0
Getest: behandeling tegen striemen na de zwangerschap
3

Getest: behandeling tegen striemen na de zwangerschap

B
News / Skin care

04.09.2018
Geschreven door Robyn Bernhad

Zwangerschapsstriemen, de ene vrouw heeft er last van de andere niet. Life’s not fair: I know. Akkoord, body shaming is voor losers en ik heb mijn eigen tijgerprintje al helemaal aanvaard, maar met mijn twee baby’s op de teller was ik toch erg blij toen het Belgische skincaremerk Nannic me vroeg om de NBE Deep Skin-behandeling te proberen. 

Het betreft een huidverbeteringsbehandeling die zwangerschapsstriemen zichtbaar zou verminderen. Ik krijg ter voorbereiding van mijn bezoek aan Nannic alvast enkele spectaculaire foto’s doorgestuurd die er veelbelovend uitzien. Spannend! 

But first things first: wat zijn striemen of striae nu precies?

Striemen zijn scheuren in de collageenbanden van je onderhuids bindweefsel. Op deze scheuren vormt zich dan littekenweefsel. Het is dat weefsel dat zorgt voor de witte streep, als je striemen er al een langere tijd zitten.

Bij mijn eerste zwangerschap - zo’n 7 jaar geleden - smeerde ik me suf en bleven de striemen uit tot twee weken voor de bevalling. Je kan je wel voorstellen hoe verontwaardigd ik was toen er zich net voor de eindmeet alsnog een aantal paarse strepen op mijn buik verschenen. Bij mijn tweede zwangerschap was ik lekker lui en smeerde ik niets. Toch heb ik er geen enkele striem bij gekregen! #logica

Had ik de striemen misschien toch beter kunnen voorkomen, vraag ik aan René Nagels, Mr. Nannic himself. René drukt me op het hart dat het wel degelijk belangrijk is om preventief te werken. Het is écht wel nuttig om met producten te starten die inwerken op het collageen vanaf het begin van je zwangerschap. Het duurt namelijk een hele tijd voor de producten effect hebben. Als je pas begint te smeren in het laatste stadium van je zwangerschap, krijgen die niet meer de kans om hun werk te doen. Alles zonder garantie natuurlijk, want het ene velletje is het andere niet. Er zijn heel wat factoren die meespelen in de kwaliteit van je collageen: je voedingspatroon, blootstelling aan de zon en uiteraard de genetische factor.

Portret_Ren_Nagels
3
Foto ©

Bij de NBE Deep Skin-behandeling worden de producten aangebracht met radiofrequentie, zodat beide factoren inwerken op de groei van het collageen. René liet me op voorhand al enkele spectaculaire foto’s zien waardoor ik heel erg enthousiast werd. Hij stelde mijn verwachtingen echter meteen bij: de resultaten zijn afhankelijk van geval tot geval en er is geen garantie op verbetering van de striae. Hoewel Nannic intussen toch al een mooi portfolio aan succesvolle cases opgebouwd heeft, ga ik dus zonder verwachtingen op de behandeltafel liggen.

How does it work?

Experte Patricia plaatst enkele platen op mijn buik, rug en onder mijn voetzolen en ik krijg een nauwkeurige uitleg bij iedere stap. De platen leiden een warmte doorheen mijn lichaam en brengen me in een ontspannen mood.
Ondertussen gaat Patricia aan de slag met een pen die de producten ter verbetering van mijn striae diep in de huid aanbrengt. De pen drukt kleine kanaaltjes in mijn huid, zonder te perforeren. Zo worden de producten dieper en beter opgenomen, maar wordt mijn huid niet beschadigd.

Getest: behandeling tegen striemen na de zwangerschap
3
Foto © @nannicbelgium via Instagram

De platen sturen elektromagnetische energie door mijn lijf, dat zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Naarmate de behandeling vordert voel ik mijn buik platter worden en ben ik verbaasd over het snelle resultaat.

Na de behandeling voelt mijn huid al meteen steviger aan. De striemen zitten er nog wel… Maar dat was ook te verwachten na slechts 1 behandeling.
In totaal zouden zo’n tiental behandelingen in kuurvorm voor een blijvend resultaat zorgen. Cool!

Prijskaartje?

Prijskaartje? Eén behandeling kost je €45, 6 behandelingen kosten je € 245 en voor 10 behandelingen betaal je € 415. Je rekent best op een kuur van 10 behandelingen - bij sommigen gaat het sneller, bij anderen minder snel - om echt een mooi resultaat te behalen.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten