0
Zo stop jij met nagelbijten
1

Zo stop jij met nagelbijten

B
Nails

Afgebeten nagels, pijnlijke vingers. Stoppen met nagelbijten is voor sommigen een echte uitdaging, daarom hebben we voor jou 5 tips om je te helpen stoppen! 

Sommigen doen het misschien al van kleins af aan en voor anderen is het een stress reliever. Dat maakt het natuurlijk niet oké om je nagels op te peuzelen en het is daarnaast ook helemaal niet gezond. Na een lange tijd nagelbijten kan je namelijk schade oplopen aan je tanden, tandvlees en je vingers.

3 redenen om te stoppen

  • Iemand al gehoord van fijt? Laten we niet te diep op deze pijnlijke ontsteking ingaan, maar weet wel dat nagelbijten heel nare gevolgen kan hebben – lees: rode, ontstoken en etterende vingers. Al overtuigd om te stoppen?
  • Nagelbijten is trouwens ook allesbehalve hygiënisch. Je vingers raken door de dag heel wat dingen aan en zelfs je handen regelmatig wassen is geen garantie op volledig propere nagels.
  • De handen zijn een van de eerste lichaamsdelen waar bij een nieuwe ontmoeting naar gekeken wordt. Zorg er dus voor dat je nagels netjes zijn.

tips & tricks

Have no fear, Belmodo is here! We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet die je gegarandeerd helpen om komaf te maken met dat nagelbijten ! 

  1. In stressy situaties is het soms erg moeilijk om de drang te weerstaan, maar hou vol. Koop eventueel een stressballetje of -kubusje waaraan je kan prutsen.
  2. Gebruik nagellak en lak je nagels heel mooi zodat je niet wil dat al die tijd en moeite voor niets is geweest. 
  3. Kies voor valse nagels. Laat je nagels eens mooi verzorgen bij een manicure en plaats valse nagels of gelnagels. De valse nagels verhinderen dat je op je echte nagels gaat bijten en gelnagels zijn erg hard waardoor het eigenlijk onmogelijk wordt om te knabbelen. 
  1. Gebruik nagellak met een vies smaakje. Bij de apotheker kan je speciale nagellak voor nagelbijters kopen. Die nagellak is over het algemeen doorzichtig en smaakt verschrikkelijk. Zodra je aan je nagels komt, proef je een vieze smaak.
  2. If all else fails, kan je kiezen voor hypnotherapie. Via hypnose gaat de drang om telkens op je nagels te bijten.

Heel veel succes! 

21.04.2017
Geschreven door Cheyenne Curé
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten