0
M.A.C: Brows Are It!
2

Door de ogen van Ines Borgonjon, Senior Make-Up Artist bij M.A.C

B
Make-up

Belmodo sprak met M.A.C’s Senior Make-Up Artist, Ines Borgonjon en vroeg haar enkele tips voor de perfecte eyebrow.

De zware wenkbrauwen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Spring niet te los met die pincet, want de ‘net uit je bed’-look is terug alom aanwezig op de catwalk en bij celebs. Toch gaat hier een heel proces aan vooraf vooraleer onze wenkbrauwen er zo uitzien. “Wij, Belgen willen er goed uitzien, maar zonder dat het lijkt alsof we er veel moeite voor gedaan hebben,” vertelt Ines Borgonjon, Senior Make-Up Artist bij M.A.C

Waarom zijn wenkbrauwen zo belangrijk voor je look?

Ines: “In vergelijking met Amerikanen, wil de meerderheid van de Belgen er wel goed uitzien, maar dat op een natuurlijke manier. Om die nonchalante, maar verzorgde look te creëren, heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Een goede gezichtscrème voor een gezonde huid, mooi aangebrachte mascara en ook goed gemodelleerde wenkbrauwen zijn daar een onderdeel van. Met deze drie stappen kom je al een hele eind verder.”

De laatste jaren merken we meer focus op de wenkbrauwen, vanwaar komt die trend plots?

Ines: “De trend van de zware wenkbrauwen is een trend die we kunnen spotten tijdens de grootste fashion weeks en uiteraard bij celebraties als Kylie Jenner. Alleen denk ik dat we momenteel al een stapje verder zitten en de verzorging van de wenkbrauwen op de eerste plaats komt. Zonder zwaar te epileren, gaan we de wenkbrauw ontharen in de vorm die bij het gezicht past. Volgens mij is dit geen hype meer, maar eerder een vanzelfsprekendheid. Net zoals dat je je haar elke dag kamt, kam je nu gewoon ook jouw wenkbrauwen. ”

"Met een goede gezichtscrème, mooi aangebrachte mascara en gemodelleerde wenkbrauwen creëer je al onmiddellijk een verzorgde look."
MAC_PRO_SENIOR_ARTIST_RGB_300DPI_INES_BORGONJON
2
Foto ©

Hoe verzorg je zelf je wenkbrauwen?

Ines: “Zelf ben ik verzot op volle wenkbrauwen. Om te beginnen strijk ik tegenliggende haartjes glad met wax tot ze mooi in vorm zijn. Het is zeker niet noodzakelijk om je eyebrows regelmatig te epileren. Bij modellen bijvoorbeeld wordt tegenwoordig enkel tussen de wenkbrauwen geëpileerd. Haartjes boven en onder de wenkbrauwen worden vaak niet verwijderd, met desondanks een prachtige look als resultaat.”

Wat zijn de goedkoopste manieren om je wenkbrauwen te ontharen?

Ines: “Zelf heb ik een heel eigenaardige, maar efficiënte manier om mijn brows te ontharen. Omdat eyebrowstrips vaak niet het model hebben die ik voor mijn wenkbrauwen wil, koop ik waxstrips voor de bikinilijn. Die zijn vaak langwerpig waardoor ik ze makkelijk kan knippen in de vorm die ik zelf wens. Overige haartjes werk ik bij met een pincet. Als ik nog wax aan mijn wenkbrauwen heb hangen, gebruik ik een beetje Careblend Oil van M.A.C om de restjes ervan te halen. Ik raad het iedereen aan!”

Wat kan je best doen als je dan toch hebt overdreven met het ontharen?

Ines: “Geduld, geduld, geduld! Zeker niet verder gaan epileren want zo maak je het gegarandeerd alleen maar erger. Je zal dan even met de asymmetrie of het gaatje dat je gecreëerd hebt, moeten leven. Blijf er er dus zéker af en werk het in tussentijd bij met wat make-up.”

In welke vorm shape je jouw wenkbrauwen het beste als je een rond gezicht hebt?

Ines: “Bij een rond gezicht werk je beter niet te hoekig of rond naar boven toe. Breng ze eerder in een zachte angle om een liftend effect te bekomen.

Wat met een langwerpig gezicht?

Ines: “Ga dan zeker niet voor te hoekig, maar voor rechtere wenkbrauwen!”

Bij het kiezen van de juiste kleur, ga je beter lichter of donkerder?

Ines: “In eerste instantie moet je kijken naar je haarkleur. Heb je geblondeerd haar, en dus waarschijnlijk donkerdere wenkbrauwen, kies dan een lichtere tint. Heb je dan weer een donker haarkleur, maar lichte wenkbrauwen, dan raad ik aan om je wenkbrauwen met een donkerdere kleur bij te kleuren. Zo creëren je een prachtige natuurlijke balans.” 

"Waxstrips voor de bikinilijn zijn vaak langwerpig waardoor ik ze makkelijk kan knippen in de vorm die ik zelf wens voor mijn wenkbrauwen."

Welk M.A.C.-producten zijn geschikt voor blondines?

Ines: “In het assortiment van de M.A.C-collectie ‘Brows Are It!’, zijn lichtere en zelfs askleurige tinten voorzien. De Big Brow Pencil breng je aan voor fijn bij te kleuren en te verlengen. Ook in het gamma van de Fluidline Brow Gelcrème en de Velux Brow Liner vind je lichtere kleuren terug.”

De Big Brow Pencils en Brow Liners zijn beschikbaar in verschillende bruine tinten, maar wat voor Asian girls?

Ines: “Aziatische types hebben een assiger haarkleur waardoor deze deze types al gauw in de categorie ‘midden blond’ passen. Een te bruine kleur bij Aziaten is een absoluut te vermijden want dat lijkt heel snel fake.”

Afhankelijk van de gelegenheid, hoe kleur je jouw wenkbrauw in?

Ines: “Om te beginnen, is het aan te raden om de verschillende tinten op je hand uit te proberen. De kleur die je kiest, gebruik je namelijk als schaduw achter je haartjes op je huid. Heb je tijd om je uitgebreid op te maken, werk dan met 2 producten. Persoonlijk vind ik dat dit voor het beste resultaat zorgt en wordt er een focus gelegd op je eyebrow. Geef met de Duo Palet jouw wenkbrauwen een schaduw. Nadien borstel je goed door. Nadien werk je bij met een warm kleur om een zo een perfecte balans te creëren. Als ik me moet haasten, maak ik toch gebruik van de Big Brow Pencil en de brow gel. Het zorgt voor een prachtig effect in een mum van tijd.”

Wat als iemand een droge huid heeft en dus ook heel droge wenkbrauwen heeft?

Ines: “Het voeden van je wenkbrauwen doe je beter niet voor het aanbrengen van make-up. Van zodra je jouw wenkbrauwen gaat hydrateren, krijg je namelijk vlekjes. Mocht het toch echt nodig zijn, doe het dan voor het slapen gaan.”

De Brow Set is beschikbaar in 3 verschillende kleuren, 2 tinten bruin, maar ook een transparante set. Voor wie is de transparante set?

Ines: “Wie van subtiliteit houdt, gaat het beste voor de transparante gel. Met deze gel, ogen jouw eyebrows heel natuurlijk. Je kan het vergelijken met het kammen van je haar: verzorgd en subtiel.”

De gel kan aangebracht worden op wimpers, kaken én bakkebaarden: een product dat je dus kan delen met je lief?

Ines: “Natuurlijk kan dat! De gekleurde versie wordt zelfs gebruikt door mannen om hun baard voller te doen lijken. Ook voor mannen die hun grijze haren nog een beetje willen verdoezelen, komt dit product zeker en vast van pas.”

"Voor mannen die hun grijze haren nog even willen verdoezelen, komt de Brow Gel zeker van pas."

Ik wil onder de € 50 blijven, voor welke producten ga ik dan?

Ines: “Met € 50 kan je al heel wat producten kopen uit deze M.A.C-collectie. Zelf zou ik voor volgende producten gaan: de Fluidline Brow Gelcrème, een Brow Gel, de Big Brow Pencil en het Brow Duo.

Welke beauty trends mogen we zeker niet missen? 

Ines: “De verzorging van de huid en de wenkbrauwen zullen nog lange tijd een trend blijven. Daarnaast zijn en blijven ook de opgezette lippen helemaal in!”

Wat is jouw favoriete producten?

Ines: “De Big Brow Pencil en Brow Gel zijn mijn absolute favorieten!”

Je hoort het girls, the bold eyebrow is here to stay

25.05.2016
Geschreven door Camille Laurier
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten