0
Dagmake-up: do's & dont-s
6

How to wear: dagmake-up

B
Make-up

We willen niemand de wet voorschrijven, maar op make-upvlqk zijn er toch enkele do's-and-don'ts waar je je beter aan houdt. Hoe kan je er stralend uitzien met een minimum aan make-up? Hier vind je alvast enkele tips die je verder te helpen.

Hoe vervelend is het als je op je werk in de spiegel kijkt en beseft dat je een beetje te los bent omgesprongen met je make-up? Je ziet er helemaal fout uit en vraagt je af waarom je vrienden of collega's jou zo laten rondlopen. Wat beauty betreft, geldt heel vaak de gouden regel: 'Less is more'. Vooral overdag hoef je zeker niet te overdrijven.

Een goede basis aan voedende, egaliserende producten is het succes voor een prachtige dagmake-up. Hier vind je enkele tips & tricks om te zorgen dat je er, zelfs op een snikhete zomerdag, stralend uitziet! 

Foundation

Iets waar het bij vrouwen weleens kan verkeerd lopen, is de foundation. De verkeerde foundation kiezen, kan je look helemaal ruïneren. Een te donkere foundation is een absolute No Go! Toch zijn er heel wat vrouwen die iedere dag voor een foundation gaan die veel te donker is. Soms bewust, maar vaak ook niet. Het ziet er vaak weinig natuurlijk uit. Een wandelende poederdoos is er niets tegen!

Een kleur kiezen die goed bij je huidskleur past, is heel belangrijk. Deze kan je bij zowat elke cosmeticazaak laten testen. Wil je het zelf uittesten? Doe het product aan op je hals en zeker niet op je hand of pols. Breng de foundation aan met een foundationpenseel, sponsje of met je vingers. Zet een streep vanaf je wang richting je kaak en veeg het vervolgens uit. Lijkt het stukje op je eigen huidskleur, maar dan mooier? Dan heb je de goede kleur gevonden. Check het best ook even in het buitenlicht. Overdrijf niet met je foundation want - opnieuw - less is more

Wenkbrauwen

Don't: te veel epileren. Dankzij het epileren van je wenkbrauwen, bekom je een keurige look. Alleen moet je niet gaan overdrijven want er is geen grote don't dan 'streepjes' van wenkbrauwen. Je krijgt er bovendien stoppeltjes en ingegroeide haartjes van. Veel vrouwen beginnen met epileren en gaan hier te ver in. Het is helemaal niet hip om met twee superdunne lijntjes boven je ogen te lopen. Epileer dus met mate! Koop een fijn pincet en epileer enkel aan de onderkant. Zo komen je ogen ook beter uit. 

Omdat de wenkbrauwen een belangrijk deel is van je gezicht en die al dan niet voor een verzorgde uitstraling zorgen, is het belangrijk om deze ook bij te vullen. Gebruik een wenkbrauwpenseel of potlood. Zware wenkbrauwen zijn weer helemaal hot, maar overdrijf niet want dat kan weleens slecht aflopen! Kies daarom altijd het juiste kleur. Vrouwen met lichte wenkbrauwen kunnen voor een blond wenkbrauwpenseeltje kiezen. Het geeft meer vorm aan de wenkbrauwen en als er een onderdeel is die je gezicht doet spreken, zijn het de wenkbrauwen wel! Bij & Other Stories vind je de eyebrow pencil die perfect bij jou past.

Dagmake-up: Do's & Don'ts
6
Foto © Brit +Co
Dagmake-up
6
Foto © &Other; Stories

Blush

Om snel de juiste plaats van de blush te bepalen, zuig je je wangen best naar binnen en breng je de blush aan op je jukbeenderen. Let op dat je de blush niet te dicht bij de haargrens aanbrengt en ook niet te ver op je wangen. Anders verlies je het effect van de blush en krijg je appelwangetjes. Veeg goed uit in de foundation. Ook hier doe je best niet te veel blush op je kwast. Te veel blush kan je look onnatuurlijk doen lijken. 

Dagmake-up: Do's & Don'ts
6
Foto © fashionstylemag

Fixatiepoeder

Poeder je foundation af met een transparante, losse poeder. Let erop dat je niet te veel poeder aan je kwast doet. Je kunt beter een keertje extra aanbrengen. Let erop dat je je gezicht afpoedert tegen je donshaartjes in. Voor € 35 vind je een geweldige fixatiepoeder bij Make-up Designory. De verkopers hebben er professionele ervaring als make-up artists en helpen je met veel plezier de juist kleur kiezen. 

How to wear: dagmake-up
6
Foto © How to wear: dagmake-up

Tip: Fixeerspray

Een extraatje waarmee je je make-up kan afwerken, is de fixeerspray. Sommigen gebruiken het voor het slapen gaan, anderen zodat het gezicht een oppepper krijg, maar waar het vooral voor fungeert, is om je make-up extra te fixeren. Zo behoudt je een mooie look door weer en wind. Zo heeft KIKO Milano er eentje voor € 7,90 in haar collectie die je zeker eens moet uitproberen! 

Dagmake-up: do's & don-ts
6
Foto © KIKO Cosmetics

Wat je absoluut moet vermijden, is 's ochtends je nieuwe producten uitproberen net voor je vertrekt. Misschien past de kleur van je blush helemaal niet bij je huidskleur of is je nieuwe dagmake-up veel te vettig. 

Neem dus je tijd en vergeet niet ... makeup is all about having fun!

22.05.2016
Geschreven door Camille Laurier
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten