0
Koninklijke kappersbeurt @ Maison Roger
4

Koninklijke kappersbeurt @ Maison Roger

B
Hair

Een kappersbeurt bij het kapsalon waar ook koningin Mathilde gaat? Yes, please! Bij Maison Roger werden mijn haren royaal behandeld. Ik kwam, ik nam plaats en ik zag dat het goed was!

Een tijdje geleden werd ik door L’Oréal uitgenodigd voor een kappersbeurt bij Maison Roger in Brussel. En dat is niet iets waar je nee tegen zegt. Want Maison Roger is niet zomaar een kapsalon...

Wanneer je binnenkomt en de trap oploopt, word je in de inkomhal meteen verwelkomd door twee reuzegrote staatsieportretten van koning Filip en koningin Mathilde. Niet voor de show, want hoewel Maison Roger niet langer officieel hofleverancier is, komen royals als koningin Mathilde en koningin Paola hier al jaren over de vloer. Of beter gezegd: de kappers van Maison Roger worden al jarenlang op het paleis ontboden om de koninklijke kapsels van onze koninginnen in de plooi te leggen.

Koninklijke kappersbeurt @ Maison Roger
4
Foto © Luxurymust Hospitality

De kapper van dienst is Fred, een charmante Nederlander met veel flair. Hij is de man die niet alleen Mathildes haren knipt, maar ook de lokken van koningin Máxima, kroonprinses Victoria van Zweden en haar moeder, koningin Silvia, al aan zijn kappersschaar zag passeren. Maar vandaag was het de beurt aan een veel belangrijker klant natuurlijk: moi! ;)

Ik word eerst verwend met een shampoobeurt van Shu Uemura. Fred heeft mijn haren nog maar pas 'ingeshampood' - ’t is een woord, ik zeg het je! Van Dale weet het alleen nog niet - of hij laat al meteen zijn vakkennis blijken. “U bent al lang niet meer naar de kapper geweest, hé, juffrouw?” Ik voel me betrapt, want het moet al van in de kerstperiode geleden zijn, en even flitst de paniekerige gedachte door mijn hoofd dat ik er - zonder dat ik er erg in had - misschien al maanden bijloop als een vogelverschrikker.

Maar Fred stelt me gerust: “U verliest veel haar, dat toont dat je haar toch al even niet meer geknipt is. Je zou je haren eigenlijk om de 2 tot 3 maanden moeten knippen, anders beginnen er veel meer uit te vallen. Hoe dat komt, vraagt u best eens aan een dermatoloog, die zal dat beter weten dan ik, maar het is wel iets dat we als kapper vaststellen.”

Met het antwoord op de vraag hoeveel ik mijn haar was  - een dag wel, een dag niet - lijkt kapper Fred tevreden. “Dat is een heel goed ritme, juffrouw, te vaak uw haar wassen is ook niet goed.” Oef!

Ondertussen worden mijn haar en hoofdhuid zachtjes gemasseerd door Freds bekwame handen. Als ik een kat was, ik zou spontaan beginnen spinnen. This is the stuff where ASMR videos are made of, ik zeg het je!

Koninklijke kappersbeurt @ Maison Roger
4
Foto © Maison Roger

Daarna is het tijd om echt plaats te nemen in de kappersstoel. Wanneer kapper Fred mij vraagt welke coupe ik wens, geef ik hem nogal impulsief carte blanche. Het moet alleen nog tot onder mijn kin komen - een kort Jommekeskopje lag aan de oorsprong van de breuk met mijn kleuterliefje, duidelijk een onverwerkt trauma. Voor de rest geef ik me over aan Freds kappersschaar.

Ik word vriendelijk verzocht om recht te staan, en mijn haar wordt dan ook grotendeels rechtopstaand geknipt. “Zo kan ik de lengte beter inschatten en beter zien hoe het valt”, vertrouwt Fred mij toe.

Wanneer ik hem vraag of Aziatisch haar moeilijker te knippen valt, is hij zelfverzekerd: “Aziatisch haar is op zich niet moeilijker te knippen, maar je moet wel heel secuur te werk gaan. Omdat uw haar zo steil valt, moet elke knip exact juist zijn, en moet ik uw kapsel perfect in model knippen, want bij Aziatisch haar zie je elk klein foutje of knikje.”

Koninklijke kappersbeurt @ Maison Roger
4
Foto © Luxurymust Hospitality

Maar dit is de man in wie Mathilde herself vertrouwen heeft, dus wie ben ik om zijn kunde in twijfel te trekken? Ik kan het niet laten om ook even te polsen naar het kapsel van Hare Majesteit. Zou er een verschil zijn bij het knippen van koninklijke haren? “Ja, uiteraard,” zegt Fred fijntjes, “de discretie, mevrouw.” Op een hoffelijker en fijngevoeliger manier kon ik niet op mijn plaats gezet worden.

Ondertussen wordt er duchtig maar uiterst nauwkeurig en met een aanstekelijke flair geknipt, en zie ik het hoopje haar op de grond steeds aangroeien. Maar op geen enkel moment slaat de schrik me om het hart, integendeel. Het gezicht in de spiegel komt steeds meer tot zijn recht.

De uiteindelijke coupe is een prachtige, licht asymmetrische “carré plongeante die niet alleen mijn gezichtstrekken mooi in de verf zet, maar ook mijn hele silhouet optisch verlengt.
Het regent oooh’s en aaah’s, zowel van klanten als collega-kappers.

Tijdens het brushen besluit kapper Fred mijn voorste, alle kanten opspringende babyhaartjes mooi te knippen tot een wimperfroetje à la Audrey Hepburn. “Dan geeft het niet dat ze zo vallen, dan worden ze onderdeel van uw coupe.” Het wimperfroetje maakt de coupe ook iets speelser, erg mooi.

Tot ik de volgende dag wakker word: het door kapper Fred zo zorgvuldig geknipte en gebrushte en met een halve bus haarlak perfect gemodelleerde wimperfroetje springt alle kanten uit, nog méér dan anders. Horror, want ik ben van het type shampoo, conditioner & go. Lees: ik heb niet eens een haardroger in huis. Gewoon laten uitgroeien dus, is denk ik de boodschap.

Maar mijn koninklijke kappersbeurt bij Maison Roger was verder meer dan geslaagd. Merci, monsieur Fred, ik heb zo het gevoel dat dit niet de laatste keer was dat we elkaar gezien zullen hebben!

16.06.2016
Geschreven door Kora-Lee Lust




Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten