0
Brunch op moederdag
4

Brunch: dit serveer jij je mama op moederdag

B
News

Ben jij dit jaar je allerliefste mama een cadeau vergeten kopen of was je er geen budget meer voor een tof geschenkje?

Maak je geen zorgen, je kan nog alles rechtzetten door voor mamalief een lekkere brunch voor te bereiden waarmee je gegarandeerd haar hart zal stelen. Want ja, ook de liefde van de mama gaat vast en zeker door de maag.

Granola bowl met rozenblaadjes en honingsiroop

Granola bowl met rozenblaadjes en honingsiroop
4
Foto © Dirk Alexander

Ingrediënten

  • 30 g amandelen, fijngehakt
  • 30 g cashewnoten, fijngehakt
  • 10 cl maple syrup
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl zout
  • 2 el cassonade bruine suiker
  • 50 g havermout
  • rozenblaadjes
  • Griekse yoghurt
  • 1 pompelmoes
  • 1 takje munt
  • honingsiroop: 200 g honing , 1 pompelmoes (of andere vrucht naar keuze) en 1 vanillestokje (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 160 °C.
  • Snij de noten met een hakmes in heel kleine stukjes. Doe ze in een mengkom, voeg de maple syrup toe en meng tot alle nootjes plakkerig zijn en mooi blinken. Voeg daarna de zonnebloemolie, een snuifje zout en de bruine suiker toe.
  • Voeg nu de havermout toe en indien nodig nog wat maple syrup en zonnebloemolie.
  • Meng alles goed door elkaar en verspreid over een bakplaat tot je een laagje van ongeveer 1 cm hoog hebt. Zet in de oven en roer alles na 15 minuten om. Als het geheel goudbruin is mag het uit de oven. De totale baktijd bedraagt ongeveer 25 minuten, aanvankelijk van de oven die je gebruikt.
  • Strooi wat rozenblaadjes over je granola en laat alles afkoelen. Bewaar je granola in een afgesloten bokaal.

Afwerking

  • Schep rijkelijk Griekse yoghurt op en strooi je granola eroverheen.
  • Schil de pompelmoes en verdeel het vruchtvlees in partjes. Verwijder de doorzichtige vliezen, dat eet aangenamer.
  • Snipper de munt en strooi het erover heen.
  • Voeg ten slotte wat honing- siroop toe om te zoeten en klaar!

Blueberry morning smoothie

Blueberry morning smoothie
4
Foto © Dorothee Dubois

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 g frambozen, bevroren
  • 50 g blauwe bessen, bevroren
  • 30 g havervlokken
  • 1 8 tl versgemalen vanillepoeder
  • 5 g self-love ‘your healthy fix’ blend

Bereiding

  • Voeg alles samen in de blender, mix it up! Blend alles tot een zacht en glad geheel.
  • Giet in een glas en serveer koud.
  • Voeg eventueel meer amandelmelk toe om de smoothie wat dunner te maken.

Eggs benedict

Eggs benedict
4
Foto © Dirk Alexander

Ingrediënten

  • 150 g spinazie
  • 1 el boter
  • 1 teentje look nootmuskaat peper en zout
  • 125 g boter
  • 10 el witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 3 bio-eidooiers
  • 1 el dragonazijn
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 boterham
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 2 gepocheerde eitjes
  • rode bietenpoeder (optioneel) rucola
  • dille

Bereiding

Spinazie

  • Spoel de spinazie en zwier droog.
  • Smelt een klont boter in de pan, voeg de spinazie toe en stoof gaar samen met een uitgeperst teentje look.
  • Kruid met nootmuskaat en peper en zout.

Hollandaisesaus

  • Smelt de boter op een zeer zacht vuurtje.
  • Laat op een ander vuurtje de wijn kort koken (zodat de alcohol vervliegt) samen met het laurierblaadje.
  • Doe de wijn in een apart potje samen met de eidooiers en de dragonazijn. Klop de eidooiers glad. Pers er nog een kwartje citroen over uit en kruid met peper en zout.
  • Zet een pot met water op het vuur. Neem een ander potje dat boven de kookpot past (au bain marie). Klop daarin de eidooiers tot een gladde massa en zorg dat het een stevige saus wordt.
  • Haal de kom van het vuur. Voeg er zeer langzaam al kloppend de gesmolten boter onder.
  • De saus moet warm blijven tot je ze serveert!

Afwerking

  • Toast de boterham.
  • Leg je toast op een bord en beleg met spinazie, zalm en een gepocheerd eitje.
  • Dresseer met de hollandaisesaus.
  • Werk af met rucola, dille en rode bietenpoeder.

Prettige moederdag iedereen en smakelijk!

13.05.2018
Geschreven door Rubylie Van Loo




Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten