0
Weg met statisch haar
1

Weg met statisch haar

B
Hair

Geef toe, er is niets leuker dan je lekker gezellig in te duffelen tijdens de wintermaanden, al kan dat statische gevolgen hebben.

De winterperiode is het ideale moment om je lekker in te duffelen. Denk aan: mutsen, gigantische sjaals en wollen truien. Maar winter hoeft nog niet te betekenen dat je er moet bijlopen als een elektrisch geladen deeltje. Tenzij je jouw electric feel wil tonen natuurlijk.

Tijdens deze koude en droge maanden, hebben heel wat ladies last van statisch haar waardoor je coiffure helemaal in de war raakt. Sounds familiar, right? Om dit vervelende probleem af de wereld uit te helpen, ging ik ten rade bij Belmodo Blogger Nanja Massy:

“Mijn zusje heeft ook erg veel last van statisch haar. Een ionische haarborstel helpt haar van het probleem af. Het ziet er heel speciaal uit, maar werkt top!”

De EasyShine Ionische Stijlborstel van Philips is er zo eentje. Hij werkt op batterijen, waardoor je de borstel eenvoudig overal mee naartoe kan nemen. De ionisator zorgt ervoor dat er een negatieve lading onstaat waardoor de positieve lading van je statisch haar geneutraliseerd wordt. Tegenpolen trekken elkaar aan, toch? It’s a match made in heaven! Ook Braun heeft een gelijkaardige borstel in zijn assortiment: de Satin Hair 7 borstel. En je raadt het al: bye bye pluizigheid en hello glad en glanzend haar!

Wat je ook kan gebruiken, zijn dryer sheets. Klinkt een beetje vreemd, maar het werkt echt. Gewoon even met het doekje door je weelderige haardos gaan en weg is de frizziness!

Ik vroeg ook aan Stijn van kapsalon Costa Del Kapsalon nog enkele tips. Als professional weet hij als geen ander hoe je verlost raakt van je geladen haar:

“Veel mensen die er last van hebben, wassen hun haar te vaak of met te veel shampoo. Dat biedt helaas geen oplossing. Was je haar enkel wanneer het echt nodig is. Het is beter om je haar 3 keer te wassen met een klein beetje shampoo dan een overkill aan shampoo.”

Verder is het ook belangrijk om je haar goed te verzorgen. Bij elke wasbeurt een voedende conditioner gebruiken, zorgt ervoor dat je haar niet zo snel uitdroogt. Een leave-in conditioner is het ideale truucje voor de busy bees onder ons. In de winter verdient je haar uiteraard nog wat extra zorg. Verwen daarom je lokken wekelijks met een haarmasker.

Een kleine tip van Stijn’s granny: “Slaap op zijden lakens of kussenslopen, daardoor wordt je haar ook minder statisch.” Bovendien voelt het hemels. Win-win!

Richard Gere zei ooit: “The secret of my success, is my hairspray”.  En zijn succes, kan het jouwe worden. Want het temt ook je pluizige haar en zorgt ervoor dat het in model blijft zitten!

Zo, nu kan je zonder problemen je favoriete muts, sjaal of trui dragen zonder dat je haren er recht van gaan staan. En het ziet er smooth en stralend uit. Dus: whip your hair back and forth, girls.

02.12.2016
Geschreven door Davy Spitaels
Wedstrijden
Agenda

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

25.01.2018 - 27.11.2018

SASK: Shoes Selection

01.02.2018 - 31.03.2018

Miami Views in 9Hotel Sablon

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten