaecker

Hoeveel kost een personal coach? Als je nu 1 uur per week zou komen bijvoorbeeld?

“Voor 1 uur personal coaching vraag ik 60 euro. Dit klinkt misschien veel maar in die prijs zit veel meer dan louter een uurtje sport. In de gym geef ik privé begeleiding om mijn klanten te helpen hun grenzen te verleggen. Daarnaast stel ik ook een voedingsschema en workoutschema op. Ik werk met pakketten van 10 sessies. Die regelmaat is belangrijk.”

Hoe verzorg je jouw lichaam het best?

“De beste tips zijn eigenlijk heel simpel. Eerst en vooral: drink véél water. Dat is echt heel belangrijk. Ons lichaam heeft veel water nodig, het reinigt en zuivert. Heb je last van je darmen? Heb je botten die kraken? Meer water drinken is de eerste stap. Daarnaast is beweging uiteraard belangrijk. Zelfs tot drie keer in de week. Je moet je lichaam doen functioneren, je ‘machine’ laten draaien. Slapen is ook heel belangrijk. Gun je lichaam genoeg rust. Om een gezond lichaam te hebben is het dus echt noodzakelijk om heel je levensstijl te veranderen. Het is iets waar je dag in dag uit mee moet bezig zijn. Wat ook erg belangrijk is om te beseffen is dat elk lichaam anders is. Iedereen kan je raad geven en zeggen wat je moet doen, maar uiteindelijk is het jijzelf die het best weet wat je lichaam nodig heeft.” 

Is personal coaching iets voor jou? Contacteer Arnaud hier. Succes!

07.07.2017
Geschreven door Alexia Vanden Berghe
Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten