0
Dit vragen jullie het vaakst bij de schoonheidsspecialiste
8

De 18 meest gestelde vragen bij de schoonheidsspecialiste

B
Make-up / Skin care

Dit zijn de meest gestelde vragen bij de schoonheidsspecialiste én het antwoord erop.

Hoeveel weken mag je nu écht wachten vooraleer je terug op de waxpijnbank moet en is fond de teint op puisten écht zo’n doodzonde? Wij bundelden jouw meest prangende beautyvragen en stelden ze aan Lynn De Coen, schoonheidsspecialiste bij LUX en beauty geek van het eerste uur.

Dit vragen jullie het vaakst bij de schoonheidsspecialiste
8
Foto © Victoria Poelman

scheren en waxen

Hoe lang blijven mijn haartjes weg na het waxen?

“Dat hangt af van de gewaxte zone. Gemiddeld blijven de haartjes van je wenkbrauwen, oksels en bikinilijn 2 weken weg. Haartjes op de benen komen minder snel terug. Bovendien geldt dat hoe vaker je waxt, hoe langer je haartjes wegblijven.”

Krijg je ingegroeide haartjes door te scheren of door te waxen?

“Het kan dat je door het waxen ingegroeide haartjes krijgt. Dat komt omdat je haartjes door het waxen dunner worden. Wanneer die dunne haartjes op een vlakke zone zitten – ik denk dan bijvoorbeeld aan de bikinilijn – die constant bedekt blijft, is de kans op ingegroeide haartjes groter. Uiteraard hangt veel ook af van je aanleg voor ingegroeide haartjes. Wanneer je bijvoorbeeld krulhaar hebt, is de kans groter dat ook je lichaamshaar krult en je zo makkelijker ingegroeide haartjes krijgt.

Ingegroeide haartjes verwijderen doe je voorzichtig. Neem het uiteinde van het haartje vast met een pincet en trek het uit de huid. Veel aan een ingegroeid haartje prullen met je vingers doe je beter niet, dat kan zorgen voor een ontsteking.”

"Vanaf het moment dat de eerste waxstrip weggetrokken wordt niet meer bezig met hoe je er down there uitziet."

Hoe lang moeten mijn haartjes zijn vooraleer ik ze kan laten waxen?

“Niet zo heel lang. Minimum 4 mm en maximum 1 cm. Het klopt dat hier veel miscommunicatie over is, maar kijk maar naar de haartjes van je wenkbrauwen, die moeten toch ook niet heel lang zijn om te kunnen waxen?”

Zie ik er down there wel normaal uit?

“Dit is een vraag die heel veel mensen zich stellen, maar niet durven uit te spreken. En laat me duidelijk zijn: iedereen is anders en daarom niet abnormaal. Bovendien ben je vanaf het moment dat de eerste waxstrip weggetrokken wordt niet meer bezig met hoe je er down there uitziet, maar met het verbijten van de pijn.”

Waxen doet zoveel pijn. Kan ik iets doen om de pijn te verzachten?

“Op het moment zelf ben je best zo ontspannen mogelijk. Van tevoren kan en hoef je geen maatregelen te treffen. De pijn hangt eigenlijk af van de conditie van je huid. Hoe brozer en gedehydrateerder de huid is, hoe pijnlijker het waxen

Wat je op voorhand best niét doet: geparfumeerde crèmes aanbrengen op de te waxen zone of onder de zonnebank gaan.”

Dit vragen jullie het vaakst bij de schoonheidsspecialiste
8
Foto © Victoria Poelman

wenkbrauwen

Ik heb te veel aan mijn wenkbrauwen geplukt. Hoe los ik dit op?

“Het is een antwoord dat de meesten niet graag krijgen: je moet gewoon wachten tot alles netjes terug gegroeid is. Dat duurt wel even (soms zelfs zo’n 4 tot 6 maand) en in sommige gevallen komen de haartjes nooit meer terug. De boodschap is dus: let goed op met welke haartjes je wegplukt of laat je wenkbrauwen epileren door iemand die goed weet wat hij of zij doet. 

Wanneer de haartjes uitblijven, kan je kiezen voor microblading, het opvullen en in vorm brengen van de wenkbrauwen door fijne lijntjes die op je wenkbrauwboog getatoeëerd worden.”

Hoe vaak moet ik mijn wenkbrauwen laten epileren?

“Idealiter laat je je wenkbrauwen elke 3 weken epileren. Bij sommigen moet dat sneller, bij anderen minder snel, de frequentie is heel erg individueel bepaald. Je wenkbrauwen kleuren doe je best een keer per maand. Wie z’n brows graag helemaal op punt heeft laat ze dus best elke maand onder handen nemen.”

Moet ik mijn wenkbrauwen nog laten epileren nadat ik microblading heb laten doen?

“Hangt er van af hoe donker je wenkbrauwen zijn. Doordat met microblading al de perfecte vorm van je wenkbrauwen wordt geaccentueerd, vallen de haartjes die erbuiten staan minder op. Als het je stoort, laat ze dan gewoon weghalen.”

Dit vragen jullie het vaakst bij de schoonheidsspecialiste
8
Foto © Victoria Poelman

huid

Hoe zorg ik ervoor dat mijn poriën vernauwen?

“Iets wat je zelf kan doen, is niet te veel in de zon gaan zitten en de juiste producten aan je schoonheidsroutine toevoegen. Mensen die bij mij langskomen met dit probleem behandel ik over het algemeen met een peeling of micro-dermobrasie, die behandelingen werken specifiek op je poriën. Wanneer je 4 keer zo’n behandeling relatief kort op elkaar boekt, krijg je een lang blijvend resultaat (op voorwaarde dat je jouw huid netjes verzorgt). 

Er zijn ook maskers die op de poriewand werken, maar die zijn niet blijvend. Zo’n masker kan je laten aanbrengen wanneer je bijvoorbeeld de dag nadien een feestje hebt.”

Krijg je van zonnecrème smeren in het gezicht puistjes?

“Van zonnecrème op zich krijg je geen puistjes, het is eerder het totaalverhaal. Zonnecrèmes beschermen tegen UV-licht zijn standaard iets vettiger. Die lipiden zorgen er natuurlijk voor dat vettige huidtypes minder goed reageren op zo’n crème. Dit in combinatie met de reactie van je huid op de zon, zorgt ervoor dat er puistjes kunnen ontstaan. De zon zorgt er namelijk voor dat de huid dikker wordt door ophoping van melanine en de warmte werkt vochtverlies in de hand. De huid reageert hierop door stoffen aan te maken die de huid niet enkel hydrateren, maar ook puistjes in de hand kunnen werken.” 

Ik wil geen botox, zijn er alternatieven in het schoonheidssalon?

“Je gaat best preventief te werk: verzorg je huid elke dag op een correcte manier om zo de celregeneratie (hernieuwing van cellen) te stimuleren. In een schoonheidssalon kan je individuele behandelingen boeken die je celregeneratie fit houden en zo de huid als het ware beter ‘bewaren’. Ikzelf bespreek altijd op voorhand met de klant waar hij of zij naartoe wil om een zo goed aangepast mogelijke behandeling toe te passen.”

cvictoria_poelman-0526
8
Foto © Victoria Poelman

Behandelingen

Ik ben zwanger, zijn er behandelingen die ik niet kan laten doen?

“Het is niet zo dat een behandeling onmiddellijk een miskraam bij een zwangere vrouw kan veroorzaken, maar er zijn wel kuren die eventueel invloed zouden kunnen hebben op de zwangerschap of de baby. Zo zal ik nooit behandelingen op basis van vitamine A of essentiële oliën toepassen op een zwangere vrouw. Die stoffen kunnen in de bloedbaan terecht komen en zo schadelijk zijn.

Ook laserontharingen zal ik niet doen bij een zwangere vrouw. Op zich kan dat geen kwaad, maar mocht er toch iets fout gaan tijdens de zwangerschap wordt al te snel naar die lasertoestellen gewezen, en dat wil ik vermijden. 

Naast behandelingen die wij uitsluiten voor de zwangerschap zijn er ook behandelingen die door de zwangerschap zelf uitgesloten worden. Zo had ik ooit een zwangere vrouw die een wimperlift wilde maar dat niet kon aangezien het lichaam het product niet wilde opnemen. Dat is niet altijd het geval, maar het kan.” 

"Het is een illusie dat je kan afvallen door een behandeling in een schoonheidssalon."

Ik heb acne, welke producten moet ik vermijden?

Srubs met korreltjes en producten op basis van alcohol. Die drogen de huid uit waardoor die zelf opnieuw olie en vocht moet aanmaken en zo puistjes kan ontwikkelen.”

cvictoria_poelman-0786
8
Foto © Victoria Poelman

Ik heb puistjes, mag ik make-up dragen?

“Dat je geen make-up mag dragen wanneer je puistjes hebt, is een fabeltje. Wel moet je er op letten dat je niet-comedogene make-up gebruikt. Dat is make-up met texturen die weinig lipiden en siliconen bevatten. Daarnaast moet je plichtsbewust elke avond je maquillage verwijderen en je gezicht goed reinigen.

Niet-comedogene producten vind je vooral in de parfumerie en bij de schoonheidsspecialiste maar hoeven daarom niet per se high end te zijn. Vraag raad aan de verkoopster in de winkel of check de verpakking van het product.”

Welke behandelingen zijn ook goed voor mijn vriend/man/vader/broer?

“In principe is er niet zo heel veel verschil tussen de behandelingen voor mannen en die voor vrouwen. Bij mannen ligt de pH-waarde in de huid wel anders. Bovendien hebben mannen ook een grovere en dikkere huidstructuur en gaan ze er sneller grauw uitzien. Ik stem mijn behandelingen daar dan ook graag op af. Mannen vinden nog steeds moeilijk hun weg naar het schoonheidssalon, en dat is jammer want ook zij hebben niet enkel baat bij een behandeling maar kunnen er ook echt van genieten!”

Zijn er behandelingen die ik moet vermijden na een botoxbehandeling?

“Ik zou uit voorzorg je huid de tijd geven om alles in z’n plooi te laten vallen en dus zeker 7 dagen wachten vooraleer je een gezichtsbehandeling laat doen. De eerste 6 weken na de botoxbehandeling breng ik bijvoorbeeld ook geen permanente make-up of microblading aan.

Mensen vragen me wel vaak om advies. Bij de ene ziet botox er beter uit, bij de ander werken fillers beter. Ik zou zelf eerder voor hyaluronfillers gaan. Hyaluron is een lichaamseigen product en wordt door het lichaam zelf opgenomen. De fillers verdwijnen na een tijdje ook gewoon weer terwijl botox permanent spieren ontspant. 

Klanten die botox of fillers overwegen stuur ik door naar de arts in het Maria Middelares-ziekenhuis waarmee ik samenwerk. Op die manier weet ik voor 100% zeker dat ze op een goede manier behandeld worden.”

Kan je afvallen door een behandeling bij de schoonheidsspecialiste?

“Het is een illusie dat je kan afvallen door een behandeling in een schoonheidssalon. Enkel een plastisch chirurg kan je op een niet natuurlijke manier een aantal kilo’s doen verliezen. Wat wel klopt is dat er drainagebehandelingen zijn die in combinatie met een gezond voedingspatroon en voldoende sport ervoor kunnen zorgen dat je sneller afvalt. Maar je moet het wel nog steeds zelf doen.”

cvictoria_poelman-0501
8
Foto © Victoria Poelman
cvictoria_poelman-0676
8
Foto © Victoria Poelman

Ik ga trouwen, welke behandelingen boek ik?

“Het gemiddelde bruidsarrangement houdt make-up, haar, manicure, pedicure, epilatie en soms een scrub in. Uiteraard hangt dat allemaal af van want de bruid precies wil of nodig heeft. Sommige bruiden hebben imperfecties in het gelaat en laten die ook nog behandelen. Zo goed als alle behandelingen worden best gedaan een week voor het huwelijk met uitzondering van de mani- en pedicure.

Sommige bruiden kiezen ook voor een spray tan voor hun huwelijk. Mijn advies is: test zo’n spray tan lang genoeg op voorhand even uit om het effect op jouw lichaam te zien. Voor zo’n spray tan zou ik zeker 3 dagen voor de trouwdatum langsgaan.”

Breng Lynn van LUX een bezoekje: 

Cyriel Buyssestraat 8
9000 Gent

05.01.2019
Geschreven door Amélie De Rycke
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten