0
Jochen Vanhoudt:
6

Jochen Vanhoudt: "Dit is de ultieme tip tegen een groene schijn op blond haar"

B
Hair

Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen tijdens de zomer. We weten namelijk allemaal dat de zon het haar uitdroogt en dat chloor en zout water het er niet beter op maken. Hoe je jouw haar het best verzorgt? Wij vroegen het aan kapper Jochen Vanhoudt.

In september opent de Antwerpse Jochen Vanhoudt een nieuw kapsalon. Je kent hem misschien van in de boekskes – Jochen is namelijk de kapper die het haar van heel wat  bekende Vlamingen kapt. In zijn nieuw salon zal hij vooral met hypoallergene producten werken, die zorgen voor minder irritatie aan de ogen en huid. Wij vroegen hem naar zijn ultieme tips om je haar tijdens de zomer te onderhouden!

Jochen Vanhoudt:
6
Foto © Jochen Vandhout via Instagram

1. Begin de zomer met een vers geknipte coupe

“De zon droogt het haar enorm uit. Daarom is het belangrijk dat je haar in topconditie is nog voor de zomer begint. Knip zeker de puntjes zodat die niet verder splijten.”

Whut?! Zonnecrème voor het haar bestaat!
6
Foto © Unsplash

2. UV-bescherming

“Heel wat vrouwen kiezen voor een tintje lichter tijdens de zomermaanden, en dat droogt het haar uiteraard nog meer uit. Gebruik daarom producten met een UV filter die je haar beschermen tegen de zon. Er bestaan verschillende oliën en sprays maar ook shampoos en conditioners voor gekleurd die een UV filter bevatten. Ikzelf werk met System Professional. Het heeft een zonnegamma dat je haar beschermt tegen de zon, chloor en zout water.”

Jochen Vanhoudt:
6
Foto © HBB24

3. Chloor en zout water

“Door een verkeerde chloorsamenstelling krijgt blond haar vaak een groene schijn. Om dat te voorkomen maak je je haar best helemaal nat op voorhand met gewoon water. Je haar werkt als een spons. Als het vol zit, zit het vol en kan er niets meer bij. Het is ook belangrijk om na het zwemmen je haar meteen opnieuw te spoelen met gewoon water zodat alle chloor er zeker uit is. Hetzelfde geldt voor zout water. Op voorhand én achteraf spoelen met gewoon water.”

Jochen Vanhoudt:
6
Foto © Unsplash

4. 100% bescherming

“Het enige dat je haar echt volledig beschermt, is een hoedje, petje of een sjaaltje. Als je heel broos en fragiel haar hebt, is dit zeker aan te raden.”

Jochen Vanhoudt:
6
Foto © Unsplash

Vanaf september vind je Jochen’s nieuwe salon in de Jezusstraat in Antwerpen

09.07.2018
Geschreven door Nina Slap
Agenda
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo
copyright Belmodo 2008 - 2018 | webontwikkeling door Plenso

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten