0
Stiekeme make-up voor mannen
12

Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen

B
Make-up / Skin care

Mannen die make-up dragen, het is niets nieuws. Toch draagt slechts een minderheid van de Belgische mannen af en toe corrective skincare. Tijd om het taboe te doorbreken!

De interesse voor make-up bij mannen neemt steeds toe. Het begon onschuldig bij handen- en voetencrèmes, dan verzorgende dagcrèmes en vandaag nadert ook het volgende stadium: corrective skincare

Eerder al lieten we enkele make-uptrucjes zien die je als man kan gebruiken om er – in all secrecy –  nog beter uit te zien. Zeg de geheimhouding maar vaarwel en shout it out loud and be proud

Welke mannen dragen make-up?

De combinatie ‘mannen en make-up’ doet ons meteen denken aan dragqueens, extravagante inwoners van the Capitol in The Hunger Games en  muzikanten die een – overmatig – gebruik van eyeliner hanteren. You guessed it, we hebben het hier o.a. over Marylin Manson, maar ook over de iets minder extreme looks van Adam Lambert of de frontzanger van Greenday, Billie Joe Armstrong. Het taboe dat op hun make-upgebruik rustte, is intussen verleden tijd, en sinds kort wordt ook corrective skincare bij mannen niet langer als abnormaal aanzien!

Die acceptatie hebben we te danken aan Youtube- en Instagram-sensaties als Jeffree Starr, Gabriel Zamora en Manny Gutierrez (Manny Mua voor de kenners), dé trailblazers voor mannen met make-up. Deze keer geen dragmake-up maar verfijnde looks!

De looks die deze Youtube- en Instagram-celebrities in een wip weten klaar te spelen, zien er allemaal wel heel leuk uit, maar zijn nog steeds niet meteen iets wat je boy next door zou willen dragen. Toch zijn het deze grote namen die de springplank waren voor andere mannen, die meer draagbare looks en corrective skincare promoten.

We hebben al lang aanvaard dat mannelijke nieuwsankers en tv-presentatoren make-up dragen, dus waarom zou de alledaagse man dat dan niet mogen? Of je nu make-up en schoonheidsproducten gebruikt of niet, het blijft een persoonlijke kwestie. Maar iedere man zou op z’n minst ongegeneerd producten moeten kunnen gebruiken die imperfecties camoufleren en zijn features benadrukken. Of da’s toch waar wij voor ijveren.

Wat is het?

Als we het over corrective skincare hebben, spreken we over producten die puistjes verbergen, donkere kringen camoufleren en een frisse teint aan het gelaat geven. Dat beslaat alles van make-up tot vochtinbrengende of corrigerende crèmes en maskers. Vele cosmeticamerken richten zich specifiek tot mannen, maar wat is nu het verschil tussen producten voor mannen en producten voor vrouwen? We gingen op onderzoek uit! Spoiler: Er is zo goed als geen verschil tussen mannen- of vrouwenproducten.

Bestanddelen

Als we naar de ingrediënten keken, bleek dat vrouwenproducten twee keer zoveel bestanddelen bevatten. Die hebben over het algemeen een extra hydraterende werking, vrouwen houden nu eenmaal van een zachte en romige textuur.

Textuur

Textuur, daar heb je het! Hier merkten we wel een groot verschil. Als ik voor mezelf mag spreken, gebruik ik liever mannenshampoo, gevolgd door een verzorgde conditioner onder de douche. De samenstelling van de mannenshampoo voelt cleaner en minder zwaar. Dat geldt ook voor crèmes, veel mannenproducten zijn gemaakt op gelbasis en geven daardoor een fris gevoel. Bij vrouwen is dat niet zo, de textuur is dikker en trekt geleidelijk in de huid in, wat het gevoel geeft extra voedend te zijn. 

Prijs

Het laatste verschil is de prijs, shocking news: vrouwen betalen 30% meer voor ongeveer dezelfde producten – je betaalt dus meer voor die extra ingrediënten. Het prijsverschil valt eerder psychologisch te verklaren: vrouwen hechten over het algemeen meer belang aan hun verzorgingsritueel dan mannen. Een hogere prijs staat voor een hogere kwaliteit, of dat geloven we toch graag.

Het besluit? Ben je als man low-maintenance, koop dan gerust de goedkopere producten. Mag het iets meer zijn? You heard it here first, loop de volgende keer eens voorbij de vrouwenafdeling, want ook jij verdient ook een goed gehydrateerde huid. 

Wat is er op de markt?

Nu je eindelijk weet wat dit soort producten nu eigenlijk is, is het hoog tijd om even te kijken naar wat je effectief in de winkel (of op het web) kan vinden. Want het blijft uiteraard uncool om na een sport-sessie de crème van je vriendin die in een felroze pot verpakt is, te smeren, in plaats van een crème uit een übermannelijke mat-zwarte tube

Skincare

Heel wat merken maken mannelijke varianten van hun beautylijnen, en die zijn het proberen zeker waard. Vergeet niet de ingrediëntenlijst in het oog te houden.

Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Evolution Man
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Evolution Man

Make-up

Heel weinig merken spelen in op de make-uptrend bij mannen. Dus hiervoor kan je best eens op de vrouwenafdeling rondneuzen! De vraag is natuurlijk ‘wat koop je?’

BB-Crème

Als man heb je ook wel eens last van donkere kringen of rode vlekjes. En als het puntje bij paaltje komt, blijven mannen ook gewoon mannen: hoe gemakkelijker, hoe beter! Enter de BB-crème: een hydraterende zonnecrème met een licht kleurtje. Hiermee kan je op een natuurlijke manier oneffenheden verbergen én voorkomen in de toekomst. Magie in crèmevorm

De taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Biotherm Homme
De taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Calvin Klein
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Loreal men

Poeder

Wist je dat een mannenhuid meer talg produceert? Gebruik dus zeker een mat poeder om die gevreesde glans te vermijden! 

De taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © MMUNKMAN
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © 4VOO
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Formen

Bronzer

Lijk je geen kleur in je gezicht te hebben? Een quick-fix is wat bronzer aanbrengen. En, bam, precies of je een hele dag in de zon gelopen hebt! Let er wel op dat je bronder koopt zonder glitter

 

De taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Clinque
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © Loreal Men
Het taboe doorbroken: corrective skincare voor mannen
12
Foto © 4VOO

Duik nog niet meteen overenthousiast in de toilettas van je vriendin, maar vraag haar eens of er iets in zit dat jij ook mag gebruiken. Misschien kunnen jullie wel ruilen?

Veel succes!

15.04.2017
Geschreven door Lupe Baeyens
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

21.03.2018 - 30.05.2018

Female street art expositie

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten