0

5 mythes over witte tanden ontkracht

B
News

1
24.09.2017
Geschreven door Eva Van de Sompel

We vuurden enkele mythes af op een Signal-expert en vroegen hem wat je nu echt moet doen voor een stralend witte glimlach.

Fluoride is minder goed voor je dan je denkt - FOUT

“Deze stelling is inderdaad niet correct. Het gebruik van fluoride gebeurt best wel met mate. In tandpasta zit een juiste, veilige hoeveelheid voor de bescherming van de tanden, zonder de negatieve effecten. Die dosering wordt nauwlettend gecontroleerd. Per leeftijdscategorie is een fluorideconcentratie aangeraden.”

Whitening tandpasta’s doen niet wat ze beloven - FOUT

“Eigenlijk doen die dat wel. Je kunt je tanden optisch witter laten lijken – vaak in combinatie met reinigen. Dat gebeurt met een blauwe kleurstof die ervoor zorgt dat de tanden witter lijken. De Blue Light Technology, daar heb je misschien wel al van gehoord, zoals bij de Signal White Now Touch pen.

Als je dus hierbij je tanden reinigt of de aanslag verwijdert, wordt de natuurlijke witheid van je tanden beter zichtbaar.

Daarnaast kan je nog kiezen voor bleaching, waarbij je je tanden chemisch wit maakt. Dat gebeurt voornamelijk met waterstofperoxide bij professionele behandelingen.”

De expert vertelt ons dat alles wat cosmetische producten beloven – zoals het witmakend effect – wetenschappelijk bewezen zijn. Iets om te onthouden...

Whitening tandpasta's zijn schadelijk - FOUT

“Witmakende tandpasta’s zijn niet schadelijk bij normaal gebruik. Ze bevatten een soort schuurmiddel – zoals de meeste tandpasta’s – maar die hoeveelheid is opnieuw zodanig gedoseerd dat het aanslag of vlekken verwijdert, zonder dat het de tanden blijvend beschadigd.

De Signal White Now Touch pen bevat daarnaast de Blue Light technologie, die ook helemaal geen schade aanricht. Het is enkel een laagje blauwe kleurstof die geel licht afbuigt naar blauw licht, waardoor de tanden witter lijken.”

Mensen met een bad breath poetsen hun tanden niet goed - JUIST

“Dat kan de waarheid zijn. Een slechte adem kan worden veroorzaakt door een slechte hygiëne van het gebit. Wanneer zich tandplak vormt, krijgen bacteriën een medium om zich te voeden. De afvalstoffen van de bacteriën veroorzaken de muffe geur.

Het kan ook met bepaalde voeding te maken hebben of omdat je een lange tijd je tanden niet poetst. Het algemeen advies is je tanden zeker twee keer per dag te poetsen én te flossen, want dat gebeurt ook nog te weinig.”

Bleaching is slecht voor je tanden - JUIST

“Bleaching kan alleen plaatsvinden bij een professionele behandeling. Daar wordt het toegepast op gecontroleerde wijze. Op een verkeerde manier kan het tot blijvende schade leiden.”

Je mond spoelen met warm, zout water is goed voor je tandvlees - SOMS

“Volgens mij wordt dit soms aanbevolen bij geïrriteerd tandvlees. Ik weet niet wat de medische grondslag hiervoor is en of deze praktijk wetenschappelijk gegrond is. Preventief is het niet nodig denk ik wanneer je een goede hygiëne van je mond hebt door tweemaal daags te poetsen met een fluoride tandpasta of te flossen.”

Door water te drinken na een glas rode wijn, voorkom je verkleuring op je tanden - JUIST

“Ik kan me voorstellen dat dit helpt. Echter, als je tweemaal per dag je tanden goed poetst, zou het drinken van rode wijn bij een gezond gebit geen probleem mogen opleveren.”

Kauwgom kauwen voorkomt tandbederf - JUIST

“Uit onderzoek blijkt dat suikervrije kauwgom een positieve bijdrage kan leveren aan het voorkomen van tandbederf. Dat kan wel verschillen van persoon tot persoon.”

Als ik thee, koffie, frisdrank door een rietje drink, zullen mijn tanden langer wit blijven - JUIST

“Het is inderdaad zo dat je de tanden minder belast wanneer je door een rietje drinkt, omdat de drank dan niet in directe aanraking komt met je tanden.”

Kortom, als je je tanden zeker tweemaal per dag poetst en flost, zijn je tanden op hun natuurlijke witst. Smile!

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten