0
Aveda Masterjam 2016 Show
9

Aveda Masterjam 2016 Show

B
Make-up / Hair

25.10.2016
Geschreven door Nanja Massy

Ik neem jullie graag terug mee naar mijn avontuur in Milaan met Aveda. Ik werd uitgenodigd voor Masterjam 2016, een show met alle nieuwste haartrends.

Op maandagavond vond de geweldige Masterjam 2016-show plaats. Allerlei Europese én Amerikaanse landen waren er vertegenwoordigd. Niet alleen journalisten en bloggers waren aanwezig, ook de eigenaars en kappers van een Aveda salon waren present. De zaal was dus rijkelijk gevuld met allemaal enthousiaste creatievelingen die zich net zoals ik 200% kunnen vinden in de visie van Aveda. Een professioneel ontwikkeld merk dat klinisch getest en vervaardigd wordt met respect voor de aarde. Voor de show kon ik genieten in de backstage van een zaige hoofd en nek massage en de heerlijke geuren van hun nieuwe parfum collectie. Ze stelde op basis van mijn persoonlijke gevoelens en voorkeuren het ideale parfum samen. Je las het al in mijn vorig artikel, een bezoek aan een Aveda salon is een hele ervaring

Daarna was het tijd om plaats te nemen in de zaal. 

Funky Aveda-kapsel
9
Foto © Aveda
Funky Aveda-kapsels
9
Foto © Aveda

Het werd een show vol met prachtige, vernieuwende haarcreaties. Opvallende trends waren er niet maar wat me wel opviel, was dat alles kan en alles mag. Zolang jij je er maar goed bij voelt. Van kleurrijke mèches over a-symmetrische korte coupes bij dames én heren tot de barber trend (binnenkort openen er ook bij ons de Aveda barber salons). Er waren ook meer romantische, alledaagse kapsels met losse krullen, volume of een strakke chignon. Kortom, voor ieder wat wils. 

Funky donker Aveda-kapsel
9
Foto © Aveda
Funky geel Aveda-kapsel
9
Foto © Aveda

De creaties door Antoinette Beenders, Aveda Global Creative Director waren de opvallendste. Mijn absolute favoriet waren de Cheeky Pop modellen. Zij brachten een artistiek eerbetoon aan de oorsprong van Aveda, schoonheid, welzijn, mileu, mode en kunst. Beenders werd geïnspireerd door een recente tentoonstelling in Londen waar kunstwerken gebaseerd op de iconische Pop artiest Andy Warhol en de pop art beweging getoond werden. "Er bestaat al zoveel ellende in de wereld, dat er ook wel eens gelachen mag worden," vertelt Beenders me in een persoonlijk interview backstage. De modellen huppelen dan ook vrolijk en kleurrijk over de catwalk. Ze waren voorzien van de Aveda Hair Color, een look die perfect gepaard gaat met de architecturele, couture haarstijlen. Ze verwoordt het mooi als "een knipbeurt waar geen schaar aan te pas komt." De make-up - fel gekleurde ogen, lippen en een mooie, frisse egale huid - pasten perfect bij het thema.

Recycled dresses funky hair
9
Foto © Aveda
Grungy Aveda-kapsels
9
Foto © Aveda

Wat ik ook echt geweldig vond, waren de jurken die vervaardigd werden uit gerecycleerd materiaal. Aveda wil namelijk in de maand april extra aandacht vestigen op de aarde en watervervuiling met een zogenaamde "Earth month."  Al meer dan 10 jaar zetten alle Aevada-salons en -spa’s zich in om tijdens de maand april geld in te zamelen voor de bescherming van onze planeet en de bevolking. De reden varieert maar het doel is altijd hetzelfde gebleven: sinds 1999 hebben ze al meer dan 18 miljoen dollar ingezameld. Voor meer informatie over de Aveda-collecties en waar je het dichtst bijzijnde Aveda-salon of -spa vindt, kan je terecht op de Aveda-website.

Jurk uit recycled materiaal
9
Foto © Aveda
Jurken uit recycled materiaal
9
Foto © Aveda

Een speciale bedanking aan Julie Van Meenen, Brand coördinator van Aveda Benelux, voor het aangename gezelschap tijdens mijn verblijf in Milaan voor Masterjam 2016.

Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten