0
1

5 tips voor de perfecte selfie

B
News

Een flatterende foto van jezelf nemen is een kunst op zich. Dankzij deze pro-tips maak jij de perfecte selfie!

Je make-up is on fleek, je outfit on point of je hebt al een week niets meer op Instagram gepost: je hebt helemaal geen goed excuus nodig om je front camera aan te zetten. It’s selfie time!

Selfies worden vaak gezien als een typisch millennial-fenomeen, maar bestaan eigenlijk al sinds de late middeleeuwen. Sinds Albrecht Dürer in 1500 zijn beruchte Self-Portrait met de wereld deelde, maakten alle grote kunstenaars regelmatig artistieke zelfportretten. Wat ons betreft is een selfie gewoon een moderne variant van zo’n zelfportret, en als je het een beetje slim aanpakt, maakt ook jouw volgende ownpic kans op een plekje in de kunstgeschiedenis. 

Deze tips helpen je alvast op weg: 

1. Let there be light

Wie ooit al een selfie heeft proberen te nemen bij schermerlicht, weet dat de meeste smartphonecamera’s beginnen tegen te strubbelen wanneer het donkerder wordt. Ook je frontcamera wordt een pak troebeler wanneer het licht niet optimaal is. Neem je selfie dus bij voorkeur gewoon overdag en in de buurt van een raam. Haarscherpe kwaliteit verzekerd! 

2. Bronzer is beautiful

Fotografie is, als het ware, spelen met licht en schaduw. Contrasteer voor de perfecte selfie het licht uit tip 1 met een dosis schaduw. Breng bijvoorbeeld een laagje bronzer aan om de natuurlijke schaduwen op je gezicht te versterken en om te profiteren van het effect van een Kim K-waardige contour.

3. Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Heb je het licht- en schaduwspel onder de knie maar lukt het je niet om dé perfecte selfie te nemen? Wissel dan eens van camera-app. De camerafunctie van je smartphone draait namelijk je foto nog eens om, waardoor je het gevoel hebt dat je niet op jezelf lijkt wanneer je naar je selfie kijkt.

Apps als Snapchat en Instagram spiegelen het eindresultaat niet. Wedden dat je gezicht op een Instagram- of Snapchatfoto wél lijkt op het gezicht dat je elke dag in de spiegel ziet?

4. Langeafstandsselfie

Bij de meeste selfies wordt de camera op een armlengte van het gezicht gehouden. Dat betekent dus ook dat je zelfportret vaak – letterlijk! – nogal in your face is. Door je camera iets verder weg te houden en de foto bijvoorbeeld te nemen door op de volumeknop van je oordopjes te drukken, vergroot je je speelruimte. Zo kan je jezelf ook makkelijker fotograferen vanuit je favoriete hoek. 

5. Smile!

Met deze vier tips in je achterhoofd en je front camera op jou gericht, moet je nog maar een ding doen om de perfecte selfie te nemen: lachen! Een stralend witte glimlach is namelijk hét perfecte selfie-accessoire.

Voor wie zijn selfie smile nog meer wil laten stralen, bracht Signal de Signal White Now Touch-pen op de markt die helemaal onschadelijk is voor het tandglazuur. Met enkele klikken op de knop onderaan deze pen bezorg je je jezelf een instant witte, schitterende glimlach en maak je selfies om ú tegen te zeggen.

Camera, lights, action! De selfiequeen/-king van de dag, dat ben jij! 

21.09.2018
Geschreven door Yasmine De Wilde
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten