0
Lily-Rose Depp is het gezicht van Rouge Coco Gloss
2

De comeback van de lipgloss

B
Make-up / News

De meest onverwachte beautytrend van het komende seizoen? De return van de lipgloss! Je matte lippenstiften mogen aan de kant: vanaf nu gaan we voor shine.

Wist je dat… we in de Belmodo-headquarters een gigantische radar hebben staan die ons helpt bij het spotten van nieuwe trends? Die radar begon onlangs loeihard te piepen omdat er een beautytrend is die we bijna over het hoofd hadden gezien. Het duurde even voor we konden geloven dat onze radar het bij het rechte eind had, maar er is echt geen ontkennen meer aan: lipgloss is weer hot, boys and girls

MA2016_15_0035
2
Foto © Chanel

Na jarenlang mat, matter, matst te gaan in onze lipstickkeuze, is het weer tijd om te shinen. Letterlijk! Net als in de kunstwereld vindt er in de modewereld telkens een pendelbeweging plaats tussen trends: van zodra iedereen meedoet met de ene trend, ontstaat er een radicale tegenbeweging die het omgekeerde doet. En het is aan deze radicalisten te danken dat we onze uitdrogende lip stains binnenkort weer aan de kant leggen en massaal lipglossjes inslaan. 

Eigenlijk hadden we de trend ook kunnen zien aankomen zonder onze beruchte radar, want hij past perfect binnen de ‘let it shine’-beweging die momenteel de make-upwereld aan het overnemen is. Na de opkomst van de highlighter gingen we massaal aan het stroben en daarna gaven we zelfs metallics een kans.

Lipgloss geeft niet alleen je lippen hun zuurverdiende moment de gloire, hij matcht ook vlekkeloos met de nillies-fashion die at this very moment in opmars is.  

Bezorgt het woord lipgloss je flashbacks naar die nillies met hun plakkerige, strawberry flavored rollerball-lippenstiftjes waar je haar al na een halve minuut in bleef vasthangen? Vrees niet!

De lipgloss anno 2017 heeft een update gekregen en lijkt meer op een lip glass dan op een echte gloss: hij is shiny maar niet glittery, een stuk minder plakkerig én beschikbaar in veel verschillende (mooie!) kleuren

Nog steeds niet helemaal overtuigd van de superpowers van onze trendradar? Dan overtuigen deze make-upartists je misschien wel: 

Yasmine Schiettecatte, Make-up Artist:

“Ik merk dat lipgloss echt bezig is aan zijn comeback, vooral in getinte versie. Ik ben zelf fan van de gloss van Kylie Cosmetics: die is shiny maar heeft toch heel veel pigment. Als ik tijd wil besparen tijdens het opmaken, grijp ik naar mijn getinte gloss en I’m ready to go!”

Nanja Massy, Make-up Artist en Belmodo-blogger: 

“Ik ben zelf niet zo’n grote lipgloss-fan, maar ik merk wel dat steeds meer beauty brands op de markt komen met gloss die minder hard plakt. De Art Stick Liquid Lip van Bobbi Brown is een goed voorbeeld: die breng je even makkelijk aan als een liquid, maar je houdt er geen plakkerig gevoel aan over. De comeback van de lipgloss laat ik graag aan me voorbijgaan, maar tegen een combinatie van lipgloss en lipstick zeg ik geen nee!”

Charlotte Monteyne, Make-up Artist en Manager bij Make-up Designory Gent:

“Ik geef vaak workshops en mensen vragen soms hoe ze hun lippen voller kunnen laten lijken. Daarvoor is lipgloss ideaal, want hoe meer je lippen glanzen, hoe meer volume je lijkt te hebben! Bij MUD hebben we een Lip Glaze met Vaseline in het assortiment, die droge lippen verzacht maar wel wat kleur én shine geeft. Want glanzende lippen zien er – ongedacht de trends – altijd gezonder uit.”

Mathilde Van Hoof, Make-up Artist en Belmodo-freelancer:

“De lipgloss-trend sla ik in het dagelijkse leven graag over, want ondanks de nieuwe formules blijf ik het een plakkerig goedje vinden dat als een magneet mijn haar aantrekt. Voor shoots ben ik wel fan! In combinatie met een glowy look geeft een naturel lipgloss een prachtig effect.”

Of je nu in #TeamMat blijft bivakkeren of je toch op de trendwagon springt en je aan een paar lipglossjes waagt, dat is jouw keuze. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben! 

15.03.2017
Geschreven door Yasmine De Wilde
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten