0
Guest Editor Christine D’ Ornano
4

Carrière-advies van een power lady

B
News

27.08.2018
Geschreven door Christine d’Ornano

Als je je job graag doet, is pendelen tussen Parijs en Londen maar een detail, toch? Hoe ik dagelijks het hoofd koel houd dankzij jaren ervaring, lees je hier!

Over studeren en mijn eerste stappen in het werkleven

Ik studeerde vergelijkende literatuur aan Princeton en ben tot op vandaag blij met de keuze die ik toen gemaakt heb. Je kunnen uitdrukken in een andere taal vind ik ontzettend belangrijk. Uiteindelijk kan je maar zoveel leren op school dus schreef ik me in voor een ‘trainee program’ bij Saks Fifth Avenue, waarna ik op de aankoopafdeling terecht kwam. Daar leerde ik voorspellingen maken qua verkoop door de aankoopdata te analyseren. Klinkt misschien minder aantrekkelijk als ik het op deze manier uitleg maar ik gebruik die skills nog elke dag.

Guest Editor Christine D’ Ornano
4
Foto © Francis Vanquickelberghe

Richting buitenland voor Sisley

Na een tijdje stuurde mijn vader me naar Zuid-Amerika om daar mijn eigen ding te gaan doen. Ik trok richting Mexico om een deal te sluiten met één van de grootste warenhuizen daar, best een grote speler op de markt dus. Ik heb daar een fantastische tijd beleeft die me nog steeds heel nauw aan het hart ligt.

Mexico zelf heeft ook een speciale betekenis voor mij, de mensen zijn trots op hun cultuur en je voelt de warmte. De sfeer die er heerst is heel magisch, dat was toch het geval toen ik er werkte. Ik hou echt van de Mexicanen en zij houden ook van een goede huidverzorging, een perfect match!

Guest Editor Christine D’ Ornano
4
Foto © Francis Vanquickelberghe

Toen ik terugging naar Europa stuurde mijn vader me naar de UK om daar Sisley te helpen uitbreiden. Dit was een heel bijzondere ervaring voor mij aangezien het merk heel lang exclusief bij Harrods te koop was. Momenteel werk ik vooral op product development en aan globale projecten voor het merk. Af en toe help ik ook de marketing en de branding.

Over pendelen tussen Londen en Parijs

Eerlijk: I’m still figuring it out! Ik woon in Londen maar moet vaak in Parijs zijn voor mijn werk en kan momenteel alleen maar zeggen dat ik echt fan ben van de Eurostar, haha! Mijn kinderen (een tweeling van 14 en een dochter van 11) zijn nog relatief jong en ik sta erop dat ik thuis ben voor het ontbijt. Net daarom ben ik tegenwoordig ‘maar’ één dag in Parijs. Dan vertrek ik ’s morgens en trek ik ’s avonds terug richting Londen. Nu mijn kinderen stilaan ouder worden, probeer ik twee dagen in Parijs te blijven.

Guest Editor Christine D’ Ornano
4
Foto © Francis Vanquickelberghe

Ik moet wel zeggen dat ik de tijd op de trein echt als tijd voor mezelf ervaar. In die paar uur slaap ik wat of lees ik alle kranten en magazines waar ik nog geen tijd voor had. Heerlijk, gewoon me-time. By the way, ik hoor van sommige mensen dat ze elke maandag naar New York gaan en elke vrijdag weer huiswaarts keren, dat is pas pendelen op een hoger niveau, toch?

Voor mij is een nine-to-five job gewoon ondenkbaar, vooral omdat ik zo van mijn job hou. Zowel Londen als Parijs zijn fantastisch en ik prijs mezelf gelukkig dat ik in deze steden mag werken … al blijf ik het moeilijk vinden om mijn kinderen achter te laten. Ook zij begrijpen dat de enige dag al eens beter gaat dan de andere.

Praten over Sisley is één ding maar in mijn volgende artikel doe ik met veel plezier mijn favoriete producten uit de doeken.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten