0
Goedele Leyssen: van workaholic naar yoga instructor
4

Goedele Leyssen: van workaholic naar yoga instructor

B
News

Goedele was vroeger een echte workaholic en feestbeest. In India leerde ze met de hulp van Kundalini Yoga rust vinden in zichzelf. Ze gaf haar baan als beautyjournaliste op en is nu yoga instructor.

De naam Goedele Leyssen klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren. Tijdens de Belmodo Fit Summit gaf ze namelijk handige tips mee om de balans tussen een healthy body en healthy mind te versterken. Niet enkel wij genoten ervan, maar ook Goedele zelf was tevreden met haar deelname aan het sporty event. “Ik vond het heel leuk om mijn kennis te delen met de Belmodo lovers. Er hing een leuke sfeer en het was een actief en oprecht geïnteresseerd publiek!”

Van workaholic naar yoga instructor

In een vorig leven was Goedele beauty, health & wellness editor bij Feeling, totdat ze yoga ontdekte. “Ik was een workaholic, veel met mijn uiterlijk bezig en ik was dol op feestjes. Mijn mindset veranderde toen ik in India in een ashram verbleef. In de ashram kwamen we elke dag samen om yoga te doen en te mediteren. Ik had het toen in mijn persoonlijk leven moeilijk en ook de druk op mijn werk was heel groot. In India vond ik rust.”

Goedele gaf haar baan als beautyjournaliste op en gooide haar hele leven om. Ze werd een succesvol yoga teacher en geeft sindsdien workshops, lezingen en yoga retreats in binnen- en buitenland. Kundalini Yoga is volgens haar een heel goede manier om volledige rust in je body en mind te vinden. “Het onderscheidt zich van veel andere vormen van yoga omdat die zich voornamelijk focussen op fysieke oefeningen, terwijl je bij Kundalini Yoga ook ademhalingsoefeningen en meditatie doet. Kundalini Yoga is een totaalpakket dat je helpt om op een bewustere manier te leven.”

Zorg voor jezelf

Goedele Leyssen: van workaholic naar yoga instructor
4
Foto © Kurt Stallaert
“Je maakt de wereld mooier door voor jezelf te zorgen”

“De belangrijkste boodschap die ik aan de Belmodo lovers wil meegeven is hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. In het vliegtuig moet je als de druk wegvalt eerst je eigen zuurstofmasker opzetten en daarna pas dat van je kids of de persoon naast je. In het echte leven werkt het net zo. Als je niet eerst goed zorgt voor jezelf, kun je er ook niet zijn voor anderen. Je zal merken dat je door meer tijd te maken voor jezelf op een positievere manier in het leven gaat staan. Daarmee zal je mensen in je omgeving inspireren om ook beter voor zichzelf te zorgen. Door voor jezelf te zorgen maak je de wereld dus een beetje mooier.”

Goedele Leyssen: van workaholic naar yoga instructor
4
Foto © Kurt Stallaert
“Voor mij moet niet de hele wereld op een yogamat zitten. Doe wat jou rust geeft”

“Door regelmatig aan yoga te doen, heb ik mijn lichaam beter leren kennen. Ik wil nog steeds grote dingen bereiken in mijn leven, maar ik voel nu beter wanneer ik over mijn grenzen ga en ik grijp tijdig in. Yoga houdt mij lichamelijk in balans en geeft me innerlijke rust, maar voor mij moet niet de hele wereld op een yogamat zitten. Ga op zoek naar iets waar je plezier en rust uithaalt. Dat kan ook wandelen zijn, breien, schilderen of vissen.”

Healthy body, healthy mind, healthy mood

Naast alle workshops en lezingen en gaf in het verleden ook al een aantal retreats in India, Spanje en Nederland.Tijdens een retreat werk ik met een kleine groep en doen we elke dag yoga- en meditatieoefeningen. Op deze manier leer je yoga op een dieper niveau in je leven integreren. Voorlopig staan er geen nieuwe retreats op de agenda, maar die komen er zeker nog aan. in juli organiseer ik wel een MoodBoost-dag en een DetoxBoost-dag waarop ik het effect van een week vakantie in een dag verpak en yoga, meditatie, aromatherapie en sound healing afwissel met een heleboel healthy lifestyle tips. “Meer info daarover vind je op de website van Goedele.

Goedele Leyssen: van workaholic naar yoga instructor
4
Foto © Kurt Stallaert

Naast al haar yoga-activiteiten, bracht Goedele ook al twee boeken uit. In haar eerste boek Boost combineerde ze yoga-, voedings- en lifestyletips om je leven te verbeteren. Balans ging dan weer over hoe je weerbaar wordt tegen stress. En er is een derde boek on its way! “In september komt mijn volgende boek MoodFood uit, over emo-eten. Je emoties bepalen wat je gaat eten en wat je eet bepaalt dan weer je mood.”

“Ik ben altijd een schrijfster geweest, al van toen ik kind was. Schrijven is iets wat ik altijd heel graag doe, maar tegelijkertijd is het een geïsoleerde bezigheid. Het is dan ook verfrissend om even van mijn computer weg te zijn en connecties te maken met mensen. Yoga-les is daarvoor perfect. Het doet me plezier om het effect van yoga op andere mensen te zien. Een les ontspant mensen, ze hebben minder stress en zijn helemaal opgeladen. Daar haal ik ontzettend veel voldoening uit.”

Blijf of de hoogte van alles waar Goedele mee bezig is op Facebook en Instagram.

En onthoud: take care of yourself!

06.07.2017
Geschreven door Melissa Ceusters
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten