0

De perfecte eyeliner & felle lip

B
Make-up

4
04.12.2011
Geschreven door Elke Willemen

Hoe breng je eyeliner en lippenstift perfect aan?

Je penseel doet al de helft van je werk, kies een penseel die makkelijk in je hand ligt. Je kan hiervoor een fijn puntig penseel nemen zoals de #210 of #209 of een schuin penseel zoals de #266. De lengte van je schuining van het penseel stempelend gebruiken kan ook om je eyeliner op te bouwen. De liner hoeft er niet in één vloeiende strook perfect te staan, rustig opbouwen.

Als je het moeilijk vindt om met vloeibare eyeliner te werken kan de Fluidline een oplossing bieden, deze is een geleyeliner en glijdt dus makkelijk over de huid maar gaat zich minder verplaatsen. Je hebt als het ware een betere grip op je liner. Oefen ook voldoende kracht uit als je de liner aanbrengt en dat het product gelijkmatig op je penseel zit.

Start van op het middelste of buitenste gedeelte van je ooglid, zo dicht mogelijk tegen de wimpers, mocht je hier dan iets te vol zitten dan stoort het nog helemaal niet, begin je aan de binnenooghoek en zit deze te dik dan wordt het een hele zware Amy Winehouse eyeliner. Wil je de liner verlengen, kijk dan recht voor je uit in de spiegel en zorg dat je net onder je arcadeboog blijft, anders krijg je een boogje in je vleugeltje. Zet je liner eerst zo fijn mogelijk aan, dit aan beide kanten en dan kan je opbouwen als je hem meer aanwezig wil hebben. En bij deze is het zeker zo: oefening baart kunt, practice makes perfect!

Oefenen op liners dat heb ik deze week met een andere make-up artist gedaan. Altijd een goeie oefening op strakheid & symmetrie.

De perfecte eyeliner & felle lip
4
Foto © Elke Willemen

Onze make-up artieste Nina is geconcentreerd bezig om een liner te kopiëren. Werken op symmetrie! Dus echt kijken naar de referentiepunten, zoals je ziet loopt de liner in het verlengde van de wenkbrauwen.

Fashion Show Skills

Bij M.A.C. investeren we in de artistry van onze make-up artists om ze steeds naar een hoger niveau te verheffen, te blijven stimuleren en uitdagingen te geven. Alle make-up artists bij M.A.C hebben al een goed niveau qua make-up skills, maar we willen ze steeds laten evolueren zo ook bij onze Fashion Show Skills; hier gaan onze creatieve artists op een halfuurtje tijd een super pittige look neerzetten.

De perfecte eyeliner & felle lip
4
Foto © Elke Willemen

We bespreken wat er in een goed uitgeruste make-up kit hoort te zitten als je shows of shoots gaat doen. Wat er van je verwacht wordt en wie wie is backstage. Eerst doe ik een demo van de look voor op een model en dan krijgen ze exact 30 minuten om deze na te doen, want backstage heb je vaak een enorme tijdsdruk en moeten ze toch nog steeds excellent werk afleveren. Deze skills zorgen dan ook voor heel wat bloed, zweet en wie weet wel tranen!

Deze look ging om blending van PRO Producten van zwart over kobaltblauw naar cyaan en wit; en vooral de juiste vorm neerzetten blijft een tricky uitdaging. Symmetrie en zuiverheid zijn heel belangrijk, goed kijken, echt op alle details letten, een mooie professionele make-up valt of staat door die kleinste details en juiste intensiteit en kleurplaatsing.

We creëren ook echt een backstage sfeertje met luide muziek en de modellen mogen ondertussen lezen, bellen, sms'en,… stressy en een immense drukte zoals het er vaak ook echt aan toe gaat. Als ze dit tot een goed einde hebben gebracht kunnen de artists daarna voor shows ingeboekt worden, of ze mogen nog eens een keertje terug komen. De Fashion Show Skills leggen we twee maal per jaar af.

Tips & Tricks voor de felle lip

In men vorig artikel kwam deze al heel eventjes aan bod, maar kreeg hier en daar te horen dat jullie er graag meer over horen. U vraagt, wij draaien:-)

De rode lip of felle gekleurde lip blijft toch een geweldige variatie in je make-up pallet. Wil je snel kleur geven aan je look dan ‘zwier’ je er een felle lip op en ready to go. Ziet er bovendien elegant en gesofisticeerd uit, een retro look die altijd scoort. Hoe vaak is de rode lip van Marilyn Monroe niet gekopieerd door de sterren zoals Gwen Stefanie, Dita Von Teese, Christina Aguilera,..

Een accent op de lippen geeft focus aan je mond en maakt de look daardoor sensueel, maar kan ook juist de aandacht van vermoeidheidswalletjes weghalen. Mensen zullen eerder geneigd zijn naar je lippen te kijken als je met hen spreekt dan naar je ogen, kan maar handig zijn…

Hoe breng je nu zulk een intense kleur op je lippen zodat die er gesofisticeerd uitzien en niet alsof je een net een bord tomatensaus hebt verorbert? Start met je lippen of goed te hydrateren met een Lip Conditioner of ga voor een Prep + Prime Lip Base die ervoor zorgt dat de kleur niet in fijne lijntjes loopt. Gebruik dan je lippotlood in Red, Cherry of Magenta.

De perfecte eyeliner & felle lip
4
Foto © Elke Willemen

Heb je niet echt een vaste hand, dan kan het helpen om van binnenuit de lippen in te kleuren naar de contouren toe. Ook hier voldoende druk op je potlood zetten zodat de kleur goed op de lippen geduwd wordt en het geeft je meer controle over de strakheid van je liner. Daarna ga je er met je lippenstift kleur over, liefst met een penseel zo verbruik je minder product, maar wordt het toch beter vastgezet.

Eventueel kan je hier je schuin eyeliner penseel gebruiken om de contouren strak aan te zetten door echt met je liprand mee te gaan. Was je lipliner toch niet zo perfect strak, neem dan je concealer op dit penseel en ga nog eens langs de lipcontour. Nu lijkt je lip er wel op gekleefd of gephotoshopt.

Bij onderstaande look van Diane Von Furstenberg hebben we over de fuchsia lippenstift nog Pro Pigment in Magenta Madness gezet, deze poeder fixeert de lipkleur en geeft ze iets bijna fluorescerend. Voor de durvers. Ook de Neon Orange Pigment kan een speelsheid geven aan je lippen.

Een budgettip qua lippen, ik denk dat iedereen thuis wel een minder flatterende kleur lippenstift hebben liggen. Deze hoef je echter niet weg te gooien, want een lippotlood kan de perfecte oplossing bieden. Je kan elke lippenstift veranderen van kleur door gewoon je potloodje te veranderen. De potloodkleur hoeft daarom niet steeds identiek te zijn aan je lippenstift, gewoon je lippen volledig inkleuren et voilà een eigen creatie in kleur. 

Hou je make-up verder sober en neutraal, eerder huidskleurige oogschaduws op de ogen en een zachtrozige blush doen al wonderen. De huid egaal maken zorgt ervoor dat je lip echt tot z'n recht kan komen. Een Matchmaster Foundation is de perfecte match, deze past zich aan aan de huidskleur en heeft een natuurlijk matte finish zodat we minimaal hoeven af te poederen. Hoe minder laagjes hoe frisser we er blijven uitzien. De huid kan je mooie highlights geven met de Cream Colour Base in Pearl geeft een sensuele gloed aan de huid. Gewoon met je vingers op het hoogste van je jukbeenderen en beetje op het hoogste van je neusbrug geven die magische glow.

Wedstrijden
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten