0
Drawing book at NOIR Gent
5

Een handpoked tattoo: ook iets voor jou?

B
News / Skin care

16.01.2019
Geschreven door Sabrina Bouzoumita

Staat een tattoo ook op jouw wishlist dit jaar? Dan is een handpoked tattoo een mooie optie. Op onze Belmodo Beauty Night won Belmodo-lover Emmaline een handpoked tattoo die ze liet zetten bij NOIR, dé tattoo-, piercing- en barbershop in Gent. Maar wat houdt zo’n tattoo eigenlijk in?  

Hertenkoppen aan de muur, een smaragdgroene Chesterfield , rockabilly tekeningen,…Wanneer je NOIR binnenstapt, waan je je heel even op de set van The Broken Circle Breakdown. En dat is geen toeval, want de shop werd dan ook ingericht door de decorbouwer van de film. Oprichters Elke & Laurence wilden dan ook geen typische tattooshop waar je enkel getatoeëerd kan worden. NOIR is een conceptstore waar 11 tattoo artists, 2 piercers en een barbier hun job tot een ware kunst verheffen. Elke artiest heeft zijn specialiteit, waardoor iedereen hier zijn gading kan vinden. En dus ook Emmaline, die een tattoo won op de Belmodo Beauty Night.

NOIR Gent
5
Foto © NOIR Gent
NOIR Gent
5
Foto © NOIR Gent
NOIR Gent
5
Foto © NOIR Gent

“Eigenlijk heeft mijn mama die gewonnen, maar ze heeft de prijs aan mij gegeven en daar ben ik héél blij om!”, laat de Belmodo-lover verheugd weten. Zij koos voor een hartje in rode inkt achter haar linkeroor. Simpel, maar toch geen typische tattoo. Emmaline: “Deze tattoo is handpoked, en dus niet-elektrisch gezet. Ik vreesde eerst dat het daardoor meer pijn zou doen, maar het was net veel minder pijnlijk dan mijn vorige tattoo! De tattoo artist was heel vriendelijk en nam uitgebreid de tijd voor het ontwerp. Daardoor was ik zelf ook meer ontspannen.”

NOIR Gent
5
Foto © NOIR Gent

Tattoo Artist: Bleeding Edge https://www.instagram.com/p/BsBcubHFixe/

Handpoking is een traditionele, niet-elektrische tattoo-techniek waarbij het machinewerk wordt vervangen door enkel handwerk. Voordat de tattoo-machine werd uitgevonden, werden alle tattoos zo geplaatst. Er zijn verschillende technieken, maar de basis is dat een handpoked tattoo stip per stip wordt gezet. Het resultaat heeft iets organisch en hoewel de tattoo heel strak kan worden gezet, zie je in de details de handmatigheid ervan, wat de tattoo zo uniek maakt. De techniek wordt ook vaak als ‘zachter’ ervaren. De snelheid waarmee het ene prikje het andere opvolgt verloopt namelijk trager waardoor je huid de ruimte krijgt om te reageren en de prik te accepteren.

Wie liever toch niet volledig handmatig getatoeëerd wordt, kan uiteraard ook terecht bij NOIR. Met 11 tattoo artists onder de vleugel is er altijd iemand die in de smaak valt. Weet je niet meteen welke tattoo je wil zetten? Hou dan zeker de Facebook- en Instagrampagina van NOIR in de gaten voor de Flash-tattoos (designs die de tattoo artist graag wil plaatsen). Je krijgt niet alleen een tattoo die met veel liefde ontworpen werd, maar hij wordt op dat moment ook nog eens voordeliger geplaatst. Win-win dus!

Wat is jouw favoriete tattoostijl? Of hou je het toch liever bij een piercing of knipbeurt? 

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten