0
3

Dit plantaardig ingrediënt verjongt je huid

B
News / Skin care

Bakuchiol is een plantaardig ingrediënt dat al jarenlang in Chinese en Indiase anti-aging producten wordt gebruikt en dat nu eindelijk naar ons is overgewaaid. Uhm, waarom ontdekken wij dit nu pas?!

Bakuchiol spreek je uit als back-ooh-chee-all. Nee, het is geen toverspreuk, wel een tovermiddel. De vele voordelen die het oplevert voor je huid toveren ook nog eens als je twijfels over de werking ervan weg. Voeg producten met bakuchiol toe aan je skincare routine voor een jonge en frisse huid. You’re welcome!

Baku-what?

Het is afkomstig uit de zaadjes van de Indiase plant babchi en is een plantaardig alternatief voor retinol. Beide ingrediënten hebben een anti-aging effect. Mensen met een gevoelige huid of een huid die snel geïrriteerd geraakt door vitamine A, krijgen vlug rode vlekken en irritaties door retinol.

Gelukkig is er bakuchiol to save the day van de gevoelige huidjes onder ons. Net als retinol helpt het de celvernieuwing en de collageen- en elastineproductie te stimuleren, waardoor je huid er veel frisser, gezonder en jonger blijft uitzien.

Het gebruik van het plantaardige bakuchiol heeft geen side effects in de vorm van een rode, geïrriteerde of gevoelige huid.

Biossance_1
3
Foto © Biossance

Voordelen

Het natuurlijke alternatief voor mensen met een gevoelige huid zorgt ervoor dat groeven en rimpels in het gezicht zachter worden en dat de elasticiteit en de stevigheid van je huid verbetert.

Als je zoekt naar een anti-aging product, is het een goed idee om te kijken of er bakuchiol inzit. Dat levert je meer garantie op het gewenste resultaat op dan producten met retinol die je huid onnodig kunnen irriteren.

Toch doet het zaadje nog meer dan alleen maar verjongen. Het helpt ook tegen acne en andere rode vlekken op de huid, door een ontstekingsremmende en antibacteriële werking.

Daarnaast heeft het een detoxeffect waardoor je huid meer zuurstof krijgt en zich beter kan vernieuwen.

Producten

Doordat bukachiol een natuurlijk en plantaardig ingrediënt is, kan elk huidtype van de benefits ervan genieten. Wij voegen deze producten alvast toe aan onze skincare.

productsbukachiol
3
Foto ©

Onder het motto weet wat je smeert, is een jonge en frisse huid just a swipe away dankzij bukachiol.

Meer beauty nieuws vind je hier:

03.02.2019
Geschreven door Elise Coppens
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten