0
Wat mannen van de Zuid-Koreanen kunnen leren
1

Wat mannen van de Zuid-Koreanen kunnen leren

B
Make-up / News / Skin care

Make-up en skincare for men is big in Asia, maar ook onze mannen kunnen er wat van opsteken.

Voor ik enkele maanden naar Seoel in Zuid-Korea trok, dacht ik dat het enkel mannelijke beroemdheden waren die make-up droegen. Boy, was I wrong! Ook gewone mannen hebben er de kunst van het zich opmaken onder de knie. 

Wanneer je Zuid-Korea hoort, denk je wellicht aan Psy. Weet je nog, die weirdo van Gangnam-style, a.k.a. de man die K-pop naar de Westerse wereld bracht? Maar K-pop is heel wat meer dan enkel Psy, het gaat hier over hypergecoördineerde boy- en girlsbands die soms meer dan 20 leden tellen! Ieder lid heeft een compleet – kuch kuch – andere stijl, wat zich vaak vertaalt in iemand met wit haar, iemand met rood haar, een emo-kid … Die leden worden ook wel flower boys genoemd. No worries, die bijnaam is minder dubieus dan hij klinkt. Flower boys zijn gewoon mannen die make-up dragen. Make-up?! Ja hoor! 

Vooraleer ik dieper inga op wat onze mannen nu precies van Zuid-Koreanen kunnen leren, help ik graag eerst wat misverstanden de wereld uit. 

Alle Zuid-Koreanen zien eruit als K-pop-artiesten

Wrong! Het merendeel van de mannen op straat ziet er als een ‘gewone Zuid-Koreaan’ uit. Maar wat is dat dan, een ‘gewone’ Koreaan? Wel, dat zijn mannen met een prachtige, ongelofelijk gave huid! Tijdens een wandeling door de straten van Seoel kom je over het algemeen geen mannen met gekke haarkleuren tegen.

Zuid-Koreanen willen er vrouwelijk uitzien

Opnieuw fout! De reden waarom make-up- en beautyproducten in Zuid-Korea, en bijna nergens anders, zo hot zijn, heeft verschillende oorzaken. 

De mannen in Zuid-Korea hebben 2 jaar verplichte legerdienst. Gek genoeg ontstond het gebruik van verzorgingsproducten net binnen dat leger. De soldaten merkten op dat hun huid leed onder de blootstelling aan de zon. Hun oplossing? De crèmes van hun zus, vriendin of mama. Vandaag de dag zijn er zelfs producten die specifiek gemaakt worden voor soldaten, een zonnecrème voor soldaten bijvoorbeeld.

Zuid-Korea is bovendien heel erg competitief, je moet er echt knokken voor wat je wil. Hun woord voor ‘kom op, je kan het wel’ is dan ook fighting. Uiteraard met een p dus eigenlijk piiighting. Een goed en vooral verzorgd uiterlijk is een enorm voordeel, ze geloven erin dat een cleane look hen een competitive vibe geeft. De Zuid-Koreanen voelen zich net mannelijkheid genoeg om openlijk make-up te dragen.

Daarnaast dragen de Zuid-Koreanen make-up om zich zelfzeker te voelen, zowel in hun job als voor het andere geslacht. In Seoel word je voortdurend geconfronteerd met je onzekerheden. In zo goed als elk metrostation hangen affiches met voor-en-na-foto’s van plastische chirurgie. Je zou voor minder onzeker worden. 

Wat ook heel erg opvalt, is de grote hoeveelheid mannen dat zich een weg baant door Myeongdong (voor de Zuid-Korea dummies: the place for beauty). 

Elke Zuid-Koreaanse man draagt makeup

Neen! Het geheim van de Zuid-Koreaanse man is niet make-up, maar een exhaustief verzorgingsritueel, waardoor make-up overbodig wordt. Hoewel ik vaak genoeg meisjes op de meest gekke plekken (lees: op een attractie in een pretpark, I kid you not) hun make-up zag bijwerken, heb ik nooit een man gezien die dat deed. Wanneer dragen Zuid-Koreaanse mannen dan wel make-up? Bij het uitgaan, op restaurant, bij verkopers ...  Maar opnieuw nooit extreem. Zij hebben de no makeup makeup-look volledig onder de knie! 

Hoe jij als man de perfecte huid kan hebben, met of zonder een laagje onzichtbare makeup, lees je hieronder.  

cleanser

In Zuid-Korea zijn milde reinigingsproducten heel goed vertegenwoordigd. Het is gebruikelijk om je gezicht meermaals te reinigen met een reinigingsolie, -melk of -schuim. Double-cleansen is the way to go, Klinkt dat allemaal als, welja, Koreaans? Laten we het simpel houden: reinig je gezicht altijd twee keer. Mannen die liever rustig hun beautyroutine opbouwen, beginnen alvast met één reiniging per dag.

De Clean it zero cleanser, is het eenvoudigste instapproduct voor mannen. Je kan het product zelfs in de douche gebruiken! Masseer in de huid in en spoel af. Alweer een stapje bij een flawless gave huid… 

Wil je all-Korean gaan, gebruik dan een tweede reinigingsproduct

Moisturizer

Stap twee: deze is nog eenvoudiger dan de vorige. Na het reinigen breng je een vochtinbrengde crème aan, that’s it! De moisturizer van Laneige en Missha zorgen voor een zijdezachte huid! 

SPF

Het Zuid-Koreaanse best kept secret is toch wel het smeren van zonnecrème en producten met SPF. Voor wie de regular zonnecrème net iets te vettig is: the Koreans got your back! Bijna alle K-beautyproducten bevatten een hoge SPF-bescherming. Ook make-up met SPF is helemaal on trend in Zuid-Korea. Boys will be boys, en al die verschillende crèmes smeren is dan ook niet hun favoriete bezigheid. Vandaar dat de BB-cream en CC-cream geboren werden in Zuid-Korea. It’s all about efficiency! De mannen maken er dan ook gretig gebruik van. Zeg dag tegen rimpels, droge huid en oneffenheden allemaal in een crème.

De bovenstaande drie producten maken deel uit van de core skincare routine van de South-Koreans en zijn dan ook meer dan voldoende food for thought voor beginnende beautylovers. Ben je klaar voor nog meer? Ontdek hieronder dan de full K-beauty routine for men!

Toner

Toners kennen we in België ook, maar in Zuid-Korea zijn dat soort producten veel minder agressief. De meeste K-pop artiesten zweren bij hydraterende toners!

Essence of Serum

Na de toner is het tijd voor nog meer hydratatie. De meeste essences focussen op een specifiek probleem zoals roodheid, acne … You name it, they have it! 

Masker

Dit is zeker geen dagelijkse stap. Zo’n twee tot drie keer per week is het tijd voor een masker! Ook hier hebben de Zuid-Koreanen een ruime keuze: hydraterende (scary sheetmasks), reinigende kleimaskers en exfoliating wash-off masks.  

Ziezo, that’s it wat de South-Korean skincare routine betreft. Als je deze stappen rigoureus volgt, wordt make-up overbodig. Maar dat duurt wel even, in de tussentijd kunnen ook onze Belgische mannen imperfecties wegwerken met de volgende Koreaanse mannenmake-up:

  • BB of CC cream (zie stukje hierboven: zonnecrème)
  • Wenkbrauwpotlood

That’s it!
Probeer dit is voor minstens een week uit, you’ll thank me later.

14.04.2017
Geschreven door Lupe Baeyens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten