0
3

7 tips om je eigen plastiekverbruik te verminderen

B
News

Elk jaar gooien we met z’n allen 8 miljoen ton plastic in de oceanen. Wait what? 8 miljoen ton! De gevolgen hiervan zijn al even schrikwekkend. Denk maar aan de miljoenen dode dieren of de toename van kanker door de toxische stoffen in plastiek.  

Tijd om onze planeet te redden en dit goedje uit ons leven te bannen. Europa verbiedt alvast wegwerpplastic (= oorstaafjes, rietjes, borden, bestek…) vanaf 2021. Maar waarom zouden wij nog wachten? Tijd om enkele alternatieven even op te sommen!  

1. Totebags

Anno 2018 is er geen gebrek meer aan leuke totebags. Gouden tip: gebruik ze! Zorg ervoor dat, telkens je naar de winkel gaat, je een katoenen zak bij de hand hebt. Hiermee maak je  niet alleen van de wereld een mooiere plek, je bespaart er ook heel wat ’20 cents’ mee! En vele kleintjes maken … yes, je bent mee! 

lh_fitsummit180428085616AG1A4579
3
Foto © Leyla Hesna

2. Drinkfles

Schrap de pakken flessenwater van je boodschappenlijstje en ga voor een duurzame drinkfles! Niet zo’n fan van kraantjeswater? Deze Brita Active filtert het water waardoor het de smaak optimaliseert en jij geen verschil meer proeft. Bovendien kun jij deze drinkfles op elk moment van de dag hervullen en blijf je 24 op 24 gehydrateerd. 

17_SM_FG_Active_Berry_Girl_Drinking_1
3
Foto ©

3. Kauwgum

Wist je dat in heel wat kauwgumsoorten plastieken deeltjes terug te vinden zijn? Kies daarom voortdaan voor een natuurlijke variant

4. Shampoo & zeep

Haar-, gezicht- en lichaamzepen winnen steeds meer aan populariteit. Ze zijn niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze, ze maken sleepovers en tripjes naar het buitenland ook een pak eenvoudiger. Nooit geen gedoe meer met het overgieten van shampoo in kleine potjes of het ‘ohnee, mijn zeep is uitgelopen en mijn volledige tas zit onder het schuim’-fenomeen. 

5. Wattenstaafjes

Vanaf 2021 zijn wattenstaafjes verleden tijd, zo besliste Europa. Maar waarom wachten tot dan als er nu al alternatieven bestaan?  

6. De cup

Sorry ladies, ons maandelijk ongemakje is dan wel een gift van de natuur, de manier waarop we ermee omgaan creëert vaak een enorme afvalberg. De menstruatiecup probeert hier wat tegenwicht te bieden. Iets voor jou? 

7. Rietjes

 Het lijkt erop dat stalen rietjes het meest verkochte item van 2018 is. Haalde jij er nog geen in huis? Dan weet je meteen wat op je kerstlijstje te plaatsen! 

12.12.2018
Geschreven door Florien Ryckebosch
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten