0
2

5 fashionable tips in 2019 echt groener te zijn

B
News

01.12.2018
Geschreven door Isabelle Deleye

Het is geen nieuwe boodschap, we weten het ondertussen allemaal. We moeten dringend het roer omgooien en bewust duurzame keuzes leren maken. Alle kleine veranderingen helpen. Wij delen vijf groene voornemens die haalbaar en fashionable zijn.

1. Cowboy Electric Bike

Door een stijvolle, elekrische fiets op de markt te zetten, wil Cowboy ons de e-bike anders laten bekijken. Als een volwaardig product en niet als een fiets voor luie mensen die een duwtje in de rug willen bij het oprijden van hellingen.

De Cowboy Bike heeft geen versnellingen en werkt dus volledig intuïtief. Dankzij een sensor aan de pedalen weet de motor hoeveel ondersteuning hij jou precies moet bieden. Jouw taak? Op de fiets gaan zitten, trappen en de Cowboy Bike regelt de rest. Een fashionable manier om je te verplaatsen met een prijskaartje van € 1790,00 

Dit bericht bekijken op Instagram

Hello Cowboy ??????

Een bericht gedeeld door Cowboy (@cowboy_hq) op

2. HNST Jeans

De klassieke jeansbroek is enorm vervuilend voor het milieu. De Antwerpse Tom Duhoux lanceerde daarom begin dit jaar een nieuw denimlabel waarbij voornamelijk gerecycleerde jeansbroeksen worden gebruikt. Het label draagt de naam HNST (lees: honest).

Er werden acht jeansmodellen uitgebracht die voor 56 procent bestaan uit gerecycleerde denim, 23 procent katoen en 21 procent Tencel, een restproduct vanuit de houtverwerking.

Leuk detail: in de gulp van de broeken staat de leuze van het merk ‘you van handle the truth’ te lezen.

3. Vegan beauty

Je schminken zonder de planeet te beschadigen is vandaag niet meer moeilijk. Onder veganistische beautyproducten verstaan we artikelen die 100% natuurlijk zijn. Er zijn met andere woorden geen dierlijke ingrediënten in verwerkt.

Eerlijk: als je twee producten hebt die even goed hun werk doen, maar het ene product is niet schadelijk voor de planeet of dieren, waarom zou je dan twijfelen? Wij zetten een aantal beautylabels die helemaal of deels veganistisch zijn, op een rijtje. 

  • Het Koreaanse Thank You Farmer biedt enkel producten aan die geen dierlijke bijproducten bevatten. De huidverzorgingsproducten bevatten tot 80% plantaardige ingrediënten. 
  • Alle producten van Lush zijn vegetarisch verantwoord en een groot deel van hun assortiment is ook geschikt voor vegans. 
  • Het budgetvriendelijke beautylabel Essence toont aan dat vegan beauty niet per se duur hoeft te zijn. 

4. Lokale powerfood

Exotische groenten en vruchten die per vliegtuig aangevoerd worden, kosten meer dan appels en komkommers van bij ons. Iedereen lijkt avocado’s aan de lopende band te eten zonder te beseffen dat de vrucht zwaar op mens en milieu weegt. Doordat de vraag naar avocado in no time immens steeg, moesten er plots veel meer plantages aangelegd worden. Bossen worden hiervoor gekapt en rivieren drogen uit.

Moesten we nu allemaal wat minder (en vooral bewuster) avocado’s eten en wat meer streekproducten verorberen?

5. Herbruikbare koffiebeker

Slechts weinigen nemen een herbruikbare kop mee als ze onderweg koffie gaan kopen. Wat houdt ons tegen? Koffie smaakt toch veel beter uit een trendy kop dan uit een smakeloze plastic of kartonnen beker? Twee leuke recupereerbare bekers:  

Schermafbeelding20181128om10
2
Foto © bol.com

Zwarte Bamboe Beker –  € 15,95

Roze Raw Earth Reisbeker – € 9,95





Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten