0
Bye bye okselvijvers!
5

Bye bye okselvijvers!

B
News / News

Om mijn oksels fris te houden gebruik ik veel deodorant, maar ik krijg snel weer okselvijvers.

Mijn dagelijkse ochtendritueel begint telkens met een douche. Om mijn oksels fris te houden gebruik ik veel deodorant. Maar nog voor ik compleet aangekleed de badkamer uit ben, heb ik al gigantische okselvijvers. Een drama. Ongemakkelijk. Vervelend en storend. En nu is er een oplossing voor dit slechtgeurende probleem, en ik mocht het uitproberen.

Overdreven zweten is ongelooflijk storend. Het heeft een bijzonder grote invloed op je zelfzekerheid en hoe je voor de dag komt. Het klinkt raar, maar dat is het écht. Zo kon ik nooit enkel een T-shirt dragen of een hemd. Altijd moest er ook een cardigan of een kostuumsjasje overheen. En vooral nooit uittrekken, waardoor je dus eigenlijk nog meer gaat zweten.

Soms ging ik zelfs in het toilet snel wat toiletpapier halen om onder mijn armen te proppen. Je bent dus continu bezig met het checken van je oksels. Komt het al door mijn kleding of niet? Stink ik? Of kijkt er iemand op een subtielloze manier naar mijn oksels om mij een hint te geven? 

Ook je kleding zelf gaat er bijzonder onder lijden. Ik heb een kleerkast vol witte hemden met gele kringen onder de oksels gehad. En dan heb je net geïnvesteerd in een paar goeie basic hemden van topdesigners en worden ze aangetast door al je deo's en stinkende zweet. No go for me!

Pas op, zweten moet, transpireren is gezond. Je lichaam koelt er mee af en het is gewoon natuurlijk. Maar als het op een overmatige manier gebeurt, dan wil je het toch aanpakken met een goeie oplossing. Jarenlang heb ik nagedacht om eventueel botox te proberen. Dat moet je dan weer om de zoveel maanden herhalen en dat zag ik niet zitten. Tot miraDry op het toneel verscheen en ik de kans kreeg om het te testen in de Da Vinci Clinic in Beerse. Een succes!

Bye bye okselvijvers!
5
Foto © Michaël Schockaert
Bye bye okselvijvers!
5
Foto © Michaël Schockaert

MiraDry ontwikkelde een lifesaving behandeling voor mensen die last hebben van overmatig zweten zonder dat er sprake is van een operatie. Je oksels worden eerst verdoofd en dan wordt met een medisch toestel alles aangepakt.

“Het miraDry systeem maakt gebruik van selectieve electromagnetische straling, waardoor alleen die laag in de huid waar de zweetklieren zich bevinden wordt verhit. Hierdoor worden de zweetklieren selectief vernietigd.” - aldus dermatoloog Dr. Dierickx -

Het miraDry systeem genereert warmte waardoor thermolyse van de zweetklieren ontstaat. De bovenste laag van je huid wordt tegelijkertijd afgekoeld om geen brandwonden te krijgen. Aangezien zweetklieren niet terugkomen, is het resultaat zeer groot en vooral blijvend.

Bye bye okselvijvers!
5
Foto © Michaël Schockaert
Bye bye okselvijvers!
5
Foto © Michaël Schockaert

De behandeling wordt sinds 2011 in de VS toegepast en kreeg een FDA goedkeuring, wat wijst op een uiterst veilige methode die voldoet aan heel wat kwaliteitseisen. Studies wijzen trouwens uit dat patiënten gemiddeld 82% minder zweten onder hun armen. Bovendien zie je instant resultaat en kan je zo goed als meteen gewoon verder met je leven. Na de sessie moet je cold packs onder je armen steken om je huid verder af te koelen. Dat neem je er gerust bij, geloof me.

Een behandeling bestaat uit 1 of 2 sessies van ongeveer 1 uur. De miraDry behandeling gebeurt bij een schoonheidskliniek door professionele dermatologen en kost € 1.500,- voor de 1ste behandeling. Als je een 2de sessie nodig hebt, betaal je nog eens € 1.000,-. Zelf had ik maar 1 behandeling nodig, een 2de is vooral enkel nodig bij extreem zware zweters. 

Ik liet de behandeling 3 maanden geleden uitvoeren en ben echt verbaasd over het resultaat. De sessie verliep bijzonder snel en is uiterst makkelijk. De cold packs die ik onder m'n armen moest steken, kon ik al snel de dag erna achterwege laten. Ik had wel nog een paar weken een verdoofd gevoel onder m'n oksels maar dat verdween dag na dag. Ondertussen heb ik het gevoel volledig terug en groeit er zelfs al opnieuw wat okselhaar. Wat in sommige gevallen blijkbaar wel volledig kan verdwijnen.

Ik kan nu eindelijk een grijs hemd dragen zonder zweetkringen en hoef geen 5 reserve outfits meer in m'n auto mee te nemen. Een aanrader voor mensen die overmatig zweten en finally een oplossing willen. Bye bye sweaty armpits!

Een miraDry behandeling is in België mogelijk bij de Da Vinci Clinic in Beerse, Dr. Rudolf Vertriest in Gent, Swave Esthetic Beauty Center in Antwerpen, Dr. Dierickx in Boom en Dr. Voet in Gent. Of surf voor meer informatie naar de Bo-Medical website.

Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten